reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
też nie płaciłam ani grosza... z resztą to byłby problem bo położne mają dyżury albo po 12 albo po 24 godziny więc będąc w szpitalu przerobisz ich kilka a dać jednej???
poza tym inne są na porodówce a inne na oddziale i jeszcze inne na noworodkach...

Dziękuję Dziewczyny za cenne rady wychowawcze. Zdecydowanie musimy coś zrobić bo coraz gorzej. Niestety mały trochę wykorzystuje fakt ze my traktujemy go inaczej, dziadkowie, inaczej, pradziadkowe jeszcze inaczej, siostra że szwagrem też inaczej. Chyba jest zdezorientowany... Najbardziej mnie denerwuje ten jego bezwlad - normalnie potrafi tak się ułożyć że jakby kloda ważącą z 50 kg i przelatuje przez ręce i nie mam siły zaleca go choćby do pokoju.:wściekła/y:

Ją też doceniam mojego pracodawcę za ubezpieczenie medyczne. Też z rezonansu korzystałam za darmo i w ciągu 2 tyg miałam zrobiony. A panstwowo to szkoda gadać - wysłali mnie na jakieś dziwne badanie a jak pojechałam na konsultacje do Wawy prywatnie to profesor wysmial ich że po co to było. Widocznie mieli większy limit z NFZ i chcieli wykorzystać.:crazy: To nic że mi dwa razy izotopów podawali bo koniec końców tomografię potem i tak robili.
Ale Monia jestem przerażona tym terminem Twojego taty! Mój też miał zawał ale po prostu opieka i w trakcie zabiegu i po rewelacja. W zasadzie nie czekał na nic a nawet sanatorium w 3 tyg. dostał a nic w łapę nie dał. Teraz w sumie chodzi na pakiet z pracy więc nie chce nawet myśleć że na fundusz musiałby tak długo czekać.

Co do prezentów to ją synkowi nic nie zamierzam kupować. Dziadkowie coś kupują i jeszcze chrzestny więc co za dużo to niezdrowo. No może jakoś symbolicznie książeczkę albo naklejki bo lubi.
No a dla chrzesnicy to się mąż pyta co ma kupić ale listu jeszcze nie pisała więc czekamy. U nas jest jeszcze taka niepisana tradycją że na mikołajki rodzice sami kupują a reszta pod choinkę. Moja chrzesnica 3,5 więc pewnie już etap życzeń w stylu listy Drago będzie.

Co do poloznej to u nas oficjalnie nie można wynająć sobie w państwowym szpitalu. Ale jakoś z pierwsza ciążą miałam mega stres i dogadalam się ze znajoma polozna wcześniej i to ona mi robiła ktg i pomiary i była przy porodzie więc mąż w ramach wdzięczności dał kopertę. Ale jeśli bym trafiła pod jej opiekę "z ulicy" to bym nic nie dała bo w końcu to jej obowiązek. Ostatnio się dowiedziałam że nawet te dowody wdzięczności ukrocili więc pewnie tym razem nic nie damy. Muszę się jeszcze zorientować w temacie. A z tego co się wtedy orientowalam dziewczyny miały dokładnie taka sama opiekę porodowa jak ja z wyjątkiem tych ktg w ostatnim miesiącu.

Dzień dobry, trudno ocenić, jaki dziś będzie dzień, bo w tej chwili jest za ciemno :D ale pewnie już nie zasnę :) w każdym razie miłego dnia!!

Dziewczyny które są lub planują być na zwolnieniu, wczoraj sie dowiedziałam że lekarz takie może wypisywac do 38-40 tc (zależy od lekarza), później albo pisze skierowanie i trzeba sie położyć do szpitala (i leżeć do porodu) albo zacząć urlop macierzyński. To tak informacyjne bo ja np. sie nad tym nie zastanawiałam i myslalam że zwolnienie jest do porodu :)

Witajcie :) ja juz pp śniadaniu, popijam kawę zbożową z mlekiem - jestem w szoku bo kiedyś nie potrafiłam zacząć dmia bez małej czarnej, ale czego się nie robi dla dziecka :)

Ani, u mnie pada :( obudził mnie deszcz bebniacy o szyby, wstałam na kolejne siku i tak się snuje od 6. A to ciekawe z tym zwolnieniem! Wolałabym macierzyńskiego nie wykorzystywać wcześniej, więc mam nadzieję, że dzidzia będzie chciała urodzic się między 38 a 40 tygodniem. Wolałabym uniknąć wywoływania porodu. Mimo chęci to i tak wiadomo, że nie da się przewidziec kiedy Mała będzie chciała wyjść, mam tylko nadzieję, że nie po terminie

Made no pani w szkole rodzenia powiedziała że czasem lepiej zacząć urlop niż położyć się do szpitala i czekać na poród. Zresztą kto lubi keżeć w szpitalu? :)

Ja jeszcze leże w łóżku więc widzę tylko ciemność :) ale zaraz prysznic i śniadanie bo wybieram się na zakupy :D

Hej laski, u mnie noc ok.
Okolo 2 synek obudzil sie z placzem, bo mial zle sny.. ze policja mnie zabrala :)

Co do prezentow to na mikolajki u nas tez symbolicznie, no a na swieta juz troche bardziej bogato. Tylko mam dwie rozkminy, bo corka mojej siostry urodzila sie w grudniu oraz corka M siostry. Jedna to w ogole 24 grudnia hehe. No i tam to nie wiadomo co kupic i dac, generalnie dwie okazje wiec prezent powinien byc podwojny. Eh. A jeszcze siostra M ma taaaakie pomysly na prezenty ze szok. Mysli ze ludzie to sraja kasa.

Hej :) moja Kinia znow ma katar i kaszel, noc ciezka. Wczoraj byla za slabo ubrana i wrocila ze spaceru jak kostka lodu :( wiec juz w nocy wrocilam do aerozolu rozszerzajacego oskrzela i sprayu z woda morska. Kurna no!! za 5 dni mamy umowiona wizyte u pediatry bo chcielismy drugi raz szczepic przeciw blonicy, tezcowi i krztusccowi, ale nie sadze, zeby byla zdrowa. Z reszta pal szesc szczepienie, dziecko sie znow meczy... a ja odreagowuje stres malujac witraze na okno po nocach. Tylko oczywiscie teraz ledwo zyje :D

Monika synkowi sie udzielaja podswiadomie Twoje leki?

co do prezentow to u nas tylko chrzestny i dziadkowie cos kupuja bo jest 12 dzieci w najblizszej rodzinie i to przerosloby wszystkich!

reklama
Mokito ja raczej nie obawiam sie policji hehe. Bardziej smierci.
On czasami sie tak budzi i placze ze go zostawilam w przedszkolu. Nie wiem skad to.

Do góry