reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Mnie tez od zawsze to bulwersowalo.. ze menelstwo chla cpa puszcza sie w ciazy i dziecko sie rodzi zdrowe. A ta co chucha i dmucha to niejednokrotnie albo poroni albo dzidzia chora. Taka sprawiedliwosc na swiecie...

Magsia, Dorex chyba pisala.. byle do 30 tyg, potem juz kazdego dnia rosnie szansa dziecka na przezycie. Z tego co wiekszosc pisze, nasze dzieci juz ponad kg maja, wiec kazdego dnia bedzie dobrze.
A co do obnizenia brzucha Magsiu mnie sie wydaje ze kobietki w tym ja, ktore przed ciaza mialy troche za duzo w okolicy brzucha, to rosnace dziecko obnoza nam tluszczyk w dol brzucha. Mysle tak boooo... moj brzuch tez poszedl w dol, ale jak go pomacam to jest to taki miekki brzuszek, podejrzewam ze to tluszczykowy :)

reklama
Ja bym takie laski tłukła jak nie wiem, zresztą ja nie wierze w takie gadki ze nie wiedziała ze jest w ciąży ,widocznie laska miała niepokalane poczęcie , ja myślę ze dobrze wiedziała ze jest w ciąży tylko chciała z premedytacja poronić, bo kurcze jest tyle objawów do 6 mc , powinni jej odebrać na zawsze to dziecko może się nauczy chociaż jak piła i ćpała w ciąży to nic się nie nauczy bo pusty babsztyl.

Monia to szacun jak podejmiesz wyzwanie :-D
Mój właśnie od 10 min ma zabawę z guma do mazania tzn wkreca w nią srubokret, łamie, upycha w pudełku... gumka nie przeżyje ale za to mam trochę spokoju :-D

Ewcia podjelam, nogami hehehe. Na szczescie rozumie ze dzidzia jest w brzuszku i nie dam rady.
Teraz chwila spokoju bo jak kazdy facet , moj syn zajal sie czym? Konsola :))))

W ogole jestem wsciekla bo ma od wczoraj katar. Dzisiaj kicha i zdarzylo mu sie zakaslac.... 3 dni w przedszkolu i znowu chory. Jestem zalamana i nie wiem co zrobic. Jak dalej tak pojdzie to kolejny miesiac zaniose do przedszkola kupe kasy za to ze dziecko nie chodzilo...

dziewczyny nie nakręcajcie się na wcześniejszy poród.... żadna z nas nie ma na to wpływu.... ja jestem w trochę innej sytuacji i niestety wiem że czy chcę czy nie mam małe szanse na poród o czasie( co nie znaczy że żadne i tego się trzymam)... w poniedziałek idę do szpitala na sterydy na płuca dla dziecka, postaram się meldować ale jak będzie problem z netem to powinnam być najpóźniej w środę w domu... trzymajcie kciuki i nie zamartwiajcie się na zapas:tak:

Witajcie :)
magsia głowa do góry jak każda też się martwię stawianiem się brzuszka i bólami, mam problem z kręgosłupem dość poważny i też zastanawiam się jak dam rade dalej, ja nawet mam problem czasami żeby się schylić do deski w toalecie żeby podnieść, mój małż w przypływie pomysłów zaproponował pampersy jak go nie będzie:no: no to mi pomysł zapodał...
dorex trzymam cały czas kciuki za Ciebie i Asię, tak jak piszesz najważniejsze to pozytywne myślenie, weź sterydy i czekamy z optymizmem w głowie;-)

LADYLI
małż zakupił ze sklepu wino bez alku.pl, otworzyliśmy czerwone (będę je pić z pół roku tak się bałam, że może jakiś % jest) i jest wytrawne (elivio cardio zero) ale smak jest łagodniejszy od wina alkoholowego wytrawnego, za którym ja nie przepadam, a nawet od święta tylko wypijałam, a mam jeszcze białe i myślę, że ono będzie jeszcze łagodniejsze, bo na etykiecie jest opis jakoby było pomiędzy słodkim, a lekko kwaśnym aromatem, małż mi mówił, że jak zamawiał to nie było dużego wyboru, a chciał żebym sprawdziła, bo w tym miesiącu mam ur., myślę, że warto kupić, bo smak ma bardzo przyjemny;-)

Dorex, trzymamy kciuki za Ciebie i Mala!!!
Wizyte mam w srode, wiec jakos dotrwam, jak nie to na IP pojade. Znow zla wiadomosc- dopadl mnie okropny mokry kaszel i juz jestem wykonczona tym kaszlem, tym bardziej, ze czuje silne parcie przy kaslaniu :\ zameldowalam D by wrocil szybko z pracy, bo nie funkcjonuje dzisiaj :\ na szczescie Mila meeeega grzeczna dzisiaj jest i jakby mnie rozumiala, ze zle sie czuje. Jak sie poloze, to przyjdzie mi dac pieluszke i mowi "nyny" ahh jakie te dzieciaczki sa slodkie! :D

Ps. Macie jakies sposoby na mokry kaszel?

Ale bym sie napila wina! Haha :D

A tak wgl, to dziewczyny musimy dac rade! Trzyma mnie ta mysl, ze musze byc silna, by Malenka byla zdrowa i dzieki temu jakos w ostatnich dniach sie nie zalamuje. Moja nerwica na chwile dala mi spokoj :)

reklama
Do góry