reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

cześć dziewczyny !!!
kasia2015 ja też dziś miałam ciężka noc moja starsza córka nastawiła sobie komórkę na 6 rano, ale zegarka w komórce nie miała ustawionego i zaczął telefon dzwonić o 02:45 i od tamtej pory do godz. 07:30 nie spałam, ale tak jak ty niedawno zwlokłam sie z łózka :)
Moja mała to buszowała przez pół nocy, a ja się dziwie dlaczego tak mało aktywna jest w dzień.
Ja jestem na L4 i tak jakoś dziwnie, że nie muszę iść do pracy :)

reklama
Dziewczyny mam skierowanie na glukoze 75g to co mam kupic? 11 minut temu zamkneli mi laboratorium i nie mam jak sie dopytac. A chce badanie zrobic jutro.
Oczywiscie obudzilam sie z reka w nocniku bo jutro koncze 28 tydz ciazy o to ostatni dzwonek.

Monia w zwykłym lab jak na nfz robisz to zazwyczaj eymagaja własnej glukozy, w aptece koszt 7 zł. Ja robiłam badanie prywatnie, glukozę kupiłam a potem się okazało, że odpłatnie to odrzucają gratis ta glukozę wiec mi jedna została

monia ja kupiłam w aptece "glukozę 75g" ;-) i to rozpuściłam sobie w domu przed badaniem w połowie małej butelki po wodzie mineralnej z dodatkiem cytryny. Ale o te cytrynę dopytaj lepiej, żeby nie było problemu..bo różnie w różnych laboratoriach do tego podchodzą...

Mi rozpuścili roztwór na miejscu, cytryny użyć nie.mogłam, także jutro zabieez ze soba proszek a oni na miejscu Ci powiedzą co i jak

O matko współczuję aż trzech kluc :( ja miałam tylko dwa a ledwo wytrzymałam. Zabierz butelkę wody ze sobą mi taka bardzo zimna mocno pomogła w momencie gdy pojawiły się mdłości :) trzymam kciuki byś dobrze zniosła badanie! Monia kiedy masz teraz jakąś wizyte albo usg?

Cześć dziewczyny! Monika glukozę kup, o cytrynę zapytaj lekarza najlepiej. Bo czasami laboratorium się nie zgadza, ale mi gin powiedziała, że mają się wypchać bo to ona wyniki interpretuje nie pielęgniarki. Zawsze lepiej z cytryną niż wymiotować i powtarzać.
Wczoraj byliśmy w kinie, na głupi i głupszy bardziej. Trochę się pośmialiśmy i fajnie było. Młodemu też się chyba podobało, bo do 3 w nocy nie dał mi spać, tak kopał jak wariat jakiś:) za to o 7 pobudka - sąsiedzi wzięli się za remont i młoty udarowe poszły w ruch:(
okropnie spać mi się chce!
Dużo zdrówka dla was i dzieciaczków!

reklama
Do góry