reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

globulki clotri są niestety na receptę, a szkoda bo może by pomogły na dłużej... ja właśnie stosuje pimafucin i pimafucort, lekka poprawa jest, ale bez rewelacji :no: poprzednim razem brałam macromiror complex 500 (brudzi okropnie!!!!) i jak widać też na długo nie pomógł, skoro znowu się przypałętało.

Martyna ja cały czas biore folik i mam zamiar łykać go całą ciąże bo wyczytałam, że może dobrze wpływać na łożysko

reklama
ja właśnie robię research i uważnie czytam jakie witaminy Wy bierzecie, jakieś zacznę na jesieni brać :tak:

Dziewczyny, mam pytanie czy, którejś z Was zdarzają się może skurcze brzucha przy zmianie pozycji? Mi ostatnio w nocy, gdy przewracam się na drugi bok bądź kichne/zaśmieje się pojawia się jeden mocny skurcz, po chwili mija więc nie są to jakieś regularne skurcze, ale zastanawiam się czy to normalne. Łykam magnez zapobiegawczo i zawsze po takim incydencie łykam nospe, ale może coś jeszcze polecacie :confused:

Ja właściwie mało komu mówiłam do 3 mc jakieś pojedyncze osoby rodzice rodzeństwo i kilku przyjaciół ale teraz wiadomo na dzień dobry nikomu nie mówię że jestem w ciąży ale wczoraj na weselu nie dało się ukryć bo brzuch już mam spory i nikt nie robił podchodów z rodziny tylko od razu podchodzili i gratulowali .

angelstw ja też myślałam ze długo nie wytrzymam bo będę chciała się położyć czy napić kawy i miałam sobie nawet isc ja zrobić ale jak zdarzy mi się wypić kawę to z zegarkiem w ręku co 10 min ide do toalety i tak przez godz wiec dałam sobie z nią spokój .
i wytrzymałam do 4 i o 5 byłam w domu bo dziadek mieszka niedaleko to go odwiozłam, koło 24 faktycznie spać mi się chciało ale potańczyłam i przeszło.

globulki clotri są niestety na receptę, a szkoda bo może by pomogły na dłużej... ja właśnie stosuje pimafucin i pimafucort, lekka poprawa jest, ale bez rewelacji :no: poprzednim razem brałam macromiror complex 500 (brudzi okropnie!!!!) i jak widać też na długo nie pomógł, skoro znowu się przypałętało.

Martyna ja cały czas biore folik i mam zamiar łykać go całą ciąże bo wyczytałam, że może dobrze wpływać na łożysko

Szkoda, myślałam, że jakoś sobie pomogę :( Kupiłam kapsułki Lacibios Femina może pomoże. Czytałam, że można je też stosować dopochwowo, ale chyba nie zaryzykuję i będę je brała doustnie.

Tak myślałam z tym Folikiem, że pewnie dobrze na coś może wpływać, a jak nie to na pewno nie zaszkodzi :)

lacibios bierz lepiej doustnie, rewelacyjnym probiotykiem dopochwowym jest invag, przy lżejszych infekcjach nie raz udało mi się wyjść bez innych leków :tak:

Ladyli to świetnie ze wytrwałaś i pobawiłaś się ;-) zobaczymy jak mi to pójdzie za tydzień ;-)

profilaktycznie aplikuję sobie raz w tygodniu Lactovaginal. Póki co - odpukać - infekcji żadnych. A też mam do nich skłonność...

made ja miewałam coś takiego o czym piszesz, zazwyczaj przy kichnięciu, krótki mocny ból zazwyczaj po jednej ze stron, i dosłownie do 20 sekund przechodziło. Kiedyś czytałam o takich bólach, nie są to skurcze a rozciągające się więzadła macicy mogą dać takie nieprzyjemne odczucie przy nagłych ruchach, kaszlu bądź kichaniu właśnie...więc może u Cb to samo?

reklama
ja stosuję doraźnie laktovaginal dopochwowo a multigin gel albo clotrimazol zewnętrznie ( konsultowałam z ginem i jest ok) ale na większe akcje to chyba nie podziała....

Do góry