reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

Zor Dexaven to na 100% steryd na płuca dziecka ale ma też dużo szersze zastosowanie więc przede wszystkim używa się go ciągle a w takich przypadkach jak nasze sporadycznie....tylko dziwne że ci badania później zrobili... dobra morfologia, mocz i niskie crp są wymagane do podania sterydu....
niedokrwistość ciążowa i leukocyty to zagrożenie syndromem HELLP (poczytaj o tym) a to z kolei jest wskazaniem do wcześniejszego rozwiązania ciąży tak że obserwuj swoją morfologię....i najlepiej dopytaj swojego lekarza
nie chce cię straszyć po prostu wychodzę z założenia że lepiej wiedzieć....
trzymam kciuki, młody jest duży więc będzie ok:tak:

Poczytałam trochę bo fakt, że lepiej wiedzieć..chwilowo płytki mam w normie w górnej granicy..z tą niedokrwistością też mogą przesadzać bo wyczytałam w necie, że dla ciężarnych normy są inne i w większości bym się mieściła..Ale co laboratorium to trochę inne wartości więc trudno powiedzieć.. będę obserwować i też się pocieszam, że młody ładnie rośnie..

Zor bedzie wszystko ok, ja tez na Twoim miejscu bym skonsultowala to wszystko z lekarzem :)

Był u mnie przed wyjściem, wypytał o wszystko.. Idę do niego 11.12, zrobię wtedy krew i crp i zobaczymy co powie, choć nie sądzę, by podważał zdanie kolegów z oddziału..;)

Zor bidulko 3maj się tam. Dobrze, że maluch już duży. Uważaj na siebie:)
Dziewczyny ja jestem też taka przemęczona, a niby nic nie robię całymi dniami.
Dziś byłam u okulisty, ze wzrokiem i siatkówką wszystko ok, więc mogę rodzić naturalnie;)

Staramy się trzymać :)
Jaką masz wadę wzroku? Chciałam wyszukać jakiegoś okulistę bo a nóż udałoby mi się dowiedzieć, że muszę mieć cc.:p ale podejrzewam, że mam za malą wadę i astygmatyzm też mi nie przeszkodzi.. choć czytałam, że podczas porodu mogą i tak podważać zaświadczenia do cc..

I zastanawiam się, czy do pani kardiolog nie trzeba przypadkiem iść prywatnie (bo przyjmuje chyba nawet w swoim gabinecie) i wtedy inaczej człowieka potraktuje..

reklama
ooooo masz ci los.... nie dość że ciągle siedzę w domu to jeszcze wstałam dziś z mega dużym bólem gardła i smarkiem... to samo młoda....:angry:
dobrze że mam jeszcze tantum verde i *spam* więc zaczynam kurację.... młoda dostała syropek i poszła do dziadka:tak:

Zor, sama wada wzroku i astygmatyzm to nie sa wskazania do cc. Ja mam ponad -6 i duzy astygmatyzm i lekarz twierdzi, ze sn rodzic mogę tylko musze zrobić badania nerwu wzrokowego (chyba) :)

Czyli nie mam co szukać okulisty;) endo wskazaniem też nie jest, astma też nie..jedyna moja "nadzieja" na cc to serce..choć raczej nie w tym szpitalu..ehh pomysły mi się kończą :p

Dorex zdrowiejcie :)

Z tego co wiem to okulista (zapewne prywatnie bo jakżeby inaczej) może Ci mimo wszystko wystawić Ci takie zaświadczenie, no ale to też taka niepewna sprawa, zależy od podejścia lekarza. A no i psychiatra może wystawić zaświadczenie, także jak baaaardzo mocno Ci zależy to szukaj dalej :) ja mimo przerażenia wole rodzić sn, cc jakoś bardziej mnie przeraza :(

Jak już pisałam wcześniej.. napatrzyłam się w pracy na dzieciaki po urazach okołoporodowych..więc mimo tego, że boję się cc to ryzyko jest tylko moje.. jedyne co dotyczy dziecka to te, które są wrażliwsze odczuwają zbyt szybkie przyjście na świat i mogą mieć zaburzoną równowagę zmysłów ale jest to do skorygowania ;) i wolę to niż to z czym się przez 10lat pracy spotykałam.. w dodatku większość sn i tak się kończy cc ..

Czesc dziewczyny witam się znad śniadanka, od 1 -do 4 spać nie mogłam tak mi po glowie to ulozenie malej chodzi i porod....męża nie ma 2 dni sama Ige mam w przedszkolu. W nocy na necie siedzialam i im więcej czytalam tym bardziej ryczalam.. chyba oszaleje do końca ciąży normalnie depresja i durne myśli. ...czy wam tez tak hormony dokuczają? ?

elcia noe czytaj, to najgorsze co mozesz teraz robic. wiem ze to silniejsze ale nie czytaj. Jestem pewna ze dzidzia zrobi swiatrczna niespodzianke i sie przekreci. U mnie jeszcze 5 dni do usg.. jak ja sie cholernie nie moge doczekac, jednoczescie masakrycznie sie stresujac. tak dawno jej nie widzialam...

Ja to rozumiem Zor, dlatego jeśli to tak ważne dla Ciebie to szukaj dalej :) ja myślę, że jakist lekarz się znajdzie, który skieruje Cie na cc gdy tak to uzasadnisz:)

Elunia, spokojnie. Ten Twoj lekarz nie powinien tak Cie straszyć, dziecko ma jeszcze czas!!! Nie ma co z góry zakładać, że w tej pozycji zostanie

reklama
Jak w nocy spać nie moglam i tylko o tym myslalam to czytałam....a wiem ze to jeszcze bardziej stres mi nakreca...a lekarz moj mnie wkurza jest ordynatorem od niego zależą decyzje a on mi tu takie przyjemnosci chce fundowac. Wczoraj zabil mnie tekstem ze nie lubi jak dzieci się obracają w późnej ciąży bo pepowina sie okreca itd....normalnie nie ogarniam go ....mam dosc....jakbym wiedziała że tak bedzie to bym innego lekarza i inny szpital wybrala....przecuez co wizyte 100 zistawiam :(

Do góry