reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Ja do rannych ptaszkow nie należę :) dopiero się zwlekam z łóżka :) i to tylko dlatego ze mąż o 10ma przerwę w pracy i sprawdza czy nie rodze :)
Witaj maju :)
Vani daj znać jaka decyzję podjęli.
Moja macica ćwiczy na maksa. Juz wczoraj miałam takie skurcze ze myślałam że padne z bólu. I po godz przeszły :(

reklama
Hej dziewczyny, a ja się nie wyspałam dziś poszłam spać o 1 bo wpadł do nas mąż koleżanki co wczoraj urodziła i szukał kompana do piwa , noto mój m przecież nie mógł mu odmówić bo tak się cieszył że drugi syn ale mówi ze jest grubo przerażony. ale mój m grzecznie tylko 2 piwka a kolega już się u nas dobił wisky i piwem. a przed 9 musiałam wstać i isc oddać mocz i krew. i chyba zrobie sobie kawe bo chodze do tyłu. a m mówi ze jedzie o hurtowni co są aktykuły dla niemowląt wiec mówie choć wszystko niby jest to i tak jade.ale to za co najmniej 2 godz, i ide się zebrać w sobie bo musze wstawić pranie, dobrze że m pozmywał rano naczynia. a na obiad miałam robić schab zapiekany w kapuście kiszonej ale namawiam m na kebaba bo przez 9 mc nie jadłam ani razu a mi się teraz zachciało. :-):-)

Ja tez mam grupe krwi O, niestety oddawac nie moge :/
Ja mialam porod wywolywany, dwa razy dostawalam oksy w kroplowce, bo za pierwszym sie nie udalo :( wiec cierpialam podwojnie :O problemy z karmieniem mialam, ale to raczej moja nerwica spowodowala to, ze mialam zanik pokarmu :(

No i przeszło :-( Tak dla przypomnienia bo mój post już daleko: jestem w 37tc przyjechałam do szpitala w sobotę ze skurczami co 5 minut, a dziś mnie do domu puszczają bo nie było postępu porodu a skurcze same przeszły. A ja już myślałam że przytulę maleństwo.

Hircia no pewnie dzidzia stwierdzila ze jeszcze poczeka w koncu ma czas. Szkoda tylko ze mamusie stresuje.

U mnie jakos spokoj i moze jeden skurcz cwiczebny dziennie sie zdarza a reszta to szpagaty i fikolki malej gdzie brzuch robi sie twardszy i tyle :-o

Ale pogrom dzisiaj u pediatry :-o mlodego zapisalam dopiero na wieczor bo wszedzie oblężenie. Sobie *spam* zapodalam i mam cicha nadzieję ze wystarczy.

Wlasnie czytam juz o tej oksytocynie m.in. na stronie rodzic po ludzku i jakos nie do konca byłam swiadoma jakie sa za i przeciw. Ale jak pomysle ze moj 2,5 godzinny porod bez oksy moglby trwać z 20 godzin to juz mi nie do śmiechu.

No Ewka co racja, to racja, oksy pomaga urodzic szybciej :)
Moj pierwszy porod z oksy trwal 7h i wszyscy byli zdziwieni, ze tak szybko :) dlatego mam nadzieje,ze drugi porod bedzie albo taki jak pierwszy albo nawet i lzejszy :D

reklama
Do góry