reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Na op jest napisane ze dla 1 mca na 90 ml 3miarki płaskie mleka ale 90 ml to moja mala nie wypije w szpitalu dawali 20 ml co 3 h a ty monia karmilas na żądanie mm czy na godziny

Kasiu, gratulacje :-) :-) :-) Jak dojdziesz do siebie, napisz coś więcej.

Vani, fajnie, że już w domu. Jak moja bratanica była dokarmiana, to gotowali wodę przefiltrowaną lub mineralną/źródlaną (mieli osobny czajnik). Nie używali mikrofali, podgrzewali lub chłodzili polewając butelkę ciepłą lub zimną wodą i trzęśli/ mieszali mleko w butelce, żeby było równomiernie ciepłe. Ja bym chyba mikrofali nie używała.

vani tu wrzucam ci małą ściągę ale nie martw się jak mała będzie jadła mniej, moja jadła o ok 20 ml mniej w każdym karmieniu niż tu pisali...

Karmienie noworodka butelką: jak karmić butelką noworodka | Baby online

co do przygotowania mleka kupiłam na allegro najtańszy podgrzewacz jaki był (chyba sissi się nazywa) do dziś używam i woda stała cały czas w podgrzewaczu na 40 stopni jak robiłam mleko to wrzucałam do niej proszek mieszałam nakręcałam smoka i gotowe i brałam 2 butelkę i nastawiałam od razu do podgrzewacza żeby na następne karmienie była gotowa.

Ja na początku jak nie byłam zorganizowana kupowałam wody dla niemowląt z babydream z rosmanna lub primavera bo ich nie trzeba gotować.... siup do butelki i do podgrzewacza i miałam czas na drzemkę ;-)

Ja podgrzewalam na poczatku wode z butelki, 'mama i ja' czy jakos tak :) pozniej z butli 5litrowej az sie wkurzylam bo zabraklo wody, a D nie kupil i uzylam zwyklej wody przegotowanej, grzanej w mikro :)
Teraz tez tak bede robic :)

Prubuje ale niestety jeszcze nie mam pokarmu pediatra kazal przed kazdym karmieniem dac piersi zeby postymulowala a pozniej mm karmic dopuki mi mleko nie naplynie

Vani trzymam kciuki, bu mleczarnia sie rozbujala :)

U Nas dzis ponury dzien :( sasiadka ma 50, w czwartek o 24 robili jej tzw.smiecenie i darli sie jak nienormalni a dzis na sali impreza, wiec znow w nocy beda spiewac w drodze powrotnej do domu :p
Wczoraj probowalismy "wykurzyc" Ale z brzuszka, ale sie nie dala,bynajmniej jak do tej pory cisza, tylko cholernie boli mnie miednica i jestem cala tam opuchnieta :O
Myslalam, ze bedziemy probowac kilka dni pod rzad, ale moja szanowna musi odpoczac haha

reklama
Kasia gratulacje. :) ciekaw czy cc czy może jako pierwsza sn.

a mnie dziś znów zmogło na spanie popołudniu ale już mi nikt nie przeszkadzał tylko m przyszedł i przykrył mnie kocem :-):-) ja nie wiem co to za drzemki, :p Monia ja robie żeberka zapiekane w piwie , mojemu m się chciało ale późno kupił i jeszcze się robią a ja już głodna.

Do góry