Zor Dexaven to na 100% steryd na płuca dziecka ale ma też dużo szersze zastosowanie więc przede wszystkim używa się go ciągle a w takich przypadkach jak nasze sporadycznie....tylko dziwne że ci badania później zrobili... dobra morfologia, mocz i niskie crp są wymagane do podania sterydu....
niedokrwistość ciążowa i leukocyty to zagrożenie syndromem HELLP (poczytaj o tym) a to z kolei jest wskazaniem do wcześniejszego rozwiązania ciąży tak że obserwuj swoją morfologię....i najlepiej dopytaj swojego lekarza
nie chce cię straszyć po prostu wychodzę z założenia że lepiej wiedzieć....
trzymam kciuki, młody jest duży więc będzie ok
Poczytałam trochę bo fakt, że lepiej wiedzieć..chwilowo płytki mam w normie w górnej granicy..z tą niedokrwistością też mogą przesadzać bo wyczytałam w necie, że dla ciężarnych normy są inne i w większości bym się mieściła..Ale co laboratorium to trochę inne wartości więc trudno powiedzieć.. będę obserwować i też się pocieszam, że młody ładnie rośnie..
Zor bedzie wszystko ok, ja tez na Twoim miejscu bym skonsultowala to wszystko z lekarzem
Był u mnie przed wyjściem, wypytał o wszystko.. Idę do niego 11.12, zrobię wtedy krew i crp i zobaczymy co powie, choć nie sądzę, by podważał zdanie kolegów z oddziału..
Zor bidulko 3maj się tam. Dobrze, że maluch już duży. Uważaj na siebie
Dziewczyny ja jestem też taka przemęczona, a niby nic nie robię całymi dniami.
Dziś byłam u okulisty, ze wzrokiem i siatkówką wszystko ok, więc mogę rodzić naturalnie
Staramy się trzymać
Jaką masz wadę wzroku? Chciałam wyszukać jakiegoś okulistę bo a nóż udałoby mi się dowiedzieć, że muszę mieć cc. ale podejrzewam, że mam za malą wadę i astygmatyzm też mi nie przeszkodzi.. choć czytałam, że podczas porodu mogą i tak podważać zaświadczenia do cc..
I zastanawiam się, czy do pani kardiolog nie trzeba przypadkiem iść prywatnie (bo przyjmuje chyba nawet w swoim gabinecie) i wtedy inaczej człowieka potraktuje..