reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Hej Dziewczyny! Nic mi się nie chce....kompletnie...ostatnio mam jakiś ciężki okres..nie dość że mnie wszystko boli, w nocy tak mnie bolały boki brzucha że nie mogłam się przewrócić, musiałam wziąć nospe i dopiero jakoś odpuściło. Jestem strasznie zmęczona - głownie psychicznie - tymi wszystkimi bóolwymi dolegliwościami. Jak pomyślałam w nocy że to jeszcze prawie 3 miesiące to aż mi się płakać chciało.. Potem miałam straszne sny. śniło mi się że odeszły mi wody i bardzo sflaczał mi brzuch, że przez skórę mogłam namacać Małego, wyczuwałam główkę i resztę ciałka..krzyczałam żeby ktoś wezwał pogotowie, bo on żyje i że to 28 tydzień i że ma szanse i strasznie rozpaczałam..Ostatnio w ogóle prześladuje mnie myśl o przedwczesnym porodzie, jeszcze ten ból w nocy i koszmar senny gotowy..

też ostatnio zauważyłam że zaczęłam się bujać jak idę ;P. Gruba już jestem, waże prawie 80kg, to już ponad 10 do przodu! (choć ponoć nie wyglądam) i mam prawie 110 w obwodzie brzucha! Ostatnio chyba mi się sporo powiększył, bo nawet koleżanka stwierdziło że mocno mnie wybrzuszyło. Pewnie to też jest przyczyną tego bólu po bokach brzucha. I jeszcze pogoda taka szaro bura, deprecha dopada mnie, mąż mnie wkurza i w ogóle siedzę tylko ze łzami w oczach. W poniedziałek wizyta u lekarza, także mam nadzieję, że uspokoi mnie to, ma robić USG, więc cieszę się że zobaczę mojego robaczka:). Dobrze,że jemu chociaż humor dopisuje i zazwyczaj okopuje mnie i robi fikołki. Pewnie z racji mojego wielkiego brzucha ma jeszcze na to miejsce. Dziś jakoś cicho siedzi, tylko czasem coś tam drgnie, ale w nocy buszował, to pewnie odsypia ;)

Ktoś miał tu dzielić się jakimś super przepisem na łososia w sosie śmietanowym?? czy mi się wydawało??:-płososia już mam tylko czekam na przepis i pewnie nie tylko ja:tak::-p:-D

Wyżaliłam się i jakoś mi lżej:tak: Mam nadzieję, że Wam dopisują lepsze humory! Mimo tych dziennych ciemności życzę miłego dnia! Buziole!;-)

Ingeg wiem o jakich bolach mowisz. Moj brzuch ma 118 cm teraz w najgrubszym miejscu.
Mnie brzuch w nocy tez boli. A przy przekrecaniu w nocy to tak sapie ze az budze mojego M :) a ten biedny pyta czy wszystko ok :)
W ogole jakos czesciej dzwoni. Chyba sie o nas martwi :))))

U nas tez nie za wesoło. Mąż po miesiącu przyjechał na tydzień, który zlecial jak jeden dzień. Chociaż udało nam się rozpocząć zakup wyprawki no i najważniejsze poznaliśmy płeć:-) teraz znowu sama do świąt :-( dobrze ze mam malutka która humor poprawia swoimi kopniaki :-)

reklama
Witajcie Mamuski! Ja już też powoli zaczynam się kulac a nie chodzić. Jak sobie tylko zapomnę że jestem w ciąży to wyrywam normalnie ale zaraz mnie brzuchol spowalnia i mówi "....hola hola kolezanko". Dziś mnie synek mega wpienil że aż się prawie płakałam. Staram się nie dawać klpsow ale na niego to już nic nie dziala więc z tej szewskiej pasji to już nawet zaczęłam przeklinac i klapsa zarobił. Chyba się zreflektowal że przegial bo za chwilę aniolek... oby mała dała mamusi w przyszłości odetchnąć.:tak:
Ja właśnie odgrzewam grochowa ale też łososia zakupilam :-) w nadziei na przepis!

Do góry