reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Cześć dziewczyny. Kurczę, jeden dzień mnie nie było a tu 4 strony zapisane;) hehe ale to dobrze, że się wątek rozwija.
My też już po badaniach - mąż specjalnie wziął wolne i będzie chłopak;)
Mąż szczęśliwy - kupuje już konsole i klocki lego...ja trochę zawiedziona bo od początku byłam przeświadczona że będzie laska.
Ale chłopczyk też dobry:) Jakie macie propozycje na imiona?
Bo mój mąż to by chciał Juniora!!!!

moim absolutnym Number One jest IWO :tak: mąż się nie zgodził więc młody ma tak na drugie ;-)

HejIle spędzacie czasu przed kompem? Przeczytałam, że nie powinno się dłużej niż 4 godziny pracować przy komputerze, a ja pracuję dużo dłużej i teraz mam schizy, czy nie zaszkodziłam dzicku :(Bóle głowy przetrzymuję, jak zawsze. Jestem przeciwniczką tabletek. Świeże powietrze pomaga i jak jest niskie ciśnienie i od tego ból, to kawa i dużo ruchu.

Co do imion, to już dawno ustaliliśmy. Adaś i Gabrysia :)

Gabrysia za mna tez chodzi od kilku lat i jak się uda tym razem to będzie Gabriela-Blanka :tak:
co do Adama to fakt imię samo w sobie jest ładne,ale mam szwagra o tym imieniu i jest zwyczajnym gnojkiem więc nigdy w życiu tak bym dziecka nie nazwała :no:
ja i w pierwszej i w drugiej ciąży dużo siedzę przy lapku ;-)

reklama
Jestem po pierwszym dniu pracy po zwolnieniu, jestem wypompowana całkowicie i do tego mam brzuch twardy jak skała :(

Asia88, ogólnie to lekarz podejrzewa, że te twardnienia mogę mieć od infekcji grzybiczej pochwy, pomierzył szyjkę, miała 3,76 cm, więc wszystko w porządku, aktualnie jestem w trakcie leczenia infekcji i mam obserwować czy przechodzi. Jeśli w ciągu tygodnia nie przejdzie to w następny poniedziałek mam się znów zgłosić, pomierzymy szyjkę i sprawdzimy czy wszystko jest w porządku. Strasznie się tym zestresowałam, szczególnie że jak mówię, właśnie wróciłam z pracy i mam brzuch super twardy, nawet jak leże :/ oby było ok, bo chcę szczęśliwie donosić córeczkę.

Co do imion to my już mamy ustalone, nasza córa to będzie Basia :)

Aisha272 gratuluje synka!

u nas jak dziewczynka to Elena nad drugim myślimy jeszcze a jak chłopak jednak będzie to Franek a na drugie Filip chyba ze zamienię kolejność jeszcze, chciałam Szymona ale potencjalny chrzestny ma tak na imię i jest moim kuzynem wiec wystarczy Szymonów w rodzinie.

dorex3 gratuluję postawy:tak:
Dragonella sto lat w dniu urodzin i duuuuuużżżżooooo zdrówka dla Was:-)

Co do imion to chyba większość z nas ma tak, że utożsamiamy imię z daną osobą ze swojego otoczenia?
Każdy ma swój typ, a dzidziuś i tak dla każdej z nas będzie najśliczniejszy, najmądrzejszy i będzie miał najładniejsze imię i właśnie chyba tak powinno być, oczywiście należy zachować z tym "naj" umiar;-)hahaha

Hej
Widzę ze dyskusja imionowa sie zaczęła ja mam typ Szymona :) tak jak u anii84, ale to za wcześnie zeby się na 100 % decydować, w pierwszej ciaży to mój M obstawił za Gabi a teraz milczy chyba do końca jeszcze nie dowierzaże będzie chłopak

made będziesz pod stałą opieką i bedziesz brać leki rozkurczowe i donosisz ja tak miałam w pierwszej ciaży od srodka ciaży twardy brzuch a poród o czasie
:-)

stokrotka gratuluję pomysłu na Gabrysię:cool2: będzie świetą dziewczynka, energiczną:sorry2::tak:

Cześć dziewczyny. Kurczę, jeden dzień mnie nie było a tu 4 strony zapisane;) hehe ale to dobrze, że się wątek rozwija.
My też już po badaniach - mąż specjalnie wziął wolne i będzie chłopak;)
Mąż szczęśliwy - kupuje już konsole i klocki lego...ja trochę zawiedziona bo od początku byłam przeświadczona że będzie laska.
Ale chłopczyk też dobry:) Jakie macie propozycje na imiona?
Bo mój mąż to by chciał Juniora!!!!

super! gratulacje:-)

U nas moze Laura, Anastazja?

piękne imiona :tak:

Monika bardzo ładne imiona, Mujer Adam to mój typ ale mąż nie chce :)

My mówimy Bąbelek ale najbardziej prawdopodobne jest że będzie Szymon :)

u nas (o ile mąż nie zrobi buntu w USC) bedzie Adam Bartosz (przyjelismy zasade ze drugie imiona dzieci bedą miały takie same jak my mamy na drugie - nic madrzejszego nam do głowy nie wpadło :-D )

a w fazie prenatalnej zwie sie Dzidziolem bądz Grzmotem :-) tak wiem, jestesmy pomysłowi :-) córka mieszkając w brzuchu była Margolcią heheh - nie jestesmy normalni pod tym względem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mój szef ma za nic kodeks pracy i pracowałam przy kompie 8 godz. jak mu powiedziałam że przy komputerze mogę tylko 4 to tylko mruknął pod nosem że mogę iść na l4 i on z tym nie ma problemu no to poszłam:tak:

więc ma chłop co chciał a Ty masz święyu spokój :tak:

Jestem po pierwszym dniu pracy po zwolnieniu, jestem wypompowana całkowicie i do tego mam brzuch twardy jak skała :(

Co do imion to my już mamy ustalone, nasza córa to będzie Basia :)

Aisha272 gratuluje synka!

uciekaj na zwolnienie, zeby Basia miała komfortowe warunki w brzuchowym domku. Poza tym mało fajnie jest wracać do domu i miec wszystkiego po dziurki w nosie... posiedzisz z nami troszke i bedzie git :-)

dorex3 gratuluję postawy:tak:
Dragonella sto lat w dniu urodzin i duuuuuużżżżooooo zdrówka dla Was:-)

Co do imion to chyba większość z nas ma tak, że utożsamiamy imię z daną osobą ze swojego otoczenia?
Każdy ma swój typ, a dzidziuś i tak dla każdej z nas będzie najśliczniejszy, najmądrzejszy i będzie miał najładniejsze imię i właśnie chyba tak powinno być, oczywiście należy zachować z tym "naj" umiar;-)hahaha

dziękuje :-) czuje sie tak samo jak wczoraj wiec depresja wieku mnie nie dopadła :-D:-D:-D:-D:-D wniosek jest taki, ze musze jakiegos placka trzasnąć co by siary nie było jak kto przybedzie. Chyba sernik z morelami zrobie, wiec jakby któryś z naszych brzuchowych Bąbli miał ochote zakąsić to zapraszam :-)

miłego dnia

Witajcie,
Przepraszam że się wczoraj nie odezwałam bezpośrednoi po wizycie ale M zabrał kompa do pracy by coś tam pozgrywać.
Także pochwalę się od razu , że u mnie w domu pojawi się kolejna kobietka :-D
Córunia starsza chce nazwać siostrę Hania:)
Nam tez się w miarę podoba więc pewnie ulegniemy:)

Jestem mega szczęśliwa bo mój brat ma dwóch synów więc w rodzinie równowaga zapanuje , no i mam jeszcze tyle ciuszków po Julce którymi nie zdążyłam się nacieszyć:)

Młoda ma ponad 321 gram ale ile wzrostu to nie pamiętam w każdym razie nogi ma dłuugie:) - po tacie chyba:)
Była odwrócona kręgosłupem więc anatomię serca mamy do powtórzenia na USG za 3 tyg.

Wszystkim mamusiom gratuluje!

Na ból głowy u Mnie działają zimne okłady - prawda nie jest to 15 min tylko minimum godzina ale jak mam czas i i tak leżę to robię te okłady tylko tak by też ten zimny okład tył na oczach.

Dziś u mnie słonko , rano byłam na pobraniu krwi za to od 5 nie mogę spać:( Jakoś źle się czuję w brzuchu...kolka jelitowa jakby, czuje się wzdęta i czuję kłucie w dole brzucha jak chodzę.
Także wypiję miętkę i się chyba na 2 godzinki położę.

Skrobne coś jeszcze potem :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

reklama
Do góry