reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Cześć dziewczyny. Kurczę, jeden dzień mnie nie było a tu 4 strony zapisane;) hehe ale to dobrze, że się wątek rozwija.
My też już po badaniach - mąż specjalnie wziął wolne i będzie chłopak;)
Mąż szczęśliwy - kupuje już konsole i klocki lego...ja trochę zawiedziona bo od początku byłam przeświadczona że będzie laska.
Ale chłopczyk też dobry:) Jakie macie propozycje na imiona?
Bo mój mąż to by chciał Juniora!!!!

moim absolutnym Number One jest IWO :tak: mąż się nie zgodził więc młody ma tak na drugie ;-)

HejIle spędzacie czasu przed kompem? Przeczytałam, że nie powinno się dłużej niż 4 godziny pracować przy komputerze, a ja pracuję dużo dłużej i teraz mam schizy, czy nie zaszkodziłam dzicku :(Bóle głowy przetrzymuję, jak zawsze. Jestem przeciwniczką tabletek. Świeże powietrze pomaga i jak jest niskie ciśnienie i od tego ból, to kawa i dużo ruchu.

Co do imion, to już dawno ustaliliśmy. Adaś i Gabrysia :)

Gabrysia za mna tez chodzi od kilku lat i jak się uda tym razem to będzie Gabriela-Blanka :tak:
co do Adama to fakt imię samo w sobie jest ładne,ale mam szwagra o tym imieniu i jest zwyczajnym gnojkiem więc nigdy w życiu tak bym dziecka nie nazwała :no:
ja i w pierwszej i w drugiej ciąży dużo siedzę przy lapku ;-)

reklama
Jestem po pierwszym dniu pracy po zwolnieniu, jestem wypompowana całkowicie i do tego mam brzuch twardy jak skała :(

Asia88, ogólnie to lekarz podejrzewa, że te twardnienia mogę mieć od infekcji grzybiczej pochwy, pomierzył szyjkę, miała 3,76 cm, więc wszystko w porządku, aktualnie jestem w trakcie leczenia infekcji i mam obserwować czy przechodzi. Jeśli w ciągu tygodnia nie przejdzie to w następny poniedziałek mam się znów zgłosić, pomierzymy szyjkę i sprawdzimy czy wszystko jest w porządku. Strasznie się tym zestresowałam, szczególnie że jak mówię, właśnie wróciłam z pracy i mam brzuch super twardy, nawet jak leże :/ oby było ok, bo chcę szczęśliwie donosić córeczkę.

Co do imion to my już mamy ustalone, nasza córa to będzie Basia :)

Aisha272 gratuluje synka!

u nas jak dziewczynka to Elena nad drugim myślimy jeszcze a jak chłopak jednak będzie to Franek a na drugie Filip chyba ze zamienię kolejność jeszcze, chciałam Szymona ale potencjalny chrzestny ma tak na imię i jest moim kuzynem wiec wystarczy Szymonów w rodzinie.

dorex3 gratuluję postawy:tak:
Dragonella sto lat w dniu urodzin i duuuuuużżżżooooo zdrówka dla Was:-)

Co do imion to chyba większość z nas ma tak, że utożsamiamy imię z daną osobą ze swojego otoczenia?
Każdy ma swój typ, a dzidziuś i tak dla każdej z nas będzie najśliczniejszy, najmądrzejszy i będzie miał najładniejsze imię i właśnie chyba tak powinno być, oczywiście należy zachować z tym "naj" umiar;-)hahaha

Hej
Widzę ze dyskusja imionowa sie zaczęła ja mam typ Szymona :) tak jak u anii84, ale to za wcześnie zeby się na 100 % decydować, w pierwszej ciaży to mój M obstawił za Gabi a teraz milczy chyba do końca jeszcze nie dowierzaże będzie chłopak

made będziesz pod stałą opieką i bedziesz brać leki rozkurczowe i donosisz ja tak miałam w pierwszej ciaży od srodka ciaży twardy brzuch a poród o czasie
:-)

stokrotka gratuluję pomysłu na Gabrysię:cool2: będzie świetą dziewczynka, energiczną:sorry2::tak:

Cześć dziewczyny. Kurczę, jeden dzień mnie nie było a tu 4 strony zapisane;) hehe ale to dobrze, że się wątek rozwija.
My też już po badaniach - mąż specjalnie wziął wolne i będzie chłopak;)
Mąż szczęśliwy - kupuje już konsole i klocki lego...ja trochę zawiedziona bo od początku byłam przeświadczona że będzie laska.
Ale chłopczyk też dobry:) Jakie macie propozycje na imiona?
Bo mój mąż to by chciał Juniora!!!!

super! gratulacje:-)

U nas moze Laura, Anastazja?

piękne imiona :tak:

Monika bardzo ładne imiona, Mujer Adam to mój typ ale mąż nie chce :)

My mówimy Bąbelek ale najbardziej prawdopodobne jest że będzie Szymon :)

u nas (o ile mąż nie zrobi buntu w USC) bedzie Adam Bartosz (przyjelismy zasade ze drugie imiona dzieci bedą miały takie same jak my mamy na drugie - nic madrzejszego nam do głowy nie wpadło :-D )

a w fazie prenatalnej zwie sie Dzidziolem bądz Grzmotem :-) tak wiem, jestesmy pomysłowi :-) córka mieszkając w brzuchu była Margolcią heheh - nie jestesmy normalni pod tym względem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mój szef ma za nic kodeks pracy i pracowałam przy kompie 8 godz. jak mu powiedziałam że przy komputerze mogę tylko 4 to tylko mruknął pod nosem że mogę iść na l4 i on z tym nie ma problemu no to poszłam:tak:

więc ma chłop co chciał a Ty masz święyu spokój :tak:

Jestem po pierwszym dniu pracy po zwolnieniu, jestem wypompowana całkowicie i do tego mam brzuch twardy jak skała :(

Co do imion to my już mamy ustalone, nasza córa to będzie Basia :)

Aisha272 gratuluje synka!

uciekaj na zwolnienie, zeby Basia miała komfortowe warunki w brzuchowym domku. Poza tym mało fajnie jest wracać do domu i miec wszystkiego po dziurki w nosie... posiedzisz z nami troszke i bedzie git :-)

dorex3 gratuluję postawy:tak:
Dragonella sto lat w dniu urodzin i duuuuuużżżżooooo zdrówka dla Was:-)

Co do imion to chyba większość z nas ma tak, że utożsamiamy imię z daną osobą ze swojego otoczenia?
Każdy ma swój typ, a dzidziuś i tak dla każdej z nas będzie najśliczniejszy, najmądrzejszy i będzie miał najładniejsze imię i właśnie chyba tak powinno być, oczywiście należy zachować z tym "naj" umiar;-)hahaha

dziękuje :-) czuje sie tak samo jak wczoraj wiec depresja wieku mnie nie dopadła :-D:-D:-D:-D:-D wniosek jest taki, ze musze jakiegos placka trzasnąć co by siary nie było jak kto przybedzie. Chyba sernik z morelami zrobie, wiec jakby któryś z naszych brzuchowych Bąbli miał ochote zakąsić to zapraszam :-)

miłego dnia

Witajcie,
Przepraszam że się wczoraj nie odezwałam bezpośrednoi po wizycie ale M zabrał kompa do pracy by coś tam pozgrywać.
Także pochwalę się od razu , że u mnie w domu pojawi się kolejna kobietka :-D
Córunia starsza chce nazwać siostrę Hania:)
Nam tez się w miarę podoba więc pewnie ulegniemy:)

Jestem mega szczęśliwa bo mój brat ma dwóch synów więc w rodzinie równowaga zapanuje , no i mam jeszcze tyle ciuszków po Julce którymi nie zdążyłam się nacieszyć:)

Młoda ma ponad 321 gram ale ile wzrostu to nie pamiętam w każdym razie nogi ma dłuugie:) - po tacie chyba:)
Była odwrócona kręgosłupem więc anatomię serca mamy do powtórzenia na USG za 3 tyg.

Wszystkim mamusiom gratuluje!

Na ból głowy u Mnie działają zimne okłady - prawda nie jest to 15 min tylko minimum godzina ale jak mam czas i i tak leżę to robię te okłady tylko tak by też ten zimny okład tył na oczach.

Dziś u mnie słonko , rano byłam na pobraniu krwi za to od 5 nie mogę spać:( Jakoś źle się czuję w brzuchu...kolka jelitowa jakby, czuje się wzdęta i czuję kłucie w dole brzucha jak chodzę.
Także wypiję miętkę i się chyba na 2 godzinki położę.

Skrobne coś jeszcze potem :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

reklama
Do góry