reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Dzieki Kochane za wypowiedzi!
Made to jest tak ze objetosc krwi az do 36 tygodnia sie stale powieksza. Przy tym objetosc wody zwieksza sie o ok. 35% a objetosc erytrocytow jedynie o ok. 25%. Z tej rozbiezbieznosci bierze sie fizjologiczna anemia ciezarnych. Hematokryt rowniez ma obnizona wartosc, to stosunek objetosci krwinek do objetosci calej krwi.

Anianka ja zaczne zwracac wieksza uwage na diete, maz wlasnie ruszyl na zakupy z lista produktow bogatych w zelazo, a za tabsy podziekuje. Otreby sa tez spoko ;)

Made zycze pieknie przezytego dnia rocznicowego. Grunt to byc razem i starac sie rozmawiac :) edit: Twoj partner pewnie caly dzien w pracy, co??

Ostatnia edycja:
reklama
ewcia krem z dyni robię tak że: gotuję marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, dynię, cebulę z kostką rosołową, liściem laurowym, zielem angielskim, suszonym lubczykiem. Jak marchewka mięknie dorzucam kostki ziemniaka. Jak już wszystko jest miękkie - dodaję łyżkę śmietany i blenduję wszystko i doprawiam do smaku :tak: maggi, pieprz, sól. Przyprawy wg uznania.
Ale kiedyś jak robiłam krem z marchwi to żeby nie był taki mdły smak to ją mocno przyprawiałam - ostrą papryką.
Do dyni papryki nie próbowałam.
Na koniec dodaję zieloną świeżo zsiekaną pietruszkę. Można z grzankami jeść ale też pyszna jest z prażonymi płatkami migdałowymi ;-)

Pozwole sobie sie wtracic do zup kremow jesli pozwolicie ;) jesli taka zupe ugotujecie na zeszklonej cebuli z duza iloscia czosnku(!) nie ma szans zeby byla mdla

Angel, Mokito dziekuje :D wyprobuje Wasze sposoby bo dynie w tym roku u babci obrodzily i nie ma kto tego zjesc! Ten smak to pewnie tez moja wina bo Miskowi staram sie nie doprawiac zeby mu kubkow smakowych za bardzo nie necic, maggi ani vegety nie uzywam wcale (jedynie taka jarzynke ze sklepu ze zdrowa zywnoscia no i sos sojowy) .Znalazlam przepis na wersje tajska ale nie mam wszystkich skladnikow wiec jak sie zaopatrze to moze to bedzie strzal w 10!

Prazone platki tylko w wersji do ciasta u mnie goscily albo w muesli ale skusze sie!

Mezus mi kupil w aptece taki 100% naturalny sok w aptece. Skladniki w sumie tak jak na obrazku. Bez niechcianych skutkow ubocznych przyjmowania suplementow zelaza. Ale czy w PL jest niestety nie mam pojecia

Załączniki

• 1415885245961.jpg
    1415885245961.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 28
W polskich aptekach też są takie soki naturalne, choć dość drogie, ceny dochodzą nawet do 100zł. Trzeba by popytać. Moja koleżanka kupuje akurat dla siebie, bo po porodzie maiała straszną anemię, ale podejrzewam że dla ciężarówek też są.

A ja sacze mleczko i zajadam mufinki z dyni :-) Została mi jeszcze jedna na talerzyku ale chyba nie dam rady... jak którąś ma ochotę to się podziele ;-)P_20141113_215044_002.jpg
Kolorowych snów!

Załączniki

• P_20141113_215044_002.jpg
    P_20141113_215044_002.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Witam mamusie;-)
U nas na dolnym śląsku mgliście i dżdżyście....
Ja dziś po wielu dniach wychodzę z domu, bo jestem coraz cięższa i nawet wysuszenie włosów (a muszę) sprawia mi problem ach, a dziś szukam farby do salonu i komody, miał małż ale nic nie wybrane, więc ruszamy razem.
Dziewczyny życzę spokojnego piątku z optymistycznym myśleniem:-)

Do góry