reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

maagsiaa daj znać po połówkowym :)

Anianka ja też oczywiście trzymam kciuki żeby było w porządku.

Co to jest te emolium? Przyznam że pierwszy raz sie z takim słowem spotykam :confused:

Do mnie dziś dotarł kocyk i część butelkowa wyprawki :)

reklama
Koniania gin stwierdził, że większość z nas przechodzi wirusa i sama wiedza nic tu nie zmieni, podobnie nie robiłam na różyczkę, bo jeśli byłam szczepiona, a byłam to tak ma pozostać, robiłam toxo, bo to było bezwzględne dla niego, a teraz już zgłupiałam, chociaż ufam mojemu lekarzowi, bo sam wykonuje wszelkie badania, łącznie z genetycznymi, to ziarno niepewności zostało zasiane...
Katska mnie też straszą statystyki do tego stopnia, że lekarz pierwszego kontaktu wypisał mi jako wskazanie "zakaz czytania for internetowych" dla męża, ale laptop w domu i internet jest i choćby człowiek się bał to i tak podczytuje:-(

w sumie teraz mam zrobić krew, mocz, glukozę, to sama zrobię cytomegalię i różyczkę już chyba dla siebie samej:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Maagsia kciuki oczywiście zaciśnięte i czekamy na same dobre wieści :-)

Dorex, Julka i inni chorujacy - dużo zdrowka i sił dla Was!

Anianka, czekamy na wyniki, mocno zaciskamy kciuki i mamy ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze, trzymaj się kochana! Gratki dla Julki za badanie moczu i kciuki za krew, powodzenia dziewczyny!

Ja też mało co czytam i opowieści też wolę nie słuchać i tak samo miałam w pierwszej ciąży. Pozytywne myślenie i bailando na rozladowanie atmosfery :-)

Życzę wszystkim mamusiom i ich pociechom dobrej i spokojnej nocy :-)

PS. Jaki bierzecie magnez i w jakich dawkach?

Emolienty np. emolium, oilatum to środki myjace i zarazem nawilzajace stosowane głównie do skóry suchej, często polecane są do mycia noworodków i niemowlakow, bo mają mało chemii i fajnie pielegnuja skórę, jednym z głównych składników jest zwykle parafina. Po umyciu nie trzeba już oliwkowac a skóra jest mieciutka i nawilzona.
Sama od czasu do czasu teraz stosuję jak mi się skóra przesuszy :-)

heloł o poranku
dziś zapowiada się piękny dzień, słoneczko świeci, spałam bez przerwy 9 godzin(nawet katar mnie nie obudził).... jest pięknie....
zaryzykowałam i zamówiłam dziś kurtkę ciążową z bonprix i mam nadzieję że będzie dobra(jak nie to ją odeślę)...
dziś się luzuję... tylko pranie obiadek i ewentualnie lekkie porządki w dokumentach bo mnie nie długo zasypią....
miłego dnia:-D

Hej. U nas do polowy kiepska noc. Pawel bardzo kaszle, az do wymiotow, zastanawiam sie czy nie ma to zwiazku z inhalacjami ktore maja odklejac wydzieline z drog oddechowych. Kazala nam robic rano i wieczorem. No ale na logike... jak wieczorem mu zrobie inhalacje, to co ma sie oderwac, zacznie powodowac kaszel no to kuurde jak dziecko ma spac w nocy? Nie wiem, te wieczorne zrobie mu okolo 16 chyba dzisiaj i zobaczymy czy bedzie lepiej.

Dzień dobry, dorex ale masz pięknie że sie wyspałaś, ja pół nocy sie przewracałam i wstalam niewyspana. Kurtkę zamowiłam jakiś czas temu ciazowa bonprix ale z licytacji allegro ;) jestem z niej zadowolona bo jest odpowiednio duża, czyli do końca ciąży da radę, a ściąga sie w pasie i na dole także już mogę ją nosić. Mam nadzieje że ze swojej też będziesz zadowolona :)

Monika wydaje mi sie że masz racje z tymi inhalacjami. Ostatnio babcia dostała flegamine 3x dziennie i było to samo. W nocy nie mogła spać przez kaszel aż ktoś powiedział że taki lek najlepiej max do 15 przyjmować i faktycznie brała tylko rano i 14 i w nocy już było lepiej. Trzymam kciuki żeby zrdówko wróciło szybko :)

Miłego dnia!

reklama
Witam wszystkie mamusie.
zyrafka6
ja biorę Slow-Mag to jest magnes wolno uwalniający się. Gin kazał brać jak miałam bóle podbrzusza, a oprócz tego w witaminach kt. biorę też jest magnez.
U nas słoneczko piękne dzisiaj od rana.

Do góry