reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Mnie tez od zawsze to bulwersowalo.. ze menelstwo chla cpa puszcza sie w ciazy i dziecko sie rodzi zdrowe. A ta co chucha i dmucha to niejednokrotnie albo poroni albo dzidzia chora. Taka sprawiedliwosc na swiecie...

Magsia, Dorex chyba pisala.. byle do 30 tyg, potem juz kazdego dnia rosnie szansa dziecka na przezycie. Z tego co wiekszosc pisze, nasze dzieci juz ponad kg maja, wiec kazdego dnia bedzie dobrze.
A co do obnizenia brzucha Magsiu mnie sie wydaje ze kobietki w tym ja, ktore przed ciaza mialy troche za duzo w okolicy brzucha, to rosnace dziecko obnoza nam tluszczyk w dol brzucha. Mysle tak boooo... moj brzuch tez poszedl w dol, ale jak go pomacam to jest to taki miekki brzuszek, podejrzewam ze to tluszczykowy :)

reklama
Ja bym takie laski tłukła jak nie wiem, zresztą ja nie wierze w takie gadki ze nie wiedziała ze jest w ciąży ,widocznie laska miała niepokalane poczęcie , ja myślę ze dobrze wiedziała ze jest w ciąży tylko chciała z premedytacja poronić, bo kurcze jest tyle objawów do 6 mc , powinni jej odebrać na zawsze to dziecko może się nauczy chociaż jak piła i ćpała w ciąży to nic się nie nauczy bo pusty babsztyl.

Monia to szacun jak podejmiesz wyzwanie :-D
Mój właśnie od 10 min ma zabawę z guma do mazania tzn wkreca w nią srubokret, łamie, upycha w pudełku... gumka nie przeżyje ale za to mam trochę spokoju :-D

Ewcia podjelam, nogami hehehe. Na szczescie rozumie ze dzidzia jest w brzuszku i nie dam rady.
Teraz chwila spokoju bo jak kazdy facet , moj syn zajal sie czym? Konsola :))))

W ogole jestem wsciekla bo ma od wczoraj katar. Dzisiaj kicha i zdarzylo mu sie zakaslac.... 3 dni w przedszkolu i znowu chory. Jestem zalamana i nie wiem co zrobic. Jak dalej tak pojdzie to kolejny miesiac zaniose do przedszkola kupe kasy za to ze dziecko nie chodzilo...

dziewczyny nie nakręcajcie się na wcześniejszy poród.... żadna z nas nie ma na to wpływu.... ja jestem w trochę innej sytuacji i niestety wiem że czy chcę czy nie mam małe szanse na poród o czasie( co nie znaczy że żadne i tego się trzymam)... w poniedziałek idę do szpitala na sterydy na płuca dla dziecka, postaram się meldować ale jak będzie problem z netem to powinnam być najpóźniej w środę w domu... trzymajcie kciuki i nie zamartwiajcie się na zapas:tak:

Witajcie :)
magsia głowa do góry jak każda też się martwię stawianiem się brzuszka i bólami, mam problem z kręgosłupem dość poważny i też zastanawiam się jak dam rade dalej, ja nawet mam problem czasami żeby się schylić do deski w toalecie żeby podnieść, mój małż w przypływie pomysłów zaproponował pampersy jak go nie będzie:no: no to mi pomysł zapodał...
dorex trzymam cały czas kciuki za Ciebie i Asię, tak jak piszesz najważniejsze to pozytywne myślenie, weź sterydy i czekamy z optymizmem w głowie;-)

LADYLI
małż zakupił ze sklepu wino bez alku.pl, otworzyliśmy czerwone (będę je pić z pół roku tak się bałam, że może jakiś % jest) i jest wytrawne (elivio cardio zero) ale smak jest łagodniejszy od wina alkoholowego wytrawnego, za którym ja nie przepadam, a nawet od święta tylko wypijałam, a mam jeszcze białe i myślę, że ono będzie jeszcze łagodniejsze, bo na etykiecie jest opis jakoby było pomiędzy słodkim, a lekko kwaśnym aromatem, małż mi mówił, że jak zamawiał to nie było dużego wyboru, a chciał żebym sprawdziła, bo w tym miesiącu mam ur., myślę, że warto kupić, bo smak ma bardzo przyjemny;-)

Dorex, trzymamy kciuki za Ciebie i Mala!!!
Wizyte mam w srode, wiec jakos dotrwam, jak nie to na IP pojade. Znow zla wiadomosc- dopadl mnie okropny mokry kaszel i juz jestem wykonczona tym kaszlem, tym bardziej, ze czuje silne parcie przy kaslaniu :\ zameldowalam D by wrocil szybko z pracy, bo nie funkcjonuje dzisiaj :\ na szczescie Mila meeeega grzeczna dzisiaj jest i jakby mnie rozumiala, ze zle sie czuje. Jak sie poloze, to przyjdzie mi dac pieluszke i mowi "nyny" ahh jakie te dzieciaczki sa slodkie! :D

Ps. Macie jakies sposoby na mokry kaszel?

Ale bym sie napila wina! Haha :D

A tak wgl, to dziewczyny musimy dac rade! Trzyma mnie ta mysl, ze musze byc silna, by Malenka byla zdrowa i dzieki temu jakos w ostatnich dniach sie nie zalamuje. Moja nerwica na chwile dala mi spokoj :)

reklama
Do góry