reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Witam dziewczyny
Moje objawy to tylko bol brzucha kupilam juz spodnie ciazowe zeby mnie nie dusily. Jutro ostatni dzień pracy.

Syn trafi do grupy nowej bo on poszedł jako 2, 5 latek i teraz by trafil ze swoim rocznikiem. Kazde dziecko w tej grupie bedzie pierwszy raz. Woze go z przezmierowa do centrum miasta okolo 14 km

reklama
anajj własnie mysle , ze raczej poszło . Mam już synka i nie mam ogromnego ciśnienia , dla mnie najważniejsze zeby bylo zdrowe. Widocznie natura tak chciała , zobaczmy za 2 tyg na usg

Witanko dziewczyny !:-)

An82- czyli wszystko sie ulozylo:-) synek na pewno szybko sie zaaklimatyzuje I polubi nowe przedszkole:-)
tweety- masz racje najwazniejsze zeby było zdrowe..

Eh, ale wam zazdroszcze tych wizyt u lekarza I ogladanie fasolek.. Ja moge sobie o tym pomazyc.. Pierwsze usg bede miała pewnie gdzieś koło 16 tygodnia, moze wcześniej.. Nie mieszkam w Polsce , u mnie nie ma spiny przed 12 tygodniem, rządzi selekcja naturalna I tyle
. Planuje prywatnie pójśc do kliniki kolo 12-14 tygodnia, na usg genetyczne, tak jak z synem.

Dostalam dzis list, ze przyjeli mnie do szkoły na nastepny rok..spróbuje co mi szkodzi.. w lutym mamy ferie.. a pózniej sie zobaczy, projekty moge oddac wczesniej , a egzaminy..nie bede sie na razie tym martwic !:no:

Witajcie kobietki :-) W końcu nadszedł mój długo wyczekiwany dzień :) choć do mojej pierwszej wizyty zostało jeszcze pare godzin :)
Halo, halo jak po wizycie?

Lilijanna tez tak mowilam jeszcze niedawno. Ale tetaz jednak wolałabym nie miec.
Ale spokojnie doczekasz die i ty.
Oby, oby, w poprzednich ciążach mdłości i zwroty trwały do 4 m-cy i do 4,5, więc jestem zaprawiona. :laugh2:

Pozatym coraz bardziej dociera do mnie że od wtorku wracam do pracy po macierzyńskim... a tak mi sie nie chce... ciekawe ile tym razem dam radę popracować bo poprzednim poddałam się w 22 tc
Zawsze możesz na L4 uciec wcześniej. ;-)

W sobote mam wesele, czuje ze plasow nie bedzie. Przez te bole podbrzusza jakos sie boje...
Chyba też wolałabym dmuchać na zimne i być ostrożnym. :tak:

Syn trafi do grupy nowej bo on poszedł jako 2, 5 latek i teraz by trafil ze swoim rocznikiem. Kazde dziecko w tej grupie bedzie pierwszy raz. Woze go z przezmierowa do centrum miasta okolo 14 km
Uuuu to jednak kawałek drogi, jak dacie radę to chyba warto przenieść. Oby było miejsce, bo z tym chyba najtrudniej.
Dostalam dzis list, ze przyjeli mnie do szkoły na nastepny rok..spróbuje co mi szkodzi.. w lutym mamy ferie.. a pózniej sie zobaczy, projekty moge oddac wczesniej , a egzaminy..nie bede sie na razie tym martwic !:no:
Gratulacje. Zapytaj może o tok indywidualny i możliwość zdawania egzaminów nawet wcześniej, jeśli będziesz czuła się na siłach. Ja pracę dyplomową zdawałam jak Weronika miała 4 m-ce, a zaczęłam ją pisać jak miała skończone 2 m-ce. Nigdy nie zapomnę jak wylądowałam na kontroli z urzędu celnego, urodziłam Weronikę 10.09, a 28.09 weszli na kontrolę. I ja na tej kontroli z 3 tygodniową Weroniką. Masakra.

Jutro szalony dzień, zakończenie roku w przedszkolu i muszę od rana ogarnąć wszystko kwiaty, prezenty, dyplomiki. Miało nie być na ostatnią chwilę, a wyszło jak wyszło. :zawstydzona/y: Jeszcze beta, to najważniejsze, no i koleżanka jeszcze na kawę się ładuje do południa. :laugh2:

Ja byłam w pon u lekarza równo 6tydz i widziałam maleńka fasolkę 7.07 idę na usg żeby potwierdzić że wszystko OK i jak serduszko bije :-)
martwi mnie trochę dziwny ból w podbrzuszu nie wiem czy tak powinno być czy nie bo to moja 1 ciąża ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Witajcie :) wizyta zaliczona! Mój groszek ma 4mm i bije mu serduszko :) Jest to 5/6 tydz. Wstępny termin na 18.02. :) Wszystko jest wporządku, kolejna wizyta pod koniec lipca:) Jestem taaaaaaaka szczęśliwa!!! :-)

Witajcie :) wizyta zaliczona! Mój groszek ma 4mm i bije mu serduszko :) Jest to 5/6 tydz. Wstępny termin na 18.02. :) Wszystko jest wporządku, kolejna wizyta pod koniec lipca:) Jestem taaaaaaaka szczęśliwa!!! :-)

Ja mam z usg taki termin a miesiączki 12 luty

Ponoć w przedszkolu w przezmierowie są jeszcze miejsca bo 4 grupy poszly jako 6 latki do szkoły zobaczymy jutro a jak nie

Lilijanna - no wlasnie jak to jest z zakończeniem przedszkola bo np. nic nie wiem żeby takowe było w tym przedszkolu gdzie chodzi Bartek.

Ja byłam w pon u lekarza równo 6tydz i widziałam maleńka fasolkę 7.07 idę na usg żeby potwierdzić że wszystko OK i jak serduszko bije :-)
martwi mnie trochę dziwny ból w podbrzuszu nie wiem czy tak powinno być czy nie bo to moja 1 ciąża ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
a masz luteinę albo duphaston zapisany? Taki ból często towarzyszy ciąży niestety chyba po to byśmy za spokojne nie były, warto wtedy się wspomóc lekami mimo wszystko.

Ogromne gratulacje, brawo dla groszka!

Lilijanna - no wlasnie jak to jest z zakończeniem przedszkola bo np. nic nie wiem żeby takowe było w tym przedszkolu gdzie chodzi Bartek.
U nas zakończenia już są cały tydzień, jako, że dyrekcja nie jest wstanie się rozmnożyć to musieli to podzielić. My mamy jutro i jutro też oficjalnie dla dzieciaków zaczynają się wakacje. Była lista i rodzice zapisywali dzieciaki na okres wakacyjny, ale to kto chce, u nas z 200 dzieci będzie chodzić 60. Przy czym te z systemu 5h w ogóle odpadają.

reklama
Heh maz mnie wolal do lozka na seks.. poszlam sie umyc... wracam, a on spi z telefonem w reku. Ehh ;)
Niech soe kuruje lobuz.. ze mnie przeszlo na niego..

Dobranoc dziewuchy ;)

Do góry