reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Próbowała któraś z Was może na te rozstępy używać biooil? Słyszałam ostatnio opinię, że regularnie stosowany daje radę i wygładza bliznę na ramieniu (dość dużą), która powstała po szczepieniu (takie jak wiele lat temu coś nas w ramię szczepili :-)) i ciekawa jestem czy właśnie rozstępom dałby radę.

reklama
ja używam biooila i nie mam żadnych nowych rozstępów tylko jeden stary który wyszedł po pierwszej ciąży.... znów jest różowy(a już był biały) ale chyba dlatego że jest na brzuchu przy pępku ;-)

Ja mam kupiony BioOil i jakos stoi i stoi juz chyba z rok :O
Ale po ciazy bede musiala zaczac uzywac, moze akurat pomoze, choc powiem szczerze,ze ani mi ani D nie przeszkadzaja rozstepy :)

Witajcie :)
madziaSek zaciśnięte kciuki za jutrzejszą wizytę :)
Vani duuuużo enrgii przy remoncie, wiem jak to jest jak się we dwójkę coś robi, będzie dobrze:-)
magsia niech sobie teść na swoje ciało popatrzy, z mojej strony tak jak dziewczyny piszą pełne zrozumienie jeśli to pozwoli Ci podnieść jakość Twojego życia to tylko życzyć uzbierania kasy;-)

rozstępy, pomimo stosowania musteli to zaatakowany brzuch, plecy i uda :wściekła/y: made to nie zniknie, bo to rozchodzą się włókna kolagenowe skóry, ale zbledną, najważniejsze teraz małe Skarby;-)

dużo odpoczynku niewyspanym mamusiom i miłego kompletowania wyprawki i toreb do szpitala :)

Witam,
mam nadzieję, że zdrowo się trzymałyście przez ostatnie tygodnie. Praca wyłączyła mnie zupełnie z forum. Wieczorami nie miałam siły na czytanie. Zaczynam właśnie 32 tydzień i pracy powiedziałam dość (no .... prawie dość). Coś czuję, że mam jakieś 100 stron zaległości.

pozdrawiam !!!

Na brzuch używam Mustelę. Smaruję się tylko raz dziennie ( na opakowaniu zalecają 2 razy) i głównie dlatego, aby nawilżyć skórę i aby nie swędziała. Używam mniej więcej od 5 tego miesiąca i 1 tubka wystarczyła mi do tej pory. Nie wyszły mi jeszcze rozstępy, ale zaakceptowałem je od początku jako możliwy skutek uboczny. Moja mama nie miała rozstępów i mam cichą nadzieję, że mnie ominą. Jak nie, to trudno....

U mnie z rozstępami to nie do końca wiem jak jest - niby z góry jest ok ale te stare od dołu brzucha trochę sinieją...:-(
Używam MUsteli i tez raz dziennie a nie dwa- bardziej z braku czasu, braku pamięci.

Co do mojego planu na wczorajszy wieczór - ech cóż nie wyszło.
M pokłócił się z córką zaczęli się na zmianę wysyłać na karę Ja w tym nie chciałam brać udziału w tej farsie, potem oczywiście jak tylko wyszłam z kąpieli M zaczął temat, że podważam jego ojcostwo no i dalej już samo poleciało....

Ogólnie chodzi o to, że on jej się nie pozwala za bardzo usamodzielnić - co dla mnie jest mega fajne że próbuje być taka "zosia samosia" bo odciąży mnie to przy drugim dziecku, to on na odwrót - wszystko pod jego kontrolą, ścisłym nadzorem a najlepiej zrobi to za nią.

Ale co się dziwić ost. jego siostra mi powiedziała, że mojemu M mamusia do 8 roku życia tyłek podcierała..... aż się boję usłyszeć więcej...

reklama
Do góry