reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Cześć dziewczyny. Z mężami to tak właśnie jest czasem, że mamy im chęć łeb ukręcić. Mojemu wprawdzie nie przeszkadza jęczenie czy stękanie, wręcz się z tego śmieje. Ale wkurza mnie gdy chcę żeby pooliwkował mi brzuch i pomasował go przez 2 minuty, a on że nie bo to poród może wywołać!! A jak targam ciężkie reklamówki z zakupami albo kosz na pranie to mu to w żaden sposób nie przeszkadza. A to przecież jest groźniejsze dla płodu. Ehh
Jeżeli chodzi o przedwczesny poród to bardzo się go boję. Byle do 36tc!! Ale pocieszam się myślą,że już 450gramowe dziecko ma duże szanse na przeżycie, a nasze maluchy ważą już ponad kilogram.
Brzuch też mi się stawia, najczęściej wieczorem. Jak leżę czy siedzę to nie zwracam na to większej uwagi, ale gdy np idę to muszę przystanąć i odczekać aż przejdzie bo nie daję rady iść. ostatnio w lidlu to myślałam że się położę na tej taśmie tak mnie wzięło!!
Niestety, im bliżej porodu tym będzie gorzej,bo macica musi ćwiczyć.

Oj zjadłabym coś dobrego...ma któraś ciacho?:>

reklama
Hej, mi sie dzis nic nie chce, najchetniej przelezalabym caly dzien. Tak mi szumi w uszach do tego. Z brzuchem poki co ujdzie, bardzo rzadko boli, co innego, ze utrudnia juz zycie - zmiana pieluszki na podlodze meczarnia, podnoszenie wszedzie walajacych sie zabawek, czy 11kilogramowego dziecia.. cale szczescie maz w domu :) znalazlam tez wreszcie kurtke zimowa (h&m uzywana, musze zrobic przelew i tylko czekac na przesylke). Maz dostal z pracy 130 euro ktore musi koniecznie wydac na ubrania (bo nie nosi roboczej odziezy, a pracodawca musi to jakos pokryc) i mnie nagabuje zebym z nim pojechala na zakupy, bo sam jakies badziewia nakupuje. A mi sie na sama mysl odechciewa, zwlaszcza, ze nasza Kinge musimy wziac ze soba. Jakby nie mogl dostac tego w gotowce!

Hej. Mnie dzisiaj mala baaardzo kopie po szyjce.. ale to cholernie boli.

Dziewczyny martwimy sie wczesniejszymi porodami, a okaze sie ze pewnie wiekszosc dzieci nie bedzie chcialo wyjsc :))

Monia moja mała też dzisiaj daje czadu po szyjce, aż sykne czasem z bólu! Ja się właśnie obawiam, że moja dzidzia nie będzie chciała wylezc i do marca będzie siedzieć w brzuchu :D

Dziekuje Kasiu :)
U mnie jednak grypa, jutro jade do przychodni na pogotowue. Czuje sie jak wrak czlowieka, albo inaczej- wgl sie nie czuje ;((
Co do kopania po szyjce, to Ala tez nie szczedzi mi bolu :\ ale najbardziej boli jak polozy sie w poprzek i w tym samym momencie kopnie w jedno biodro a w drugie chyba raczkami pcha, bol okropny:(

Witam :)
Mąż mnie już od rana zostawił samą bo jak zwykle usiedzieć na tyłku nie może i coś robić musi (nawet w niedziele) ehh
Pokój dla Oli mamy już prawie skończony, z czego się ogromnie cieszę :)
Co do kopniaków po szyjce to moja mała jakieś 2 tygodnie temu parę dni z rzędu dawała takiego czadu, że myślałam, że się z bólu przekręce, ale na szczęście od tamtego czasu spokój, kopie wszędzie, ale nie po szyjce;-)
Jeszcze trochę... :)
Miłej niedzieli :)

Witajcie porannie :-) znowu smetny dzień się zapowiada. Nawet na wybory mi się nie chce wstać a co dopiero obiad robić.

Aisha będę coś piekła dzisiaj żeby do teścia wziąć to podrzuce Ci ciacho :-D

Mała kopaczka mnie też jakby w wzdłuż i w szerz rozciąga. I niestety dobilam do rekordu wagi z poprzedniej ciąży:'( a tu jeszcze co najmniej 2 kg sam dzidzius przybierze... już zapowiedzialam malzowi żeby nie liczył że wrócę do formy sprzed pierwszej ciąży :p

Miłej niedzieli dla Was i dzieciaczkow!

reklama
Hej laski.
Wlasnie moi mezczyzni robia nam kobietkom sniadanko :)))))

Potrm standardowo jedziemy na zakupy, bardziej pojezdzic niz kupowac. Trzeba pomoc mikolajowi z prezentami.
My chcemy kupic mlodemu konsole ps3 z movem. Ale zobaczymy kiedy bedzie tansza, prZed czy po swietach. Wiec podejrzewam ze i tak zabawke kuoimy mu. Ahhh za dobrze te dzieci teraz maja :))))
Lubie niedziele z moim M. Mam spokoj i od jednego i od drugiego, bo mlody go nie odstepuje na krok :)

Do góry