reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Hej Dziewczyny! Nic mi się nie chce....kompletnie...ostatnio mam jakiś ciężki okres..nie dość że mnie wszystko boli, w nocy tak mnie bolały boki brzucha że nie mogłam się przewrócić, musiałam wziąć nospe i dopiero jakoś odpuściło. Jestem strasznie zmęczona - głownie psychicznie - tymi wszystkimi bóolwymi dolegliwościami. Jak pomyślałam w nocy że to jeszcze prawie 3 miesiące to aż mi się płakać chciało.. Potem miałam straszne sny. śniło mi się że odeszły mi wody i bardzo sflaczał mi brzuch, że przez skórę mogłam namacać Małego, wyczuwałam główkę i resztę ciałka..krzyczałam żeby ktoś wezwał pogotowie, bo on żyje i że to 28 tydzień i że ma szanse i strasznie rozpaczałam..Ostatnio w ogóle prześladuje mnie myśl o przedwczesnym porodzie, jeszcze ten ból w nocy i koszmar senny gotowy..

też ostatnio zauważyłam że zaczęłam się bujać jak idę ;P. Gruba już jestem, waże prawie 80kg, to już ponad 10 do przodu! (choć ponoć nie wyglądam) i mam prawie 110 w obwodzie brzucha! Ostatnio chyba mi się sporo powiększył, bo nawet koleżanka stwierdziło że mocno mnie wybrzuszyło. Pewnie to też jest przyczyną tego bólu po bokach brzucha. I jeszcze pogoda taka szaro bura, deprecha dopada mnie, mąż mnie wkurza i w ogóle siedzę tylko ze łzami w oczach. W poniedziałek wizyta u lekarza, także mam nadzieję, że uspokoi mnie to, ma robić USG, więc cieszę się że zobaczę mojego robaczka:). Dobrze,że jemu chociaż humor dopisuje i zazwyczaj okopuje mnie i robi fikołki. Pewnie z racji mojego wielkiego brzucha ma jeszcze na to miejsce. Dziś jakoś cicho siedzi, tylko czasem coś tam drgnie, ale w nocy buszował, to pewnie odsypia ;)

Ktoś miał tu dzielić się jakimś super przepisem na łososia w sosie śmietanowym?? czy mi się wydawało??:-płososia już mam tylko czekam na przepis i pewnie nie tylko ja:tak::-p:-D

Wyżaliłam się i jakoś mi lżej:tak: Mam nadzieję, że Wam dopisują lepsze humory! Mimo tych dziennych ciemności życzę miłego dnia! Buziole!;-)

Ingeg wiem o jakich bolach mowisz. Moj brzuch ma 118 cm teraz w najgrubszym miejscu.
Mnie brzuch w nocy tez boli. A przy przekrecaniu w nocy to tak sapie ze az budze mojego M :) a ten biedny pyta czy wszystko ok :)
W ogole jakos czesciej dzwoni. Chyba sie o nas martwi :))))

U nas tez nie za wesoło. Mąż po miesiącu przyjechał na tydzień, który zlecial jak jeden dzień. Chociaż udało nam się rozpocząć zakup wyprawki no i najważniejsze poznaliśmy płeć:-) teraz znowu sama do świąt :-( dobrze ze mam malutka która humor poprawia swoimi kopniaki :-)

reklama
Witajcie Mamuski! Ja już też powoli zaczynam się kulac a nie chodzić. Jak sobie tylko zapomnę że jestem w ciąży to wyrywam normalnie ale zaraz mnie brzuchol spowalnia i mówi "....hola hola kolezanko". Dziś mnie synek mega wpienil że aż się prawie płakałam. Staram się nie dawać klpsow ale na niego to już nic nie dziala więc z tej szewskiej pasji to już nawet zaczęłam przeklinac i klapsa zarobił. Chyba się zreflektowal że przegial bo za chwilę aniolek... oby mała dała mamusi w przyszłości odetchnąć.:tak:
Ja właśnie odgrzewam grochowa ale też łososia zakupilam :-) w nadziei na przepis!

Do góry