reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

O rany Monika tyle ciuszków dla dzieci?:> mi wszystko zmieściło się do jednej pralki! tzn ubranka, bo jeszcze pościel popiorę i kombinezony zimowe.

reklama
Ja poralam ubranka tylko do 1 miesiaca w typowo dzoecinnym proszku za to juz na reszte miesiecy tez w sensitive dodatkowo wlaczylam podwojne plukanie i jedyne co to plyn do plukania dzieciecy bo mi tez duzo kolezanek mowilo ze tak robily

No Monia nie strasz mnie bo ja policzyłam i tak defakto to z tego co dostałam kartkę od szwagierki ile czego trzeba w rozmiare 56 czy 62 to właściwie prawie wszystko mam , napisała mi ze mniej więcej po 4-5 szt body czy pajaców z każdego rozmiaru na początek to tak popatrzałam ze musze dokupić koszulki bo mam 1 i gdzies ze 2 body i 2 pół śpiochy, zresztą staram się nie szaleć bo wiem że dziadkowie coś kupią , potem będą przychodzić znajomi rodzina w odwiedziny i też coś kupią. Dostałam wczoraj od bratowej kombinezon taki gruby , drugi taki misiowy , 2 śpiwory do spania wiec tego już nie musze kupować,

Dziewczyny spokojnie, ja jestem uzalezniona od ubranek i moja corke najlepiej nez pieluchy powinnam chowac, bo jak zasika to ja i tak bede miala w co ja ubrac heheheeh. Poza tym ja popralam juz wszystko. Nawet i rozmiar czasami 68.

A co do sztuk to ja uwazam ze 4sztuki. To za malo. Poczatkowo pierzemy tylko dzieciowe ubranka. Czyli w optymistycznej wersji ze nie bedzie niespodzianki w postaci kupy sikow lub ulanego mleka mamy powiedzmy 8ubranek przed 4 dni, co nawet nie zajmie polowy pralki wiec jak to uprac. Owszem nie mowie ze rozm 56 macie kupowac duzo, jednak uwazam ze 62 to juz kilka powinno byc bo to rozmiar generalnie do 3 miesiaca. Ja koszulek nie kupowalam wcale. Polecam dla was zestawy body kr rekaw plus pajac, body dl rekaw plus np spiochy lub polspiochy. Kaftanikow czy koszulek z dl rekawem mam moze 2 sztuki, bo uwazam ze sciaga sie to i jest jak dla mnie zbyteczne.

Ostatnia edycja:
Wizytę mam 3 grudnia ale widzę że działają na mojego bobasa kołysanki michaela jacksona od razu sie budzi hehe
Ja też myślałam o praniu tylko co chwilę coś dokupuję :/ i co potem mam prać po 1 rzeczy? na początek będę prała w płynie albo proszku dla dzieci bo kupiłam w promocji i myślę że na conajmniej 2mies mi go wystarczy, a potem w jakimś sensitive i tyle.

Wasze dzieci reaguja na ojcow, moja corka sie wycisza wtedy.
Zawsze jak mowie do M zeby dotknal brzucha bo sa tance, to momentalbie jest cisza. :)

Hehe..Monia u nas jest identycznie. Jak w nocy chce zasnąć a Mała szaleje, to proszę męża żeby przyłożył rękę do brzucha i Zuzia uspokaja się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry