reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Witam się z Wa mi przy słoiku nutelli - niestety albo i na szczęście juz końcówce:-p
Co do różnicy wieku to mam brata starszego o 4 lata- zaczęliśmy się dogadywać dopiero jak on był w liceum a ja gimnazjum więc długo były bijatyki, kablowanie itp.
Mój brat ma dwóch snów z różnicą wieku 3 lata - jak patrzyłam jak dorastają wychodziłam z założenia, że 3 lata to tak okropna różnica, że gorszej chyba nie ma:laugh2:i sama chciałam mieć do dwóch lat max.
Życie i moja praca ( trafiła się perspektywa awansu) zweryfikowały, że są to tak samo 3 lata jak u brata więc zobaczymy czy moje zdanie zostanie zachowane czy zmienione ;-)

We wtorek i środę byłam na szkole rodzenia- cieszę się, że się zdecydowałam mimo iż wcześniej też chodziłam bo okazuje sie , że w przypadku drugich i kolejnych ciąży nie czeka się na dalszy rozwój sytuacji jak w przypadku pierwszej ciąży tylko od razu jedzie się do szpitala. :szok: Opierając się na starych notatkach jeszcze bym w domu urodziła:-D

Co do buntu dzieciaków moja Buba mam 2 lata i 10 miesięcy i co prawda mało razy fochy stroi i jak już to po prostu mówi, że jest zmęczona i sie kładzie na środku sklepu ale nie wrzeszczy :tak:
Jak ma jakiś bunt w domu na zasadzie \,że ryk bez powodu czy coś to odprowadzam ją do niej do pokoju i mówię, że ma czas by się uspokoić ( bo ja nic nie rozumiem jak ona płacze a chciałabym wiedzieć czemu jest smutna) i jak to zrobi to niech mnie zawoła przyjdę i porozmawiamy. Raz to trwa dłużej az krócej ale zazwyczaj działa:tak:

Co do proszku - ja prałam małej rzeczy w Loveli dopiero chyba po ok roku przeszłam na zwykły proszek ( bo też różnie z tą jej skórką bywało ale nadal płukałam w bambino.
Teraz powróciłam do Loveli jak wiecie bo znowu pora roku przyniosła problemy ze skórą. Aczkolwiek już jest dobrze - zmiana proszku , płynu do mycia na taki z oliwką i smarowanie co drugi dzień emolium daje efekty:tak:

Dziewczyny dziś sądne USG
( te komory boczne w głowie) postaram się dać Wam znać jak wyniki jeszcze dziś lub jutro bo potem przez remont w pokoju pewnie zniknę tak do wtorku, środy- zobaczymy.

reklama
Jak to sie mowi male dzieci maly problem, duze dzieci duzy problem. Lepiej nie bedzie :)

Dziewczyny ale cieplo dzisiaj, jestemy na dworze.
Wrocilam niedawno z mlodym z kontroli, zdrowy. Na uszy dostalismy skierowanie do kontroli do laryngologa.. ale w tym roku zapisow juz nie ma :) boska sluzba zdrowia.

Anianka trzymamy mocno kciuki za dobre wieści USG;-)
monia ciesze się, że Synek zdrowy, a o służbie zdrowia nie będę pisać szkoda nerwów, moja siostra czekała ostatnio na zabieg 3 lata na nogę, aż w końcu zapomniała i dzwoni w teraz w październiku, a oni na to, że tak jest na liście i w listopadzie jej wykonali, chyba każdy by zapomniał, chyba żeby go już nie było:tak:kabaret

Cześć dziewczyny :)
U nas dziś pochmurno, ale w miarę przyjemnie, także mały spacerek zaliczyłyśmy :)
Wczoraj wieczorem mała tak jakoś się ułożyła i kopała, że czułam jakby mi ktoś coś w środku wyrywał, ból jak nie wiem :/ ale po małym spacerze z pokoju do kuchni na szczeście się przemieściła i był już spokój, nawet udało się przespać cała noc bez wstawania;-)
Co do służby zdrowia to lepeij się nie wypowiadać :-) najgorsze jest to odsyłanie od jednego lekarza do drugiego.
Idę robić obiad bo coś się dzisiaj spiąć nie moge :)

Miłego dnia!

Kasia heheheeh 3 lata wez sobie czlowieku czekaj. Moj ojciec po zawale na wizyte czekal 11 miesiecy .

Moja cora ostatnio uklada sie tak, ze jak zaczyna wierzgac (a robi sie coraz silniejsza), to czuje ja po obu stronach brzucha, tak jalby i rekami i nogami machala :)

A jeszcze mialam sie zapytac mam aktualnych hehe.
Rozgladalyscie sie juz za prezentami dla pociech? Mam kika dzieciaczkow do obdarowania i zaczynam juz o tym myslec...

u nas sie zaczyna pełna geba..

chrzesniak 3 lata - zestaw plejdo taki z autkiem Play-Doh Ciastolina Zestaw Budowlany Koparka (4728397431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

siostra chrzesniaka lat 8 KRAINA LODU FROZEN POŚCIEL ELSA ELZA ANNA 160X200 (4753351865) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

moje dziecie - ponownie posciel z Elza ( to jest teraz hit); to by chciala Kraina Lodu -Magiczna Łyżwiarka-Anna i Elza (4740963285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ; i to MY LITTLE PONY KSIĘŻNICZKA CADENCE MÓWI PO POLSKU (4731107142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ;
jeden z takich zestawów HASBRO LITTLEST PET SHOP STYLOWY SKLEPIK LPS A7322 (4725613952) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. oczywiscie nie ten, bo bo kogos posralo z cena.... ; i to by chciała http://klocki.strefamarek.allegro.pl/lego-friends-41007-salon-dla-zwierzt-w-heartlake.html i jeszcze kocha monster high i barbie z kotem co sika do kuwety.... to jest taka lista z glowy, a jak mi zaczyna gazetki ogladac to nawet wczoraj czołg zdalnie sterowany chciała :-)

Roznie mowia, ja chcialam zeby byla troche mniejsza roznica, no ale wyjdzie 5 lat. Ale z koleji nie wyobrazam sobie tak jak Magsia, byc w 7 miesiacu ciazy i miec ledwo chodzace dziecko.. ciezko na pewno by bylo.. teraz momentami jeste zmeczona domowymi obowiazkami i dzieckiem.. a Wy z malymi pociechami to juz w ogole.

u nas taka sama róznica, chciałam mniejsza, ale zycie tak sie ulozyło, wiec przyjmuje, ze tak ma byc i tak jest dal nas wszytkich najlepiej :-)

leze i sie nudze.... w tv kaszana, interent cały przeczytałam.... ide ksiazki chyba czytac bo zwariuje...

wszytkie Was pozdrawiam :-)

Anianka 3mam kciuki, daj znać.
Państwowa służba zdrowia to jest jakaś kpina. BYłam wczoraj w mojej przychodni, mam do niej jakieś 300metrów, bo chciałam poznać położną środowiskową. Okazało się, że w przychodni nie ma nawet KTG ani innego urządzenia do pomiaru tętna płodu i najbliższe jest w centrum miasta, jakieś 12km ode mnie. W kwietniu zeszłego roku lekarz zlecił mi rezonans magnetyczny kręgosłupa i na NFZ zapisy były na grudzień! Dokładnie tak jak napisałyście - szybciej człowiek umrze niż się doczeka.
Jedną z niewielu rzeczy za jaką jestem wdzięczna mojemu pracodawcy jest prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Bez problemu mam wizyty u gin, badania jakie zechce, a do specjalisty czekam 3-4dni. Bardzo jest to przydatne, zwłaszcza w przypadku problemów zdrowotnych.

O tak, takie ubezpieczenie jest super.

Drago ja mam do obdarowania swojeg prawie 5 latka, 3latke, roczniaka dziewczynke, 6latka i nie wim. Ehhh

reklama
aisha 272 ja mam lux-med dodatkowy i rezonans miałam szybko wykonany może też masz w pakiecie:tak:
Drago my też pozdrawiamy i Ciebie i Grzmotosława;-)
dziewczyny śliczne te rzeczy dla tych Bąbli trochę trzeba się natrudzić, żeby każde usatysfakcjonować;-)Mikołajowo

Do góry