reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Hej laski ja leżę jeszcze w łóżku :-) nie mogę jakoś wstać. .. Jeski chodzi o hiv tez jeszcze nie miałam badania i się zastanawiam czy da skierowanie. U mnie ogólnie dobrze zauwazykam ze moja córcia to śpioch w nocy wariacje a od rana do południa cisza chyba spi :-D w poniedziałek wizyty jemy się juz dawno mojej corci nie widziałam doczekac sie nie mogę :-) ostatnio to w 19 tyg na prenatalnym. Tez zauważyłam ze w apce nobikbej juz nie mozna polubić posta dziewczyny milego dnia ;-)

reklama
Heloł,
Ja tez dziś wstać nie mogłam - rano o 6 mąż mnie zwalił z łóżka bym mu małą do żłobka wyszykowała, po 7 dalej położyłam się spaći o 10 wstałam taka nie przytomna jakbym pół nocy nie spała, a parę spraw dziś do załatwienia mam poza domem więc muszę teraz troszkę ogarnąć mieszkanko by potem się ze wszystkim wyrobić.

Życzę Wam miłego dnia, zero dolegliwości i chociaż troszkę słoneczka :tak:

Cześć dziewczyny. Ja też robiłam na hiv itp. Choć lekarka powiedziała mi że mogę się nie zgodzić na ujawnianie wyniku, Też miałam dziś ciężką noc, mąż w nocy jakieś dziwne dzwięki i akrobacje wyprawiał i ciągle mnie budził. Czyżby chciał mnie przygotować do roli matki, która po nocach nie sypia?:> Na szczescie o 5 pojechał do pracy i udało mi się pospać do 10tej:) teraz małe sprzątanko i robienie obiadu, a później jedziemy oglądać wózki i łóżeczka.

Cześć dziewczyny. Ja im bliżej rozwiązania tym bardziej jestem przerażona! W sumie to wolałabym chyba żeby nie wychodził z brzucha, bo boję się jak sobie dam radę z taką kruszynką:( co do porodu to boję się bólu, więc najchętniej to bym chciała żeby mnie uśpili i wyjęli malucha, a ja żebym się obudziła promienna jak kwiatki na wiosnę. Niestety tak dobrze nie ma, więc chyba SN ze znieczuleniem. Choć mąż jest przeciwny znieczuleniom wszelkim, ale mu powiedziałam że jak jest taki mądry to niech sam rodzi!!!
W przyszłym tyg idziemy pierwszy raz na szkołę rodzenia, więc się dowiem co i jak jest wymagane w naszym szpitalu. Wiem, że proponują gaz oraz ZZO, mam nadzieję że nie będzie żadnych problemów aby mi coś podali. Dowiem się też o aktualne badania, choć na hiv miałam robione w pierwszym trymestrze, myślę, że już nie trzeba ich powtarzać. Plan porodu podobno pisze się na szkole rodzenia, przynajmniej tak jest w programie zajęć. Zobaczymy, już nie mogę się doczekać.

!

bedzie dobrze, spokojnie. urodzisz, dostaniesz Synka do łapek i zapomnisz o całym świecie. Nie nakrecaj sie i nie stresuj. Uszy do góry

Mamusie kochane u nas na 100% będzie córka Natalia ;)

super. gratulacje

Stokrotka wez nie strasz :)))))) ja mam aniolka i chcialabym drugiego tez miec :)
Nie wiem moze sie myle, ale wydaje mi sie ze wszystko zalezy od wychowania ...

ej.... ja tez mam super grzeczne dziecko i drugie ma byc takie samo... no albo niezwykle podobne. choc mam w rodzinie przyklad ze jak drugie sie urodziło to mu wszytko wolno a starszemu nic... rozwydrzony, rozbeczany a matka ma taka słabosc do malucha ze mnie szlag trafia. jakbym sie tak zaczeła zachowywac to moj K. ma mnie zdzielic powielokroc i wyprostowac na własciwy tor.

kropelka moja stomatolog wie ze jestemw ciąży i musiałam placic. znasz może jakas stronke gdzie bym mogla o tym poczytać i jej podsunąć może mi zwrócą.

badanie połówkowe o to gin chodziło. Nie nie chce robić 3 i 4d bo uważam że to jest wyłudzenie kasy jak ktoś ma pieniądze to niech sobie robi
ani - ale mi powiedziała ze drugie badanie prenatalne powinno się robic do 22 tyg i już za pozno żeby mnie skierowała do szpitala. wiec jej powiedziałam ze może prywatnie ale serio nie stać mnie nawet prywatnie na 2d wiec pewnie odpuszczę.

W tym tygodniu musze zrobić glukozę, czy robiliście badania na hiv i aids tez dostałam skierowanie

hiv na poczatku ciazy, glukoze zaliczyłam, zobaczymy co dalej gin zleci

dzien dobry:-)

dzisiaj sie wizytuje i jakos takos mi sie nie bardzo chce z domu wychodzic... moze to przez paskudna pogode... leje od rana.. bleeeee

na szczescie zakupy zrobiłam, wiec tylko zostaje mi golenie :)-D), szałer i isc na ogladania brzucha...

no i kawa.... kawy potrzebuje

buziole

dzień dobry dziewuszki :)
ja po sytuacji jak wynikneła u Vanilijki w związku z niefortunną wizytą, wczoraj wstałam o 5.30 wybrałam się do przychodni i sobie zrobiłam:
-cytomegalię, różyczkę, toxo, morfologię, mocz, krzywą cukrową bez cytryny, dzielna byłam, jak któraś z Was nie miała to spokojnie da radę, ale nie zrobiłam hiv, no cóż przy kolejnej morfologii zrobię, o ile nie zabiją mnie w kolejce "starsi uprzejmi pacjenci" po 3 godzinach wyszłam z przychodni bez obicia głowy, a najlepsze było to, że pielęgniarki mnie młodą pytały o samopoczucie i na drugie kłucie wezwały mnie bez kolejki to już był szczyt, dobrze, że małż ze mną pojechał, bo w torebce miałam tylko cytrynę, a następnym razem wezmę broń, chociaż na kulki....po prostu kabaret:-)

Cześć Dziewczyny, czuję się dzis jak kaleka. Przy przeprowadzce uszkodziłam sobie coś w kręgosłupie i dzisiaj jak próbuje stanąć to lewa noga ugina sie pode mna, zupełnie jakbym jej nie miała :( kilka razy zdążyłam juz upaść. Chyba spędzę cały dzień w łóżku bo nie mam nawet jak sie poruszyć :(

Co do badań na hiv, cytomegalie i inne zakaźne ja miałam robione ok 12 tygodnia ciąży, na cyto i toxo wyszło,że mam już przechorowane, ale zastanawiam się zy na tą cytomegalie nie można zachorować więcej niż jeden raz, zastanawia mnie to bo mam skłonności do łapania wszelkich chorobsk :/
Vani to już zaraz podgladanko :) my mamy 3 listopada, w tej samej klinice, ale u innego lekarza. Przyznam sie szczerze, że z jednej strony nie mogę soe doczekać, a z drugiej boje się cholernie, że jakieś pomiary znowu mnie zestresuja... os kilku dni slabiej czuje mała, musiała sie jakos dziwnie ułożyć, na badaniu podobno już główka w dół sie ułożyła :D

Elunia, to dramat jakiś i wychowawczynie nie poinformowały Cię wcześniej o zachowaniu tego chłopca? :mad:

Wiecie co lalki az nie umiem tego opisac bo czuje w brzuchu przy pecherzu jakbym miala telefon ustawiony na wibracje i co jakis czas czuje ktorka wibracje ale dzidzia sie w tedy nierusza oj nie wiem co ona tam robi :-)

reklama
Cześć,

Drago kciuki zaciśnięte :-)

Kropelka gratki córeczki :-D

Vanilijka tez mam takie gilgotki ;-)

Na hiv tez miałam badania. W pierwszej ciąży już nie

Miłego dnia!!!

Do góry