reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Ja o położonej dowiedziałam się po porodzie w przychodni gdzie dziecko zapisałam na nfz. Na mój rejon była jedną przypisana więc nie miałam wyboru. Przyszła dwa razy zobaczyć jak się rana goi u mnie i pepek malego, zrobiła instruktaż pielęgnacyjny, odpowiedziała na moje pytania i tyle w sumie. Dodatkowo musiałam się deklarować na pielegniarke środowiskową (papierki miała polozna). Ta przyszła o 7 rano bez zapowiedzi, powypelniala papierki i sobie poszła.:-(
Made weź sobie klapnij na tylku i chłopa do roboty gon. Remonty, przeprowadzki nie są warte Twojego zdrowia.:tak:

Monia a kysz z tymi proroctwami że wychowanie najwazniejsze bo to znaczy że pewnie powtórzmy te same błędy:rofl2:. Ja się nastawiam że jak jedno niegrzeczne to drugie aniolek i tak ma być! Misiek dawał nam w kość od samego początku (i jeszcze te kolki!) więc teraz gorzej już być nie może.

Ale mnie mała wali po brzuchu że aż podskakuje wszystko.

Z badań to już chyba na wszystko dostałam. Do szpitala trzeba mieć oryginały i któreś mają być dość świeże ale nie pamiętam które :-(

reklama
an82 szukałam informacji na temat stomatoligii na stronie NFZ ale pisze tam tylko ogólnie. Może poczytaj różne fora dyskusyjne tam dziewczyny o tym piszą.

dziekuje Girsy kochane za kciuki :-)

mam +2 kg wiec wlasnie opylam pieguski milki - a co niech mi w samar idzie i cycki :-D obok mnie stoi jeszcze schłodzona puszka fanty.... no i walcze ze sobą by jej nie pochłonąć, ale nie wiem czy bede na tyle silna :-)

A ja nie mam położnej swojej :what: do gina chodze prywatnie i moze w takiej sytuacji mi nie przysługuje? Nikt w klinice mi nawet nic nie napomknal na ten temat :confused:

u mnie to samo.. musze sie zorientowac co i jak z tym :-)

teraz mecz.... Pooooooooooooooooooooooooolska Biaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaało czeeeeeeeeeerrrrwoni !!!

mój maz tylko czasem wlaczy by zobaczyć wynik a mi to bez roznicy jak by było wlaczone to bym ogladala jak nie jest włączone to nie musze w domu mój tata i brat zawsze oglądali mecze a mój moaz lubi wyścigi formuły 1

Mi jeszcze gin powiedziała ze musza być ważne badania na kiłę i jakieś badanie na końcu ciąży któe się robi ale też nie pamiętam.

Ja wlasnie mowie do męża że po co będę wybierała położną a on do mnie niech przyjdzie. Mam nadzieje ze do tej pory będzie kuchnia w miare wyglądała a nie taki syf. Mam nadzieje że na boże narodzenie będzie już kuchnia do opanowania.
Mi właśnie o położnej powiedziały w przychodni jak teraz byłam u ginekolog, choć wiedziałam i myślałam i położnej czy ma przyjść do mamy czy tam gdzie mieszkam.DO mamy bo syna zawoże a tam gdzie mieszkam to gdzie indziej.

Ginekolog miała mi przepisać lekrastwa dopochwowe ale mi nie napisała myślicie że lekarz rodzinny mi przepisze.? Na nfz? musze się upewnić może jutro pójde do lekarki.

Co do porodu bo nie napisałam ja bym też wolała cesarkę bo boje się rodzić siłami natury że znowu mnie i dziecko wymęczą od 6 rano do 20:30 chcieli żeby urodziła 4700 siłami natury głowa 3 mc dziecka rozerwał by mnie. Na końcu męczarni zaczęłam płakać że nic nie czuje żadnego już bólu. miałąm zielone wody i mogłam mieć wcześniej cesarkę. Przez to dziecko się zachłysło smułką i nie wiem co by było gdyby mi się nie zgodzili wcześniej na cesarkę. Mam stresa co będzie teraz bo przeszłam przez koszmar.

Hej Mamusie, za mną tak koszmarny dzień że nawet się nie chce pisać :-( :-/
Wróciliśmy wczoraj z Podkarpacia i chyba coś przywiozłam bo cały dzień z katarem :-(
Dobrej nocy, postaram się Was jakoś nadrobić.

an82 to przeżyłaś swoje przy porodzie..nie rozumiem tego dlaczego lekarze czekają z cesarką przy tak dużych dzieciaczkach...:baffled: co innego gdy kobieta chce sama spróbować urodzić...polska służba zdrowia...

reklama
Do góry