reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Ok jestem.
Co do USG poszłam tylko potwierdzić, że z serduszkiem wszystko ok bo wcześniej była kiepsko ułożona a doktor wczoraj zaniepokoił się wielkością głowy i komór bocznych mojego dziecka - stwierdził, że są za duże, że to powinno zostać pod obserwacją czy się wyrówna i by powtórzyć badania TORCH (Toxo, HIV, zapalenie wątroby, cytomegalia, różyczka itpl.)

I od razu przypomniało mi się, że wynik różyczki miałam dziwny - miałam przeciwciała ale zaskakująco dużo jak dopiero po szczepieniu albo dopiero co przebytej chorobie. - ale oczywiście żadnego z dwóch lekarzy, które wtedy interpretowali wyniki to nie zaniepokoiło więc i ja odpuściłam.

A teraz już sama nie wiem:-(

Poczytałam wczoraj trochę - ponoć tak się zdarza w tym okresie ponieważ w tym okresie intensywnie rozwija się głowa, mózg itp. ale są też przypadki gdzie do końca ciąży to się już nie wyrównuje, no ale lekarz powiedział, żeby nie martwić się na zapas więc muszę to jakoś umieścić z tyłu głowy bo mnie to wykończy.

JUlka mi się podziębiła i dziś siedzi ze mną w domu.
Kicha z noska jej leci, stan podgorączkowy i strasznie pokasłuje więc jutro odwiedzamy też jej lekarza.

Co do kredyów i pożyczek... my mamy hipoteczny i teraz na łazienkę, WC i przedpokój co robiliśmy też sporą część dostaliśmy od rodziców - trochę od jednych , trochę od drugich.
Chcemy jeszcze jakoś zrobić pokój przed świętami, ale kasy brak więc pewnie albo meble na raty albo znowu jakaś zapomoga od rodziców - choć tym razem wolałabym by to było w formie pożyczki niż dania nam znowu kasy :zawstydzona/y:

Idę JUlce coś do jedzenia wymyślić bo przez te choróbsko straszny niejadek .

reklama
Anianka przede wszystkim spokojnie.
W ciazy z synkiem mnie rowniez pani doktor powiedziala ze komory mozgowe ma za duze. Powiedzmy jal norma jest 10 on mial 9. No i kazala przyjsc za miesiac, nie czytac nic w internecie. Oczywiscie nic nie posluchalam i sie naczytalam. Plakalam caly miesiac ze moje dziecko bedzie chore, bedzie mialo wodoglowie... straszny czas. Po miesiacu okazalo sie ze wszystko jest w normie. Wierze ze i w Waszym przypadku tak bedzie. Spokojnie i nie czytaj internetu. Tulam Cie.

Anianka -trzymam kciuki zeby wszytko było dobrze :-)

dzień dobry :-)

alez piź*dzi... byłam na szopingu i prawie mnie zmiotło :-)

nabyłam bluze i tiszercik dla Młodego za bajońska sume 2 pln :-D al lof lumpeks :-) oraz glikoze 75g o smaku cytrynowym... strasznie tego duzo... ide w czwartek sobie chlapnąc i zobaczymy co mi z tego wyjdzie :-)

wczorajszy wieczór spedziłam na szopingu internetowym - zrobiłam risercz gdzie bedzie najlepiej cenowo i gdzie jest to czego potrzebuje, zeby kosztów przesyłek nie ponosić po wielokroć. moj K. jak zobaczył kwote jaka wyszła to zbladł:szok: zapomniał juz ze przy córce do tego dochodziły ubranka, komoda, lóżeczko, wózek i kwota była 6 razy wieksza....

zostanie mi tylko zakup materaca do łóżeczka i chyba bedzie wszytko :-)

jak bedziecie chciały to Wam na zakupowy wrzuce co gdzie i ile :-)

ide po kawusie:-)

miłego dnia

Anianka przede wszystkim spokojnie.
W ciazy z synkiem mnie rowniez pani doktor powiedziala ze komory mozgowe ma za duze. Powiedzmy jal norma jest 10 on mial 9. No i kazala przyjsc za miesiac, nie czytac nic w internecie. Oczywiscie nic nie posluchalam i sie naczytalam. Plakalam caly miesiac ze moje dziecko bedzie chore, bedzie mialo wodoglowie... straszny czas. Po miesiacu okazalo sie ze wszystko jest w normie. Wierze ze i w Waszym przypadku tak bedzie. Spokojnie i nie czytaj internetu. Tulam Cie.

Monika no właśnie u mnie tak samo 9 mm. Ale trochę uspakaja mnie fakt, że moje dziecko ogólnie jest duże i to też znak tego , że poprostu rośnie.
Jak wczoraj skończyłam 23 tygodnie ciąży tak wszystkie pomiary oprócz kości udowej która jest na 23w4d to wszystko jest na 24w,24w5d, no i ta główka 25w5d:szok:

Jestem ciekawa tylko jutro podejścia mojego gina prowadzącego bo specjalista niby dobry ale ten jego słonik i riposty...
Ale zobaczymy

Anianka na pewno bedzie dobrze, zobaczysz. Wierz w to. Kiedy masz powtorzyc usg?

Drago wrzucaj. Ja wczoraj zakupilam posciel. Ale musze kupic i materacyk i wypelnienie, bo teraz ze wszystkiego co kupilam dla syna, korzystacmoja siostra. A nie chce by wszystko Kundzia miala po 2 dzieci.

Anianka 3 mam kciuki i tak jak dziewczyny pisały nie czytaj internetu bo będziesz się na zapas przejmować i ześwirujesz....Pamiętaj że jesteśmy z Tobą :-*
Dragonella Ja też ''
lof lumpeks'' :tak:

monikamarcina - no jeszcze nie wiem jutro mam wizytę u swojego gina to zobaczę co on mi powie- a jak będzie miał z tym jakiś problem to sobie za 2 tyg prywatnie pójdę.

Przepraszam Was ale musze zmykać do tej mojej chorowitki.

Anianka trzymam kciuki, ja nie mam nic do dodania, ale tak jak monikamarcina pisała o swoich doświadczeniach to na pewno będzie dobrze, ja teraz jak trafiłam do szpitala to lekarz (już czwarty z rzędu) w innym miejscu widział łożysko, idź do swojego sprawdzonego gina:tak: ucałuj Julkę od ciotek i życz zdrówka:-)
Drago, monikamarcina napiszcie co i jak z zakupami, ja z góry dziękuję;-)

Cześć dziewczyny;) ja też dziś wizytowałam. Z dzidzią wszystko ok, rośnie jak na drożdżach. Tylko jest trochę za nisko, główką leży na moim pęcherzu i nie dość, że mnie boli przez to to jeszcze muszę uważać na szyjkę macicy, bo jak będzie tak skakał to może się szyjka skracać.
3majcie się dziewczyny;)

reklama
Do góry