Dziewczynyyyy ratunku, Was tez tak wszystko swedzi? Ja mam dzisiaj cale ciało do krwi podrapane, normalnie oszalec mozna smarowanie nie pomaga, jest coraz gorzej. Nie qiem czy jakas alergia czy co, moge wypic wapno alergoplus w ciąży?
reklama
LADYLI
Fanka BB :)
Sarna upolowana w sklepie akurat kauflad ja ma a mój ojciec jest podobny widział leżąca sarne na drodze oczywiście się zatrzymał i mówi ze ciepła była ale bał się jej zabrać i pojechał, i też dostał opierdziel, potem mówi ze załatwi bo ma kolege myśliwego i złożył zamówienie ale kolega niestety zmarł i zostaje nam na takie cuda markety, jak ktoś ma karte do makro to warto się wybrać bo tam w mięsach czy rybach jest wszytsko, ryby świeże a miesa już takie egzotyczne mrożone.
Made robilas wyniki watrowowe zeby wykluczyc cholestaze ja to cholerstwo mialam w pierwszej ciazy i do krwi nogi piszczele uda rece drapalam. Jak sie okazalo ze to to zaczelam brać ochronne na watrobe do konca ciąży i minęło swędzenie.
Elunia miałam ok 15 tygodnia te proby watrobowe i bylo ok, ale chyba je powtórzę bo naprawdę oszaleje, od okolo 2-3 tygodni non stop się drapie do krwi w niektorych miejscach. Dzisiaj juz sie poplakalam z bezsilności bo swędzi wszedzie
Ja wlasnie ok 30 tyg. Zaczelam drapac az krew z nog leciala i po watrobowych podwyzdxonych sporo bralam essentiale forte bodajże i naprawde bylo lepiej. Wiec zrob dla swojego samopoczucia bo te swędzenia to kota idzie dostać. ...;-)
Zor, ja wrecz tarzam sie w oliwce, pomaga na doslownie chwile potem rozkreca sie na nowo. Na poczatku myslalam, że to alergia na proszek wiec zaczelam wszystko prac w bialym jeleniu, dzisiaj popijam wapno, smaruje sie oliwkami, balsami, no czym sie da a swedzi nadal i to cale ciało. Jedynie twarz mnie nie swedzi :/
Elunia no właśnie ja dzisiaj to juz rycze z bezsilności. W pon z rana od razu zrobie te badania, ale mam nadzieje, ze to nie to bo poczytalam o tej cholestazie i się przerazilam
Elunia no właśnie ja dzisiaj to juz rycze z bezsilności. W pon z rana od razu zrobie te badania, ale mam nadzieje, ze to nie to bo poczytalam o tej cholestazie i się przerazilam
vanilijka
Zostanę mamą :)
Hej u mnie juz prawie po remoncie.. Ale źle się czuje też po nim duzo staram sie lezec naszczescie w poniedzialek mam wizytę powiem mu zeby dokladnie wszystko sprawdzil, staralam się oszczedzac i nic ciezkiego nie robilam w sprzataniu pomogla mi tesciowa. Do tego mojego m zlapalo lumbago :O tez leży.. Ach
reklama