reklama
Ale pięknego posta rano napisał za mnie telefon : )
Ja całą serię emolium kupowałam w aptekach internetowych- wychodZi nawet z przesyłka ok. 40% taniej... Choć ostatnio widziałam, że podnieśli ceny... o parafinie też słyszałam pochlebne opinie
Maagsia to jutro trzymam kciuki... będzie wszystko git
Ja całą serię emolium kupowałam w aptekach internetowych- wychodZi nawet z przesyłka ok. 40% taniej... Choć ostatnio widziałam, że podnieśli ceny... o parafinie też słyszałam pochlebne opinie
Maagsia to jutro trzymam kciuki... będzie wszystko git
Dziękuję, nie słyszałam wczesniej wiele o działaniu parafiny-po waszych opiniach jak będzie trzeba na pewno skorzystam.
Odbyłam wizytę u lekarza....:-(
Niestety nie pozbawił mnie on wątpliwości...
Okazało się, że nie miałam robionych badań na cytomegalię - co więcej - to moje przewlekłe przeziębienie z sierpnia/września ,mogą być właśnie zakażeniem tym wirusem. Ponieważ przebiega on albo właśnie bezobjawowo albo na zasadzie przeziębienia...
I tak jutro muszę rano pędzić zrobić badania krwi.
Dał mi również namiary na jakąś placówkę ponoć bardzo dobrą gdzie zajmują się robieniem USG w przypadku lub upośledzenia płodu.
Oczywiście prywatnie ale w tej chwili to bez znaczenia. Jutro tam zadzwonię i umówię się na za parę dni.
Ale jak okaże się, że faktycznie tę cytomegalię przeszłam w ciąży to nie wiem co zrobię:---(
Także trzymajcie za mnie jutro rano kciuki ( za Julkę tez bo też będzie kłuta)
A teraz idę się jakąś robotą zająć by nie myśleć.
Miłego wieczoru
Odbyłam wizytę u lekarza....:-(
Niestety nie pozbawił mnie on wątpliwości...
Okazało się, że nie miałam robionych badań na cytomegalię - co więcej - to moje przewlekłe przeziębienie z sierpnia/września ,mogą być właśnie zakażeniem tym wirusem. Ponieważ przebiega on albo właśnie bezobjawowo albo na zasadzie przeziębienia...
I tak jutro muszę rano pędzić zrobić badania krwi.
Dał mi również namiary na jakąś placówkę ponoć bardzo dobrą gdzie zajmują się robieniem USG w przypadku lub upośledzenia płodu.
Oczywiście prywatnie ale w tej chwili to bez znaczenia. Jutro tam zadzwonię i umówię się na za parę dni.
Ale jak okaże się, że faktycznie tę cytomegalię przeszłam w ciąży to nie wiem co zrobię:---(
Także trzymajcie za mnie jutro rano kciuki ( za Julkę tez bo też będzie kłuta)
A teraz idę się jakąś robotą zająć by nie myśleć.
Miłego wieczoru
Kasia2015
Fanka BB :)
Witam wieczorową porą
maagsiaa trzymam kciuki za jutro ;-)
dorex zdrowia i nie daj się przeziębieniu;-)
Anianka ja też nie miałam badań na cytomegalię, bo lekarz nie był za tym, aby to badanie wykonać, a teraz też siedzę i myślę, bo ja też długo byłam przeziębiona, ale po przebytym przeziębieniu miałam robione badania genetyczne i mówiłam ginowi, że byłam chora opieprzył mnie za to, że poszłam do internisty, a nie do niego, a teraz siedzę już zupełnie ogłupiała.....?
trzymam kciuki za Ciebie i Julkę
maagsiaa trzymam kciuki za jutro ;-)
dorex zdrowia i nie daj się przeziębieniu;-)
Anianka ja też nie miałam badań na cytomegalię, bo lekarz nie był za tym, aby to badanie wykonać, a teraz też siedzę i myślę, bo ja też długo byłam przeziębiona, ale po przebytym przeziębieniu miałam robione badania genetyczne i mówiłam ginowi, że byłam chora opieprzył mnie za to, że poszłam do internisty, a nie do niego, a teraz siedzę już zupełnie ogłupiała.....?
trzymam kciuki za Ciebie i Julkę
Katska
Fanka BB :)
Anianka, trzymaj się, będzie dobrze. Nie czytaj nic o cytomegalii. Oprócz zwykłego badania na przeciwciała, można też określić tak zwaną awidność CMV. Jest to nawet dokładniejsze badanie. Mi w pierwszym badaniu na przeciwciała CMV w klasie IGM lekarka źle zinterpretowała wynik jako pozytywny i robiłam właśnie dodatkowo awidność CMV IGG (dobry wynik to awidność wysoka). Na awidność się czeka, więc może skonsultuj się z lekarzem czy nie warto zrobić od razu tego badania. Krócej będziesz czekała na wyniki czy rzeczywiście to złapałaś i jakie jest realne zagrożenie z tego powodu.
Maagsiaa, trzymam kciuki.
Dziewczyny, za dużo czasu spędzacie w Internecie i napędzacie sobie stracha i stresu;-)
Ja postanowiłam jak najmniej czytania - tylko w granicach rozsądku. W 1 trymestrze odpuściłem sobie czytanie forum etc.,ale przypadkowo dostałam książkę w prezencie i doczytałam jakie jest ryzyko zespołu Downa w moim wieku, to spać nie mogłam, a podczas badanie oddech wstrzymywałam, jakby czekając na wyrok, zamiast cieszyć się widokiem maleństwa. A mąż po wszystkim też się przyznał, że robił dobrą minę do złej gry. Pewnie bez wiedzy o tych nieszczęsnych statystykach też bym się denerwowała, ale nie byłoby to tak realne i potencjalnie bliskie... Samopoczucie byłoby z pewnością lepsze, a to tez jest ważne
pozdrawiam
Maagsiaa, trzymam kciuki.
Dziewczyny, za dużo czasu spędzacie w Internecie i napędzacie sobie stracha i stresu;-)
Ja postanowiłam jak najmniej czytania - tylko w granicach rozsądku. W 1 trymestrze odpuściłem sobie czytanie forum etc.,ale przypadkowo dostałam książkę w prezencie i doczytałam jakie jest ryzyko zespołu Downa w moim wieku, to spać nie mogłam, a podczas badanie oddech wstrzymywałam, jakby czekając na wyrok, zamiast cieszyć się widokiem maleństwa. A mąż po wszystkim też się przyznał, że robił dobrą minę do złej gry. Pewnie bez wiedzy o tych nieszczęsnych statystykach też bym się denerwowała, ale nie byłoby to tak realne i potencjalnie bliskie... Samopoczucie byłoby z pewnością lepsze, a to tez jest ważne
pozdrawiam
Anianka będzie dobrze...Trzymamy kciuki wszystkie (a trochę ich mamy;-);-)) za Ciebie i córeczkę...
Kasia2015 a dlaczego gin był przeciwko badaniu na cytomegalię????
I faktycznie ja też nie czytam i jest mi z tym lepiej
Kasia2015 a dlaczego gin był przeciwko badaniu na cytomegalię????
I faktycznie ja też nie czytam i jest mi z tym lepiej
reklama
ingegjerd
Aktywna w BB
Anianka będzie dobrze!! Wypij meliskę i postaraj się nie martwić na zapas
Kasia kciuki zaciśnięte!!:-)
Wszystkim chorym mówię żeby już nie chorowały, bo to niezdrowo!!Pijcie miksturę i będzie dobrze
Kasia kciuki zaciśnięte!!:-)
Wszystkim chorym mówię żeby już nie chorowały, bo to niezdrowo!!Pijcie miksturę i będzie dobrze