reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Ale mam dzisiaj lenia :szok: jeszcze z łóżka pisze choć rano moich mężczyzn wyszykowalam do przedszkola i pracy ale nie mogłam się powstrzymać i z powrotem pod kolderke :-D

Chyba pora o obiedzie pomyśleć choć nie mam pomysłu.

Do mnie to też jakoś zaczyna docierać że kolejna zmiana w życiu. Niby drugi raz to spokojniejsza jestem ale to jednak zawsze będzie trochę inaczej. Już trochę zapomnialam jak to jest z takim maluszkiem ;-) Mąż też powoli oswaja się z tym faktem że się pozmienia wszystko znowu.

reklama
Ja tez mam meeega lenia, choc jakos zmotywowalam sie by poodkurzac :p
Boli mnie podbrzusze teraz :( nie wiem czemu, ale odkurzanie to niby prosta czynnosc, a mnie rozklada na lopatki ;(
Aaa mialam zapytac Was, czy tez tak macie, ze w nocy jak przewracacie sie z boku na bok to w miednicy czujecie i slyszycie takie "lamanie kosci"? Mialam to pare razy, ale dzisiaj myslalam,ze sie poplacze z bolu ;((

Hej dziewczyny [emoji11] my już w domu.. odsypiałam szpital więc dopiero wstałam..;) muszę się jakoś pozbierać do kupy bo szłam sobie na podwyższone tętno a wyszło tyle rzeczy przypadkiem, że nadal w szoku jestem..
Oczywiście konsultacja kardiologiczna skończyła się tak samo jak poprzednio..mam brać slowmag choć w rozpoznaniu mam zaburzenia rytmu serca pod postacią częstoskurczu napadowego i krążenie hiperkinetyczne.. No ale jak nie przejdzie to mam dostać jakiś minibloker..
Do tego niedokrwistość ciążowa i zagrażający poród przedwczesny.. dostałam Dexaven niby na te płuca malucha ale poczytałam ulotkę i po pierwsze nic na ten temat nie ma..po drugie przeciwwskazania to kłopoty z sercem i grzyby..więc lek chyba jednak nie dla mnie..pominę fakt, że zrobili zastrzyk a potem badali mocz i znaleźli cukier..No i trochę to trwało zanim się zorientowali od czego to..
No i hicior.. leukocyty skoczyly mi do 27 mln gdzie norma jest do 10.. bo i te neutr# 24 gdzie norma do 7.7.. co powiedział ordynator na obchodzie? " to nie od leczenia szpitalnego" choć na wejściu miałam odpowiednio 15mln i 13.. No i w zaleceniach mam sobie powtórzyć za 10 dni..
Także szyjka do obserwacji, luteina i leżakowanie przede mną.. No i od wczoraj siara..przynajmniej terminu nie zapomne[emoji12]
Pocieszające, że młody waży prawie 1800 i większy jest o 2 tygodnie więc można trochę odsapnąć..

Zor będzie dobrze , Trzymam kciuki, :)

Ja się dziś zmobilizowałam do mycia lodówki tak na cacy chyba z 40 min ja czyściłam ale jak się otworzy to blask bije po oczach :)

Zor Dexaven to na 100% steryd na płuca dziecka ale ma też dużo szersze zastosowanie więc przede wszystkim używa się go ciągle a w takich przypadkach jak nasze sporadycznie....tylko dziwne że ci badania później zrobili... dobra morfologia, mocz i niskie crp są wymagane do podania sterydu....
niedokrwistość ciążowa i leukocyty to zagrożenie syndromem HELLP (poczytaj o tym) a to z kolei jest wskazaniem do wcześniejszego rozwiązania ciąży tak że obserwuj swoją morfologię....i najlepiej dopytaj swojego lekarza
nie chce cię straszyć po prostu wychodzę z założenia że lepiej wiedzieć....
trzymam kciuki, młody jest duży więc będzie ok:tak:

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny:-) ja rzadko tutaj bywam z racji braku czasu. Ale teraz bede go miala duzo pobiewaz melduje sie ze szpitalnego lozka:( okazuje sie ze synek zbyt wolno rosnie i jest troche do tylu:( wazy jakies 1400g

Zor bedzie wszystko ok, ja tez na Twoim miejscu bym skonsultowala to wszystko z lekarzem :)
Anulfka a ktory to tc? Trzymamy kciuki Kochana :* popatrz na pozytywy, teraz troche odpoczniesz :) A jak Twoje Skarbeczki? :)

Zor kciuki zaciśnięte żeby wszystko bylo dobrze:-) :-)

Magsia mi miednica strzela caly czas, nie tylko w nocy, choć w nocy szczególnie jak się przewracam..dziś pol nocy bolalo mnie prawe biodro i AZ na cala nogę promieniowalo..nad ranem to już nie dam rady spać na żadnym boku bo z każdej strony boli..w ogóle biodra mi się poszerzyly i to nie SA tylko te zlapane kilogramy ;p

reklama
Magsia dziekuje:-) to juz skonczony 31 tydzien. A moje smerfy maja sie bardzo dobrze byle tak dalej:-)

Mnie biodro boli juz od miesiaca ale ja to tlumacze przemeczeniem :(

Do góry