reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

Próbowała któraś z Was może na te rozstępy używać biooil? Słyszałam ostatnio opinię, że regularnie stosowany daje radę i wygładza bliznę na ramieniu (dość dużą), która powstała po szczepieniu (takie jak wiele lat temu coś nas w ramię szczepili :-)) i ciekawa jestem czy właśnie rozstępom dałby radę.

reklama
ja używam biooila i nie mam żadnych nowych rozstępów tylko jeden stary który wyszedł po pierwszej ciąży.... znów jest różowy(a już był biały) ale chyba dlatego że jest na brzuchu przy pępku ;-)

Ja mam kupiony BioOil i jakos stoi i stoi juz chyba z rok :O
Ale po ciazy bede musiala zaczac uzywac, moze akurat pomoze, choc powiem szczerze,ze ani mi ani D nie przeszkadzaja rozstepy :)

Witajcie :)
madziaSek zaciśnięte kciuki za jutrzejszą wizytę :)
Vani duuuużo enrgii przy remoncie, wiem jak to jest jak się we dwójkę coś robi, będzie dobrze:-)
magsia niech sobie teść na swoje ciało popatrzy, z mojej strony tak jak dziewczyny piszą pełne zrozumienie jeśli to pozwoli Ci podnieść jakość Twojego życia to tylko życzyć uzbierania kasy;-)

rozstępy, pomimo stosowania musteli to zaatakowany brzuch, plecy i uda :wściekła/y: made to nie zniknie, bo to rozchodzą się włókna kolagenowe skóry, ale zbledną, najważniejsze teraz małe Skarby;-)

dużo odpoczynku niewyspanym mamusiom i miłego kompletowania wyprawki i toreb do szpitala :)

Witam,
mam nadzieję, że zdrowo się trzymałyście przez ostatnie tygodnie. Praca wyłączyła mnie zupełnie z forum. Wieczorami nie miałam siły na czytanie. Zaczynam właśnie 32 tydzień i pracy powiedziałam dość (no .... prawie dość). Coś czuję, że mam jakieś 100 stron zaległości.

pozdrawiam !!!

Na brzuch używam Mustelę. Smaruję się tylko raz dziennie ( na opakowaniu zalecają 2 razy) i głównie dlatego, aby nawilżyć skórę i aby nie swędziała. Używam mniej więcej od 5 tego miesiąca i 1 tubka wystarczyła mi do tej pory. Nie wyszły mi jeszcze rozstępy, ale zaakceptowałem je od początku jako możliwy skutek uboczny. Moja mama nie miała rozstępów i mam cichą nadzieję, że mnie ominą. Jak nie, to trudno....

U mnie z rozstępami to nie do końca wiem jak jest - niby z góry jest ok ale te stare od dołu brzucha trochę sinieją...:-(
Używam MUsteli i tez raz dziennie a nie dwa- bardziej z braku czasu, braku pamięci.

Co do mojego planu na wczorajszy wieczór - ech cóż nie wyszło.
M pokłócił się z córką zaczęli się na zmianę wysyłać na karę Ja w tym nie chciałam brać udziału w tej farsie, potem oczywiście jak tylko wyszłam z kąpieli M zaczął temat, że podważam jego ojcostwo no i dalej już samo poleciało....

Ogólnie chodzi o to, że on jej się nie pozwala za bardzo usamodzielnić - co dla mnie jest mega fajne że próbuje być taka "zosia samosia" bo odciąży mnie to przy drugim dziecku, to on na odwrót - wszystko pod jego kontrolą, ścisłym nadzorem a najlepiej zrobi to za nią.

Ale co się dziwić ost. jego siostra mi powiedziała, że mojemu M mamusia do 8 roku życia tyłek podcierała..... aż się boję usłyszeć więcej...

reklama
Do góry