reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Witaj Koniania! :)
Moja Mila również miała skazę, jakie szczęście, że już mamy to za sobą! Na suchą skórę nic nie pomagało, a emolienty są jednak trochę drogie, więc ostatnią szansą był Johnson's Baby i okazał się strzałem w 10 :)mamy całą serię :)

reklama
Konianka witaj :tak:
zyrafka zagłosowane na łucję;-)

U mnie rękawiczki niedrapki to mama stosowała chyba do 10 r życia, kąpiele w kartoflance (krochmalu) i maści przez całe dzieciństwo robione na zamówienie w aptece;-) trzymamy kciuki za Julkę
dziewczyny dużo optymizmu i dobrej energii :-)

Witam z kubkiem kawy :)

Ja rano skoczyłam na targ po świeże mleko , owoce i warzywa , i trzeba troszkę dom ogarnąć bo wczoraj do 16 nie mieliśmy prądu a jak włączyli to pojechałam do chrześniaka trochę się z nim pobawić. ale mi zeszło do 20 wiec potem się wykąpałam i leżałam, wiec dziś pranie , prasowanie , na obiad zrobię cannelloni z sosem bolońskim .

Witajcie!
Bardzo ale to bardzo Wam dziękuję za wsparcie i ciepłe słowa - nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy!! <serducho dla Was>!

Skóra Julki po dwóch kąpielach w tej Ziajce z oliwką i ubrankach pranych w Loveli trochę lepiej. Jeszcze się troszeczkę w okolicach lewej pachwiny drapała i na pupie, ale juz sie w nocy po brzuchu nie drapała i świeżych ranek tez nie widzę.

Za niemowlaka miała tez tam jakies drobne problemy ze skóra, ale to bardziej na czułku lub jakiś fragment mały na brzuszku ale bez tragedii. est
W każdym razie wydaje mi się, że po prostu skórę mojego dziecka w takim chłodnym, zimnym a zarazem grzewczym sezonie trzeba dodatkowo nawilżać i nie narażać na podrażnienia więc pewnie na razie zostaniemy przy Loveli.

Ten krem czy tam płyn trójaktywny widziałam ale porównując cenę postanowiłam najpierw spróbować ziajkę a jak nie poskutkuje to pewnie się rzucę na ten krem albo jakiś lipikar (La Roche)

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi w tym temacie.

Lecę niedługo do lekarza z Julką- dziś juz trochę lepiej z apetytem i nawet stanu podgorączkowego nie ma ale gęsta wydzielina, kichanie i katar są.

Ale muszę pochwalić moja córunię - musiałyśmy zrobić zaległe badanie moczu i zastanawialam się jak to zrobić by jej nie wystraszyć :)
Wczoraj wieczorem przygotowałam ją na to jakoś na zasadzie, że rano wstaniemy umyjemy "kasie" wysuszymy i robiąc siusiu do kibeka będziemy musiały troszkę oddać do kubeczka.
Niby przytakiwała, ale myślałam, że jak jej ten kubek między nogi podłoże to,że się przestraszy i zniechęci.
No i tu moja córka pokazała klasę - bez zbędnych pytań jęczenia itd. Zrobiła wszystko tak jak mówiłam, nawet była w stanie na chwilę zatrzymać mocz bym kubeczek podłożyła:tak:
No wiem, mała głupia rzecz, ale no nie spodziewałam się, że tak dorośle i bez zbędnego jęczenia podejdzie do tematu. Także dziś po lekarzu idziemy kupić nowe wyklejanki w nagrodę:-D

Anianka - nagroda się należy, zasłużyła mała;)

Ja już po zakupach, wizycie w bibliotece, teraz trochę sprzątania i robienie obiadu. Choć najchętniej bym się położyła, bo jakoś mi tak słabo. To chyba przez ciśnienie wczoraj miałam 90/60. Cieszę się że nie mam nadciśnienia, ale takie niskie to chyba też niedobrze.
W lidlu mają fajne bodziaki i koszulki dla maluchów po 17,99 oraz rajstopki, gdyby któraś mama szukała ciuszków;)

miłego dnia!

Cześć dziewczyny : )
Postanowiłam do Was dołączyć, choć długo się zbierałam. Jestem mamą Jasia z lipca 2013 a teraz czekamy na Tomka... Termin mam wg usg na 26 lutego. Mój suwaczek spóźnia się o 5 dni bo liczymy z ginem wg pomiarów usg i owulacji, która była dopiero w 20 dc
Mam też za sobą stratę syneczka w 19 tc i chyba stąd moja "ostrożność" w dołączaniu do tematu...
Chyba będę jedną z ostatnich mam na luty : )

witaj :-)

dobry den :-)

cóż za paskudna pogoda dzisiaj i właczył mi sie brak weny totalnej... najchetniej bym nie robiła nic, ale........ dziecie me zażyczyło sobie pierożki wiec juz byłam w biedzie, zakupiłam sera łan kilogram, ziemniaki ugotowałam i od 13 godziny jedziem z pierogami :-)

a teraz kiffi tajm

miłego dnia :-)

Hejka :) U Nas brzydka pogoda ;/ Mila sobie spaceruje a ja mam chwilę by naskrobać kilka zdań :)
Miałam przypływ energii i wysprzątałam całe mieszkanie :) Jestem dumna! :tak: i nawet nic mnie nie boli :)
W tym oto momencie moja córa przekopała mi kwiatka w pokoju, więc czeka mnie odkurzanie.. ah te dzieciaczki, z dwójką to ja zwariuję! :-D

Jutro połówkowe, trzymajcie kciuki, ja już się stresuję :D

a mi dziś nic się nie chce...nawet obiadu mi się nie chce robić, także pewnie coś zamówimy i z głowy..nawet czytać mi się nie che..tylko kocyk, coś do picia ciepłego, pilocik,laptopik i głupkowaty serial w telewizji...:-)i tak zamierzam spędzić dzień :tak::-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry