reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

wiem o tej kasie ale musiałam bym na już rodzić , właśnie mam dobrą księgową i okazało się ze już jest ustawa żeby cofnęli ta kasę i jak się pospiesza to nie załapie się ja noi oczywiście wiele innych mam. chociaż wiadomo jak działa nasz kraj wiec jest szansa ze do styczeń luty nic z tym nie zrobią i wtedy dostane fajna kase na konto. pytałam czy jak teraz zapłace większą składkę a będę defakto na macierzyńskim od około lutego to jeśli ściągną to ustawę to nawet teraz wpłacona składka mi nie pomoże. niestety , chyba ze ty masz inne informacje.

reklama
jeszcze jest ale to byś musiała na już iść na macierzyński, a jak wiadomo prawo nie działa wstecz i nawet teraz to jest to za 8 miesięcy może tego nie być i mi nie pomoże to ze teraz zapłacę duża składkę.

Nasz Rząd tylko krzyczy, żeby dzieci rodzić, a robi wszystko, aby tylko nam ukrucić kasę. Dość mam tego kraju i tego jak nas traktują.Tak samo ja, mam umowe-zlecenie, a nawet dwie. Na jedej składki z 50zł, na drugiej już bez składek. I też jestem w czarnej dupie. Nawet jak doczekam macierzyńskiego w tej firmie, to i tak grosz dostanę. Pracuję po 12 godzin i gucio z tego mam.A tak w ogóle to z rana strasznie wymiotowałam i ledwo do pracy zdążyłam. I teraz skę męczę.Musiałam trochę ponarzekać, bo wykończona jestem :p

Mujer ja mam podobnie. Mam jedna prace 1/8 etatu druga 1/4. Nie moge miec na papierze zbyt wysokich dochodow, bo mi zabiora alimenty na starszego syna.. bezsens..

Przykro mi tez :(
My po intensywnym weekendzie a przed remontem ;)
Bylam dzisiaj u gina. Ciaza mlodsza jest niz myslalam. Widac jajo i ciałko żółte 4-5 tydzien. Mam sie pokazać za 2 tyg to posluchamy serduszka. Na fajnego lekarza trafilam. Zobaczymy czy pozniej bede odnosila takie samo wrazenie :) Napewno na dzien dobry zalapalismy ten sam klimat ;)
Ide po mlodego bo dzis ostatni dzien w zlobku :)

Czesc lutoweczki :-)

Cos pustawo, urlopujecie?
My z malym od niedzieli u mojej mamy, jechalismy pociagiem4 godzinki plus 2 godzinki autem.
Mdlosci zaczynaja zanikac hura!!!

Milego dnia!

reklama
Witajcie! U nas dobrze,w piątek byliśmy na usg maluszek ładnie rośnie. W pracy obiecali że przedłużą mi umowę ale do dziś jeszcze jej nie podpisałam czekam, ale koleżankom się przyznałam żeby sfolgowały z umawianiem pacjentów bo potem same będą musiały ich wziąć. mdłości też pomału znikają.

Do góry