reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

Ale mam dzisiaj lenia :szok: jeszcze z łóżka pisze choć rano moich mężczyzn wyszykowalam do przedszkola i pracy ale nie mogłam się powstrzymać i z powrotem pod kolderke :-D

Chyba pora o obiedzie pomyśleć choć nie mam pomysłu.

Do mnie to też jakoś zaczyna docierać że kolejna zmiana w życiu. Niby drugi raz to spokojniejsza jestem ale to jednak zawsze będzie trochę inaczej. Już trochę zapomnialam jak to jest z takim maluszkiem ;-) Mąż też powoli oswaja się z tym faktem że się pozmienia wszystko znowu.

reklama
Ja tez mam meeega lenia, choc jakos zmotywowalam sie by poodkurzac :p
Boli mnie podbrzusze teraz :( nie wiem czemu, ale odkurzanie to niby prosta czynnosc, a mnie rozklada na lopatki ;(
Aaa mialam zapytac Was, czy tez tak macie, ze w nocy jak przewracacie sie z boku na bok to w miednicy czujecie i slyszycie takie "lamanie kosci"? Mialam to pare razy, ale dzisiaj myslalam,ze sie poplacze z bolu ;((

Hej dziewczyny [emoji11] my już w domu.. odsypiałam szpital więc dopiero wstałam..;) muszę się jakoś pozbierać do kupy bo szłam sobie na podwyższone tętno a wyszło tyle rzeczy przypadkiem, że nadal w szoku jestem..
Oczywiście konsultacja kardiologiczna skończyła się tak samo jak poprzednio..mam brać slowmag choć w rozpoznaniu mam zaburzenia rytmu serca pod postacią częstoskurczu napadowego i krążenie hiperkinetyczne.. No ale jak nie przejdzie to mam dostać jakiś minibloker..
Do tego niedokrwistość ciążowa i zagrażający poród przedwczesny.. dostałam Dexaven niby na te płuca malucha ale poczytałam ulotkę i po pierwsze nic na ten temat nie ma..po drugie przeciwwskazania to kłopoty z sercem i grzyby..więc lek chyba jednak nie dla mnie..pominę fakt, że zrobili zastrzyk a potem badali mocz i znaleźli cukier..No i trochę to trwało zanim się zorientowali od czego to..
No i hicior.. leukocyty skoczyly mi do 27 mln gdzie norma jest do 10.. bo i te neutr# 24 gdzie norma do 7.7.. co powiedział ordynator na obchodzie? " to nie od leczenia szpitalnego" choć na wejściu miałam odpowiednio 15mln i 13.. No i w zaleceniach mam sobie powtórzyć za 10 dni..
Także szyjka do obserwacji, luteina i leżakowanie przede mną.. No i od wczoraj siara..przynajmniej terminu nie zapomne[emoji12]
Pocieszające, że młody waży prawie 1800 i większy jest o 2 tygodnie więc można trochę odsapnąć..

Zor będzie dobrze , Trzymam kciuki, :)

Ja się dziś zmobilizowałam do mycia lodówki tak na cacy chyba z 40 min ja czyściłam ale jak się otworzy to blask bije po oczach :)

Zor Dexaven to na 100% steryd na płuca dziecka ale ma też dużo szersze zastosowanie więc przede wszystkim używa się go ciągle a w takich przypadkach jak nasze sporadycznie....tylko dziwne że ci badania później zrobili... dobra morfologia, mocz i niskie crp są wymagane do podania sterydu....
niedokrwistość ciążowa i leukocyty to zagrożenie syndromem HELLP (poczytaj o tym) a to z kolei jest wskazaniem do wcześniejszego rozwiązania ciąży tak że obserwuj swoją morfologię....i najlepiej dopytaj swojego lekarza
nie chce cię straszyć po prostu wychodzę z założenia że lepiej wiedzieć....
trzymam kciuki, młody jest duży więc będzie ok:tak:

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:-) ja rzadko tutaj bywam z racji braku czasu. Ale teraz bede go miala duzo pobiewaz melduje sie ze szpitalnego lozka:( okazuje sie ze synek zbyt wolno rosnie i jest troche do tylu:( wazy jakies 1400g

Zor bedzie wszystko ok, ja tez na Twoim miejscu bym skonsultowala to wszystko z lekarzem :)
Anulfka a ktory to tc? Trzymamy kciuki Kochana :* popatrz na pozytywy, teraz troche odpoczniesz :) A jak Twoje Skarbeczki? :)

Zor kciuki zaciśnięte żeby wszystko bylo dobrze:-) :-)

Magsia mi miednica strzela caly czas, nie tylko w nocy, choć w nocy szczególnie jak się przewracam..dziś pol nocy bolalo mnie prawe biodro i AZ na cala nogę promieniowalo..nad ranem to już nie dam rady spać na żadnym boku bo z każdej strony boli..w ogóle biodra mi się poszerzyly i to nie SA tylko te zlapane kilogramy ;p

reklama
Magsia dziekuje:-) to juz skonczony 31 tydzien. A moje smerfy maja sie bardzo dobrze byle tak dalej:-)

Mnie biodro boli juz od miesiaca ale ja to tlumacze przemeczeniem :(

Do góry