reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Witam nowe mamusie :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze i nadchodzące wizyty!

Dorex super, że jesteś już po i tak dzielnie to znosisz, mi ósemki nigdy nie wyszły, ale miałam usuwane chirurgicznie i nigdy w życiu nie zapomnę bólu i opuchlizny towarzyszącej mi przez kolejne dwa tygodnie.

Madzia jak głowa boli, to wypij może kawkę, mi ostatnio pomaga na bóle, co mocno mnie szokuje bo przed ciążą na byle jaki ból brałam od razu apapy,ibupromy i inne takie, a teraz dla dobra dzidzi nie biorę i o dziwo, radzę sobie bez! Ileż ja się musiałam natruć tymi lekami :szok:

Cierpliwości w oczekiwaniu na wizyty, Dziewczyny, sobie samej też jej życzę :-D

Dziś pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu (jeśli okaże się, że nie daję rady albo pojawią się bóle i twardnienia brzucha to za tydzień znów zasuwam na zwolnienie, a co :-D) Miłego dnia Wam wszystkim!

reklama
u mnie dziś piękne słońce:-D
zaraz pranie, drugie śniadania a potem się zobaczy:-)
ja wizytę mam jutro po południu... już nie mogę się doczekać:tak:
miłego dnia:-)

Witam nowe mamusie :)

Made co twoj lekarz mowil o tych twardnieniach brzucha ? Z tego co opisujesz u mnie to wygladalo podobnie

Dziewczyny to jednak mozna chodzic do dentysty w ciazy i brac znieczulenie ?

U mnie jeszcze miesiac do polowkowego... buuuu :(

Dzien dobry :-)

u mnie tez dzisiaj pieknie. zaliczyłam pobranie krwi, po 16 wizyta comiesieczna u gina. zakupy zrobione. buraczki na przetwory sie gotuja.

synek szaleje :-) wiecie co, tak strasznie dziwnie mi sie mówi "synek"... od kilku dobrych lat mam w domu swoja małą babę i tak czuje sie troszke zdezorientowana...wczoraj rozmawiałam z małżem, ze ja pojecia nie mam jak sie chłopcem zająć...jak go umyc tu i tam ;-) na co mój mądry mąż powiedział, ze przy pierwszym dziecku tez nie wiedziałam w ogole co robić i bylo ok. działa sie instynktownie, a taki mały glut nie potrzebuje w sumie nic wiecej jak am spać i miec sucho... mam jeszcze troszke czasu, zeby sie przyzwyczaić do siusiakowego bąbla :-)

MAde - powodzenia w pracy. ja swoja juz definitywnie porzuciłam do min stycznia 2016 :-) polecam ;-) lenistwo uszczęśliwia :-)

Dziewczyny powodzenia na wizytach i cierpliwości w oczekiwaniu na nie :-)

asia88 do dentysty nie tylko można ale trzeba chodzić nawet w ciąży, stan zapalny w organizmie może wywołać przedwczesny poród... wiadomo że nie mówię tu o zwykłych dziurkach czy próchnicy a co do znieczulenia dentysta dobierze odpowiednie dla ciężarnych które mniej się wchłania i nie przenika do łożyska oraz nie obkurcza naczyń krwionośnych.... hehe nawet rwanie można przeżyć w ciąży ( a nawet 2);-):tak:

made miałam tak samo każdy ból głowy od razu brałam nurofen forte a często mnie bolała wiec co chwile coś się brało i w sumie o to się też trochę martwiłam jak ja sobie dam rade teraz bo ta moja lekka lekomania wynikała z tego ze 2 razy chciałam przeczekać ból głowy i w końcu było gorzej i raz w szpitalu wylądowałam, ale właśnie teraz radze sobie kawą i w ostateczności jak już nie mogę wytrzymać to łyknę apap

Cześć dziewczyny :)
Madzia ja również ostatnio czytałam o bólu głowy i o tym żeby w czasie trwania bólu uzupełniać płyny, może warto spróbować:tak:
Dragonella, uśmiałam się, bo jak lekarz potwierdził u nas dziewuszkę i wieczorem siedzieliśmy z małżem i ja do niego mówię te same słowa, co Ty, że dobrze może, że dziewuszka, bo ja z takiej kobiecej rodziny i pewno nawet umyć bym nie umiała hahaha, mój małż też uspokajał, tyle, że u nas to będzie pierwsze szczęście, więc ta jego " pewność "wynika chyba ze strachu przed nieznanym;-), ja również odłożyłam pracę na dłuższy czas i tak jest dobrze:-D
Dziewczyny miłego dnia w pracy, tym które muszą, a tym którym świeci słonko dużo energii przy pracach domowych, angela1991, a Tobie niech już zaświeci :)

Współczuje tych bóli głowy:/ nie wiem co poradzić. Mnie przed ciążą na każdą zmianę pogody bolała głowa, a odkąd jestem w ciąży problem zniknął;-) ciekawe prawda?

reklama
Dzien dobry :-)

u mnie tez dzisiaj pieknie. zaliczyłam pobranie krwi, po 16 wizyta comiesieczna u gina. zakupy zrobione. buraczki na przetwory sie gotuja.

synek szaleje :-) wiecie co, tak strasznie dziwnie mi sie mówi "synek"... od kilku dobrych lat mam w domu swoja małą babę i tak czuje sie troszke zdezorientowana...wczoraj rozmawiałam z małżem, ze ja pojecia nie mam jak sie chłopcem zająć...jak go umyc tu i tam ;-) na co mój mądry mąż powiedział, ze przy pierwszym dziecku tez nie wiedziałam w ogole co robić i bylo ok. działa sie instynktownie, a taki mały glut nie potrzebuje w sumie nic wiecej jak am spać i miec sucho... mam jeszcze troszke czasu, zeby sie przyzwyczaić do siusiakowego bąbla :-)

MAde - powodzenia w pracy. ja swoja juz definitywnie porzuciłam do min stycznia 2016 :-) polecam ;-) lenistwo uszczęśliwia :-)

Dziewczyny powodzenia na wizytach i cierpliwości w oczekiwaniu na nie :-)

chłopcy są mniej skomplikowani w obsłudze higienicznej niż dziewczynki :tak:;-)

do dentysty chodziłam w 1 ciąży i dostawałam znieczulenie bo bez tego nie dam sobie nic zrobić :no: teraz byłam już na 1 przeglądzie i póki co ok,ale to dopiero początek przecież :sorry2:

a ja poszłam do Biedronki po figurki Maji dla Juniorka :-D

Do góry