reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

monikamarcina świetne wiadomości!! :-D

an82 jak byłam w ciąży z Zuzikiem to załapałam się właśnie na bezpłatne warsztaty w Bielsku. Świetnie było, byłam bardzo zadowolona, mnóstwo praktycznych informacji o karmieniu piersią, pierwszej pomocy dla kobiet w ciąży i noworodków i bezpiecznym podróżowaniu z maluszkami (pokaz fotelika samochodowego maxi cosi). Kampania Bezpieczny Maluch ;-) naprawdę takich warsztatów powinno być dużo dużo :tak: a czy Twoja siostra w okolicach Bielska Białej będzie z warsztatami?

reklama
Ja jeszcze nie wiem czy będę chodzić do szkoły rodzenia bo każda koleżanka czy ktoś znajomy mówili że to głupoty w niczym mi nie pomogą a jedynie przy porodzie trzeba słuchać położnej, Wiec jeszcze to przemyśle.

Na razie to szukam jakiegoś innego lekarza bo z tej mojej Pani nie jestem zadowolona .
Powiedzcie mi ile się czeka na badanie prenatalne mniej więcej?

Ja z prenatalnych robię tylko USG, badań z krwi nie robię. Tak zadecydowałyśmy z Panią Doktor.
Robię je prywatnie bo na NFZ nie spełniam warunków. To wszystko zależy jak duże obłożenie pacjentek ma dany lekarz, ja dzwoniłam 1,5 tyg temu, więc mi wyznaczył termin na 4.08 ale przełożyliśmy finalnie USG na jutro ;-)
ważne jest żeby to pierwsze USG genetyczne zrobić między 11tc (skończonym) a 13+6 tyg.

Hej. Wlasnie wracam z ostrej wymiany zdan z moja szefowa. Powiedziala ze jak nie przyniose w ciagu 7 dni l4 to mnie zwolni z pracy dyscyplinarnie za niestawienie do pracy.
Znacie sie na prawie?

monikamarcina a jak wyglądała sytuacja? Nie pojawiłaś się w pracy, nie informując o tym pracodawcy? Czy jak? I jaką masz umowę?

Mam umowe na okres probny do wrzesnia, no ale musi mi to przedluzyc to wiem.
Kazala mi isc na zwolnienie, a jak powiedzialam ze nie wiem czy uda mi sie zalatwic, to powiedziala ze to ja nie obchodzi, jak nie przyniose l4 to mnie zwolni dyscyplinarnie za to ze sie nie stawilam w pracy.

Oj daaawno się nie odzywałam, pewnie mnie nawet nie pamiętacie, więc witam się raz jeszcze :)
Monikamarcina na dostarczenie l4 mamy 7 dni kalendarzowych, w innym wypadku pracodawca ma prawo zastosować konsekwencje w stosunku do nas, tyczy się to także umowy zlecenie jeśli masz ją np. na określony czas ( u mnie w pracy zlecenie podpisywało się miesiąc do tyłu - paranoja).
Dziewczynki mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z naszymi Dzidziami, ja się tak martwię, boję czy wszystko jest i będzie ok.

reklama
Aniu tylko moj gin stwierdzil ze nie ma podstaw by wystawic l4. No i co? Moze mam teraz mam chodzic po prywatnych i prosic sie o zwolnienie?

Do góry