reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Te moje skurcze bardzo szybko przybraly na sile, na tyle, ze przy tych 8 cm mialam problemy z chodzeniem o wlasnych nogach. Gdybym sie nie nastawiala na ich regularnosc to z pewnoscia duzo szybciej bym uwierzyla, ze to juz czas. Katska mysle, ze rozpoznasz ;)

reklama
Looo, Vani, no to duza roznica! Mówiłaś, ze ten Twoj gin ma slaby sprzecior wiec obstawiam pomylke po jego stronie :)

Vani, bez przesady nie jest tak niska. Sa drobniejsze i wieksze dzieci, jak juz wspominalam ja urodzona dwa tyg po terminie miałam 2800, a teaz wysoka, duza baba ze mnie, wiec totalnie sie nie przejmuj :D Nadusia, najwyraźniej bedzie drobna kobietka!

Mi maz mierzyl skurcze (choc nie panikowalam bo bylam juz wtedy na porodowce) -ja tylko mowilam "juz" i " koniec" - za to on chyba byl spanikowany bo odpowiadal niepewnie jak pytalam ile bylo ;-)

Nie spie juz bo siku bylam lapac i teraz jestem mega glodna ale musze wytrzymac do badan :-( Jak dobrze ze to juz ostatnie klucia beda.
Wstaje z lozka jak paralityk... Chyba miednica sie intensywnie przygotowuje bo juz musze chodzic okrakiem. Ja jeszcze nie mialam zadnego ktg wiec zazdroszcze Wam tego podsluchiwania - w przychodni maja standard ze od 37 tyg dopiero robia wiec moze za tydzien mi zrobia.

Fajnie by bylo wiedziec kiedy godzina zero przyjdzie bo u mnie tez logistyka jakas musi byc. Mlodego do przedszkola trzeba zawieźć, malz musi zdazyc przyjechac... Bo jak nie to sie sama bede musiala na porodowke zawiezc :-o. Bez korkow ti jakies 35 min wiec ja najchetniej to w nocy bym jechala :-D

Mokito, zakładałam, że instynktownie będę wiedziała, że to już to. Ale jak dziewczyny niepewne, to sama zaczęłam się zastanawiać :-) Położna mówiła ostatnio, że cały brzuch ma podczas skurczy twardnieć jak kamień.

Vanilijka, współczuję towarzystwa na sali. Wagą malucha się nie martw. Z moich obserwacji otoczenia wynika, że często, zależy od wagi urodzeniowej rodziców. A później rosną sobie we własnym tempie. Nawet filigranowe maluchy mogą mocno wyrosnąć.

Ewka, ja też pierwsze ktg będę miała późno, dopiero po 37 tygodniu, przy okazji następnej wizyty.

Łobuz chce sobie ostatnio wypchnąć boczne wyjście.....

Ja tez nie mialam jeszcze ktg, w 1 ciazy milam ktg dopiero na porodowce 37+3.

Katska polozna ma racje, tylko ja wlasnie mam juz od jakiegos czasu taki twardniejacy brzuch.

Ewcia no ja mam na szczescie pod nosem autostrade do warszawy. Ostatnio wolniejszym samochodem pokonalismy autostrade w 15 minut, jednak moj M stwierdzil ze tym autem jechac nie bedziemy. Najlepiej teleportowac sie :))

reklama
Do góry