reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Czesc,

Monika gratki wizyty a takiego pracodawcy wspolczuje ehhhh

An jestem zainteresowana warsztatami, jesli odbeda sie w moim miescie i przed terminem ;-)

Milego wieczorku!

reklama
Hej kobitki :)
w poniedziałek wracam do pracy... po rocznym macierzyńskim ehhh nawet nie chce mi się myślę no ale cóż muszę trochę popracować. W poniedziałek czeka mnie też rozmowa co po kolejnym macierzyńskim i za cholere nie wiem co powiedzieć... ehhh szkoda gadać. W czwartek idę na usg genetyczne :) Już się nie mogę doczekać kiedy zobacze kruszynkę :D

Monika- masakra z takim pracodawcą.... jak masz umowę o pracę to Cię może cmoknąć nie może cię zwolnić, a z l4 tak jak reszta mówi powiedz, że się słabo czujesz i tyle

Vanilijka a masz luteinę ? Bo mnie ginek powiedział że takie bóle mogą być po luteinie !

Angelstw łyknęłam no-spę i jakby trochę popuściło . Myślisz że te nasze bóle to przez rozciągającą się macicę ?

Dobrej nocy kobitki !

Ja dzisiaj bylam u lekarza przy szpitalu. Dala mi skierowanie do szpitala na czwartek tam zrobią mi badania genetyczne i podstawowe badanaia krwi moczu. Tylko toxo hiv i cs tam jeszcze napisala na kartce ze mam zrobic. Zrozumiałam ze musze za nie zaplacic. 19 sierpienia ide do mojego starego lekarza moze mi da skierowanie na toxo. Mi sie wydawalo ze powinna dac skierowanie aaa i jeszcze ze mam glkoze zrobic zy to nie za szybko ale to tez mialam na nfz.

Cześć dziewczyny, przyjmiecie jeszcze jedną lutowke? :-)
Dziś zaczęłam 11 tydz. wg OM. To moja druga dzidzia i też się o nią martwię, bo praktycznie od początku mam bóle podbrzusza i krzyża, ale biorę tylko magnez i duphaston.

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę spokojnej nocki :-)

Vanilijka kiedyś czytałam że jednej dziewczynie pomagał Amol wmasowany w skronie - ja nie próbowałam !
Mnie troszkę ból łagodzi zimny kompres na czoło i masowanie nad nosem ... może poszukaj w gogle gdzie masować żeby nie bolało !? No i ja muszę łyknąć paracetamol - bez tego ani rusz !

Żyrafka WITAJ oczywiście że przyjmiemy !!! Rozgość się !!! Kawki Ci nie postawię bo już późno ... ale jutro idziemy na ciacho i kawkę

Dorcia z tym, że prywatny lekarz za kase zawsze wystawi zwolnienie to nie do końca tak jest. Ja byłam w 6 tc prywatnie, bo na nfz miałam wizytę w 9. Jako że pracuję fizycznie i to po 12h/dzień a nieraz i więcej, w dodatku w chłodni to poprosiłam o zwolnienie. A pani dr na mnie z buzią jak to na zwolnienie, ciąża to nie choroba itd. Nie docierało do niej, że muszę dźwigać pojemniki po 15kg i w tym zimnie co 20 min musiałam wychodzić do łazienki, później już nawet nie chcieli mnie wypuszczać, bo ile można. Suma summarum dostałam to zwolnienie z wielkimi bólami. Teraz na nfz jakoś problemów nie ma.

Dziewczyny, a Wy nie boicie się brać tak często nospę?

Skalbka a teraz przed L4 w kolejnej ciąży po macierzyńskim musisz przepracować ileś tam czasu, czy po prostu idziesz, bo chcesz?

Vanilijka a próbowałaś masować brzuszek? Mnie jak złapie rozciąganie takie w środku to okrągłe ruchy robię po tej stronie brzucha i uciskam, przeważnie wtedy przechodzi (odpukać). A coś zimnego na czoło też nie pomaga? Butelka z wodą z lodówki albo okład?

Zyrafka witam :)

Ja dzisiaj spać nie mogę, od kiedy Mąż wstawał do pracy czyli 5:40. Czekają dzisiaj na mnie 2 placki i przygotowanie mięska na grilla wieczorem. A mi się tak nie chce, dobrze, że wczoraj troche pokój ogarnęłam.
Mam do Was takie pytanko - wyjeżdżacie na wakacje? My sobie już dawno temu zaplanowaliśmy Kraków i Zakopane, wyjeżdżamy za tydzień, a mnie łapią wątpliwości czy powinniśmy, bo to już 4-ty miesiąc, nad MOko nie wiem czy zajdę, bo to tyle km, a tak bardzo chciałam je zobaczyć... Po Krakowie się przejdziemy, Dolinkami w Tatrach trochę, ale żeby jechać 450 km prawie tylko po to, żeby siedzieć na dupie to bez przesady...

reklama
Do góry