reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Kasia2015, KikaRika witajcie :)
Dziękuję za gratulacje w kościele mniej się stresowałam niż myślałam :-) wszystko poszło zgodnie z planem, impreza super, goście bardzo zadowoleni. Jedynie fryzjer mnie zdenerwował ale poprawiłam po swojemu i było OK. Ja tak szalałam że krew z nosa mi poleciała i musiałam potem trochę przystopować
A butelki się tłucze dzień przed ślubem na progu domu panny młodej ale pan młody też jest oczywiście ;-)goście tłuczą szkło i dostaja kielicha do wypicia ;-) to jest tzw polter i ma przynieść szczęście parze młodej. Zmiatania mieliśmy z godzinę i pół wielkiego śmietnika szkła hehe

Super, że wszystko się udało :)
Pierwsze słyszę o takich zwyczajach:) a niby jeden kraj :) u nas w łódzkim raczej tego nie ma :)

reklama
Dorex - wiem, czekam właśnie na otwarcie tej kliniki w Zabrzu. Też chcę tam jechać i pooglądać. A jak nie to rodzę w Gliwicach, w szpitalu gdzie rezyduje moja lekarka. Akurat robi tam drugą specjalizację na patologii ciąży, wiec w razie czego będzie obecna. Sama jeszcze nie wiem jak rodzić. Chyba zdecyduję dopiero po oględzinach szpitali.
Fajnie że wszystkie jesteśmy na podobnym etapie ciąży - przed 20 tygodniem, można się dzielić przeżyciami:)
Ja też jeszcze nie czuję ruchów dziecka. Czasem tylko jakieś zgrubienie na brzuchu (twarda kulka) albo delikatne ukłucia. Sama nie wiem czy to te ruchy czy jeszcze nie. Ale poczekam cierpliwie, bo w pierwszej ciąży czuć gdzieś po 20tygodniu.

A co do ruchów dziecka o kt. pisałyście wcześniej to ja już od ok 3 tyg czuje takie jakby subtelne muskanie, głaskanie od środka:laugh2: Pojawiają się one coraz częściej i są coraz to bardziej wyraźne :happy: A to moja 1dsza ciąża

100 lat, 100 lat niech żyją, żyją Naaaaam! <3

My 16 września będziemy obchodzić 6 rocznicę związku, a 23 września 3 lata po ślubie :) Jak ten czas leci :szok:
KikaRika witaj z Nami :)
Mila zasnęła, ja idę szybko ziemniaczki strugać, bo mam taką ochotę na bigos z ziemniakami, że szok! A później jedziemy odwiedzić babcię i dziadka :) Do zobaczenia wieczorkiem! :*

reklama
Do góry