reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Witam się z Wa mi przy słoiku nutelli - niestety albo i na szczęście juz końcówce:-p
Co do różnicy wieku to mam brata starszego o 4 lata- zaczęliśmy się dogadywać dopiero jak on był w liceum a ja gimnazjum więc długo były bijatyki, kablowanie itp.
Mój brat ma dwóch snów z różnicą wieku 3 lata - jak patrzyłam jak dorastają wychodziłam z założenia, że 3 lata to tak okropna różnica, że gorszej chyba nie ma:laugh2:i sama chciałam mieć do dwóch lat max.
Życie i moja praca ( trafiła się perspektywa awansu) zweryfikowały, że są to tak samo 3 lata jak u brata więc zobaczymy czy moje zdanie zostanie zachowane czy zmienione ;-)

We wtorek i środę byłam na szkole rodzenia- cieszę się, że się zdecydowałam mimo iż wcześniej też chodziłam bo okazuje sie , że w przypadku drugich i kolejnych ciąży nie czeka się na dalszy rozwój sytuacji jak w przypadku pierwszej ciąży tylko od razu jedzie się do szpitala. :szok: Opierając się na starych notatkach jeszcze bym w domu urodziła:-D

Co do buntu dzieciaków moja Buba mam 2 lata i 10 miesięcy i co prawda mało razy fochy stroi i jak już to po prostu mówi, że jest zmęczona i sie kładzie na środku sklepu ale nie wrzeszczy :tak:
Jak ma jakiś bunt w domu na zasadzie \,że ryk bez powodu czy coś to odprowadzam ją do niej do pokoju i mówię, że ma czas by się uspokoić ( bo ja nic nie rozumiem jak ona płacze a chciałabym wiedzieć czemu jest smutna) i jak to zrobi to niech mnie zawoła przyjdę i porozmawiamy. Raz to trwa dłużej az krócej ale zazwyczaj działa:tak:

Co do proszku - ja prałam małej rzeczy w Loveli dopiero chyba po ok roku przeszłam na zwykły proszek ( bo też różnie z tą jej skórką bywało ale nadal płukałam w bambino.
Teraz powróciłam do Loveli jak wiecie bo znowu pora roku przyniosła problemy ze skórą. Aczkolwiek już jest dobrze - zmiana proszku , płynu do mycia na taki z oliwką i smarowanie co drugi dzień emolium daje efekty:tak:

Dziewczyny dziś sądne USG
( te komory boczne w głowie) postaram się dać Wam znać jak wyniki jeszcze dziś lub jutro bo potem przez remont w pokoju pewnie zniknę tak do wtorku, środy- zobaczymy.

reklama
Jak to sie mowi male dzieci maly problem, duze dzieci duzy problem. Lepiej nie bedzie :)

Dziewczyny ale cieplo dzisiaj, jestemy na dworze.
Wrocilam niedawno z mlodym z kontroli, zdrowy. Na uszy dostalismy skierowanie do kontroli do laryngologa.. ale w tym roku zapisow juz nie ma :) boska sluzba zdrowia.

Anianka trzymamy mocno kciuki za dobre wieści USG;-)
monia ciesze się, że Synek zdrowy, a o służbie zdrowia nie będę pisać szkoda nerwów, moja siostra czekała ostatnio na zabieg 3 lata na nogę, aż w końcu zapomniała i dzwoni w teraz w październiku, a oni na to, że tak jest na liście i w listopadzie jej wykonali, chyba każdy by zapomniał, chyba żeby go już nie było:tak:kabaret

Cześć dziewczyny :)
U nas dziś pochmurno, ale w miarę przyjemnie, także mały spacerek zaliczyłyśmy :)
Wczoraj wieczorem mała tak jakoś się ułożyła i kopała, że czułam jakby mi ktoś coś w środku wyrywał, ból jak nie wiem :/ ale po małym spacerze z pokoju do kuchni na szczeście się przemieściła i był już spokój, nawet udało się przespać cała noc bez wstawania;-)
Co do służby zdrowia to lepeij się nie wypowiadać :-) najgorsze jest to odsyłanie od jednego lekarza do drugiego.
Idę robić obiad bo coś się dzisiaj spiąć nie moge :)

Miłego dnia!

Kasia heheheeh 3 lata wez sobie czlowieku czekaj. Moj ojciec po zawale na wizyte czekal 11 miesiecy .

Moja cora ostatnio uklada sie tak, ze jak zaczyna wierzgac (a robi sie coraz silniejsza), to czuje ja po obu stronach brzucha, tak jalby i rekami i nogami machala :)

A jeszcze mialam sie zapytac mam aktualnych hehe.
Rozgladalyscie sie juz za prezentami dla pociech? Mam kika dzieciaczkow do obdarowania i zaczynam juz o tym myslec...

u nas sie zaczyna pełna geba..

chrzesniak 3 lata - zestaw plejdo taki z autkiem Play-Doh Ciastolina Zestaw Budowlany Koparka (4728397431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

siostra chrzesniaka lat 8 KRAINA LODU FROZEN POŚCIEL ELSA ELZA ANNA 160X200 (4753351865) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

moje dziecie - ponownie posciel z Elza ( to jest teraz hit); to by chciala Kraina Lodu -Magiczna Łyżwiarka-Anna i Elza (4740963285) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ; i to MY LITTLE PONY KSIĘŻNICZKA CADENCE MÓWI PO POLSKU (4731107142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ;
jeden z takich zestawów HASBRO LITTLEST PET SHOP STYLOWY SKLEPIK LPS A7322 (4725613952) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. oczywiscie nie ten, bo bo kogos posralo z cena.... ; i to by chciała http://klocki.strefamarek.allegro.pl/lego-friends-41007-salon-dla-zwierzt-w-heartlake.html i jeszcze kocha monster high i barbie z kotem co sika do kuwety.... to jest taka lista z glowy, a jak mi zaczyna gazetki ogladac to nawet wczoraj czołg zdalnie sterowany chciała :-)

Roznie mowia, ja chcialam zeby byla troche mniejsza roznica, no ale wyjdzie 5 lat. Ale z koleji nie wyobrazam sobie tak jak Magsia, byc w 7 miesiacu ciazy i miec ledwo chodzace dziecko.. ciezko na pewno by bylo.. teraz momentami jeste zmeczona domowymi obowiazkami i dzieckiem.. a Wy z malymi pociechami to juz w ogole.

u nas taka sama róznica, chciałam mniejsza, ale zycie tak sie ulozyło, wiec przyjmuje, ze tak ma byc i tak jest dal nas wszytkich najlepiej :-)

leze i sie nudze.... w tv kaszana, interent cały przeczytałam.... ide ksiazki chyba czytac bo zwariuje...

wszytkie Was pozdrawiam :-)

Anianka 3mam kciuki, daj znać.
Państwowa służba zdrowia to jest jakaś kpina. BYłam wczoraj w mojej przychodni, mam do niej jakieś 300metrów, bo chciałam poznać położną środowiskową. Okazało się, że w przychodni nie ma nawet KTG ani innego urządzenia do pomiaru tętna płodu i najbliższe jest w centrum miasta, jakieś 12km ode mnie. W kwietniu zeszłego roku lekarz zlecił mi rezonans magnetyczny kręgosłupa i na NFZ zapisy były na grudzień! Dokładnie tak jak napisałyście - szybciej człowiek umrze niż się doczeka.
Jedną z niewielu rzeczy za jaką jestem wdzięczna mojemu pracodawcy jest prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Bez problemu mam wizyty u gin, badania jakie zechce, a do specjalisty czekam 3-4dni. Bardzo jest to przydatne, zwłaszcza w przypadku problemów zdrowotnych.

O tak, takie ubezpieczenie jest super.

Drago ja mam do obdarowania swojeg prawie 5 latka, 3latke, roczniaka dziewczynke, 6latka i nie wim. Ehhh

reklama
aisha 272 ja mam lux-med dodatkowy i rezonans miałam szybko wykonany może też masz w pakiecie:tak:
Drago my też pozdrawiamy i Ciebie i Grzmotosława;-)
dziewczyny śliczne te rzeczy dla tych Bąbli trochę trzeba się natrudzić, żeby każde usatysfakcjonować;-)Mikołajowo

Do góry