reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Dziewczynki ja tylko na chwilkę ( remont)
USG wypadło pomyślnie.
Głowa nadal jest sporo większa i zawyża wiek ciąży ale komory już się nie powiększyły więc pani Doktor powiedziała, że rokowania są raczej bardzo dobre. :tak: Sprzęcior faktycznie super - nawet widziałam włoski swojego dziecka, które mają 4 milimetry:szok:

Przepraszam ale nawet nie mam czasu Was przeczytać i nadgonić do piątku. Obiecuję poprawę ale teraz lecę pomagać M.

Życzę Wam mimo pogody dużo spokoju, pozytywnej energii i łaskotków brzuszkowych :tak:

reklama
Hej dziewczyny :)

zjem śniadanie i jadę na zakupy bo dziś czeka mnie wieczór w towarzystwie 4 mężczyzn. Jest walka Adamka i Szpilki mój m nie był by sobą jakby nie wykupił i nie obejrzał a wiec wpadnie kuzyn i 2 znajomych, Wiec trzeba tych chłopów nakarmić :) wiec wczoraj wysprzątałam wczoraj mieszkanie to dziś w planach te zakupy i prasowanie .

Hej dziewczyny,
Anianka ufff, super... Aż mi się w nocy snilas ale też było pomyślnie : )
Ewka zrobiłam bułki z poleconego przez Ciebie przepisu... Wyszły super i nawet książę Jan docenił a on ostatnio miał problemy z pieczywem: ) Ale robiłam pół na pół z mąka razowa... pyszne :)
Lady olej sprzatanie o gotowanie, przy takiej adrnalinie chlopakom do szczesia pewnie wystarczy czteropak napoju bogów i chipsy ;)
Made super, że już wszystko widzialas, ja jak mnie zaprowadziła na prordowke, potem poporodowa i polozniczy, to kompletnie nie umialam się odnaleźć....
Dorex ale Ci zazdroszczę... Ja wynudzilam się na porodowce strasznie, w sumie 36 godzin z przerwą 8 h na niby sen.... trakcie tego odpoczynku "ratowalam" dziewczynę, która zaczynała rodzic (zaczynała mieć skurcze)i była bardzo zdziwiona, że to tak boli :) bidula

Ostatnia edycja:
Dzień dobry, trudno ocenić, jaki dziś będzie dzień, bo w tej chwili jest za ciemno :D ale pewnie już nie zasnę :) w każdym razie miłego dnia!!

Dziewczyny które są lub planują być na zwolnieniu, wczoraj sie dowiedziałam że lekarz takie może wypisywac do 38-40 tc (zależy od lekarza), później albo pisze skierowanie i trzeba sie położyć do szpitala (i leżeć do porodu) albo zacząć urlop macierzyński. To tak informacyjne bo ja np. sie nad tym nie zastanawiałam i myslalam że zwolnienie jest do porodu :)

jak rodziłam 2 lata temu to miałam L4 od 2 miesiąca do końca ciąży do porodu a potem od razu szedł macieżyński, ale może teraz sie w przepisach coś mieniło :confused: w końcu maciezyńskiego jest więcej ;-)

No ja też tak miałam. coprawda lezalam dwa dni w szpitalu ale l4 miałam od lekarza mieć bez problemu do porodu... A rodzilam już po zmienionych przepisach i z dłuższym macierzyńskim... no ale może coś się zmieniło

Z tym zwolnieniem to zależy od jego przyczyny, najczęściej lekarze wystawiają zwolnienie gdzie przyczyna to zagrożenie przedwczesnym porodem. Wtedy trudno je kontynuować po 40 tc bo zus sie może przyczepic

Koniania taaa 4pak piwa mąż już kupił skrzynkę piwa ale chłopaki maja donieść jeszcze, a i chipsy im kupie ale zrobię im na ciepło nagetssy kupie skrzydła i opanieruje i będą mieli przegryzkę.

reklama
Do góry