reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
Dzis mialam umowionego faceta do pralki bo mi padla ale juz po krzyku i dziala :-D wg humor mam dzis spiaco leniwy :-D tylko ziewam. Przydalyby sie statystyki bo patrze ze chyba dziewczynek jest wiecej niz chlopcow :-D gratuluje coreczek i synusiow i kciukaski za wizytujace :-D w przyszlym tyg zapisuje sie do szkoly rodzenia :-D. Tak wg dziewczyny gdzie szukac poloznej na nfz ktora przysluguje kazdej ciezarnej od 21 tyg ciazy? Chce tez taka miec tylko nie wiem gdzie jej szukac 8-)

Ostatnia edycja:
Vanilijka sprawdz sobie polozne w Twoim miescie :-) ja znalazlam polozna ktora rowniez prowadzi bezplatna szkole rodzenia :-) i chodze na zajecia i bede miec wizyty przed i po porodzie :-) i jak jestes ubezpieczona to kazda Ci przysluguje tylko trzeba wybrac najlepsza :-) pozdrawiam

vanilijka tak jak napisała dominika musisz się zorientować jakie położne masz w swoim mieście. Najlepiej zadzwoń do najbliższej przychodni zdrowia i podpytaj. Ja wielkiego wyboru nie mam, bo w mojej "wsi" są tylko dwie :-D dzięki Bogu że ta do której się będę deklarować mnie nie zna, ani ja jej bo inaczej cała "wieś" wiedziałaby wszystko...ot taki plotkarski naród ;-)

Ziewające dzień dobry albo dobry wieczór bo u mnie tak ciemno za oknem ze musiałam światło włączyć :/ miałam na dziś wiele planów a skończy się chyba grzebaniem na allegro :-D:tak: chociaż może w końcu ugotuję jakiś obiad :p bo mam chęć na gulasz a że mięsa prawie nie jadam to muszę korzystać z chęci :D oby mi nie przeszło zanim się zbiorę :D
chyba jestem jakaś dziwna bo nie myślę jeszcze ani o pieluchach ani o położnych i coś czuję, że w tyle jestem:confused:
Badania na hiv miałam już dwa razy.. pierwszy na początku ciąży a drugi jak trafiłam do szpitala bo stwierdzili, że przez 1,5 miesiąca wynik mógł się zmienić więc pewnie przed porodem dla świętego spokoju zrobię po raz trzeci..
Któraś z Was pytała o poród :) całe życie planowałam cc bo boję się bardzo naturalnego... boję się kleszczy, pneumatyki (ze względu na zawód i miejsce pracy ale co Was będę straszyć.. po prostu napatrzyłam się na dzieciaki z komplikacjami podczas porodu) boję się pęknięcia i rozcięcia.. nawet nie samego bólu.. jedyne co mnie zastanawia to to, że po cesarce dłużej się do siebie dochodzi.. no i dziecko traci możliwość przejścia przez kanał rodny (naturalną oksytocynę itd) ale strach chyba jest jednak większy..

O Pani od smoków trzymam kciuki :)
made należy Ci się lanie:wściekła/y:

vanilijka ja od niedzieli czuję takie jakby chwytanie mnie małymi raczkami za wewnętrzne organy nie wiem jak to nazwać, jak pisała monikamarcina takie gilanie w konkretnym miejscu i nawet jest to odrobinę może nie bolesne, ale takie dziwne uczucie....chyba Alicja przygotowuje się do kopnięć:tak:
Dziewczyny ja w gabinecie gin dostałam namiar na położne, do których mogę się zgłosić i tak jakieś dwa tyg temu zadzwoniłam, pani fajna wszystko ok i pyta, kiedy może mnie odwiedzić, a że u mnie deski, piły, młotki i wszystko pod nogami no to mówię, że nie teraz, bo mamy remont, że może w przyszłym kw, nadszedł przyszły kw, czyli dziś, zdążyłam tylko co nieco ogarnąć, bo robota trwa, a na podłodze dalej tartak, sklep żelazny i pralnia w jednym, siedzę i jem kanapkę w tym całym bałaganie i nagle=domofon, a mówię nie otwieram, ale małż spał po nocce, myślę ten dzwonek obudzi go, podchodzę i od niechcenia mówię słucham w rozciągniętej koszulce znającej czasy prl-u, a tam dzień dobry pani Kasiu tu położna
....:rofl2:tak mi się zrobiło...:angry:....tak do męża....:zawstydzona/y::sorry2::baffled:a jak weszła to taką mnie zastała
myślałam, że wcześniej zadzwoni...., że zdąże....
ale babeczka super i jestem zadowolona, posłuchałam serduszka Alicji, ciśnienie zmierzone jest ok i do następnej wizyty
Drago trzymam kciuki
Zor z mojej strony pełne zrozumienie na temat porodu

A ja nie mam położnej swojej :what: do gina chodze prywatnie i moze w takiej sytuacji mi nie przysługuje? Nikt w klinice mi nawet nic nie napomknal na ten temat :confused:

made ja też chodzę prywatnie i dostałam namiar z gabinetu, podpytaj one zostawiają swoje namiary w gabinetach:-), albo w przychodni, do której należysz

reklama
Do góry