reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

globulki clotri są niestety na receptę, a szkoda bo może by pomogły na dłużej... ja właśnie stosuje pimafucin i pimafucort, lekka poprawa jest, ale bez rewelacji :no: poprzednim razem brałam macromiror complex 500 (brudzi okropnie!!!!) i jak widać też na długo nie pomógł, skoro znowu się przypałętało.

Martyna ja cały czas biore folik i mam zamiar łykać go całą ciąże bo wyczytałam, że może dobrze wpływać na łożysko

reklama
ja właśnie robię research i uważnie czytam jakie witaminy Wy bierzecie, jakieś zacznę na jesieni brać :tak:

Dziewczyny, mam pytanie czy, którejś z Was zdarzają się może skurcze brzucha przy zmianie pozycji? Mi ostatnio w nocy, gdy przewracam się na drugi bok bądź kichne/zaśmieje się pojawia się jeden mocny skurcz, po chwili mija więc nie są to jakieś regularne skurcze, ale zastanawiam się czy to normalne. Łykam magnez zapobiegawczo i zawsze po takim incydencie łykam nospe, ale może coś jeszcze polecacie :confused:

Ja właściwie mało komu mówiłam do 3 mc jakieś pojedyncze osoby rodzice rodzeństwo i kilku przyjaciół ale teraz wiadomo na dzień dobry nikomu nie mówię że jestem w ciąży ale wczoraj na weselu nie dało się ukryć bo brzuch już mam spory i nikt nie robił podchodów z rodziny tylko od razu podchodzili i gratulowali .

angelstw ja też myślałam ze długo nie wytrzymam bo będę chciała się położyć czy napić kawy i miałam sobie nawet isc ja zrobić ale jak zdarzy mi się wypić kawę to z zegarkiem w ręku co 10 min ide do toalety i tak przez godz wiec dałam sobie z nią spokój .
i wytrzymałam do 4 i o 5 byłam w domu bo dziadek mieszka niedaleko to go odwiozłam, koło 24 faktycznie spać mi się chciało ale potańczyłam i przeszło.

globulki clotri są niestety na receptę, a szkoda bo może by pomogły na dłużej... ja właśnie stosuje pimafucin i pimafucort, lekka poprawa jest, ale bez rewelacji :no: poprzednim razem brałam macromiror complex 500 (brudzi okropnie!!!!) i jak widać też na długo nie pomógł, skoro znowu się przypałętało.

Martyna ja cały czas biore folik i mam zamiar łykać go całą ciąże bo wyczytałam, że może dobrze wpływać na łożysko

Szkoda, myślałam, że jakoś sobie pomogę :( Kupiłam kapsułki Lacibios Femina może pomoże. Czytałam, że można je też stosować dopochwowo, ale chyba nie zaryzykuję i będę je brała doustnie.

Tak myślałam z tym Folikiem, że pewnie dobrze na coś może wpływać, a jak nie to na pewno nie zaszkodzi :)

lacibios bierz lepiej doustnie, rewelacyjnym probiotykiem dopochwowym jest invag, przy lżejszych infekcjach nie raz udało mi się wyjść bez innych leków :tak:

Ladyli to świetnie ze wytrwałaś i pobawiłaś się ;-) zobaczymy jak mi to pójdzie za tydzień ;-)

profilaktycznie aplikuję sobie raz w tygodniu Lactovaginal. Póki co - odpukać - infekcji żadnych. A też mam do nich skłonność...

made ja miewałam coś takiego o czym piszesz, zazwyczaj przy kichnięciu, krótki mocny ból zazwyczaj po jednej ze stron, i dosłownie do 20 sekund przechodziło. Kiedyś czytałam o takich bólach, nie są to skurcze a rozciągające się więzadła macicy mogą dać takie nieprzyjemne odczucie przy nagłych ruchach, kaszlu bądź kichaniu właśnie...więc może u Cb to samo?

reklama
ja stosuję doraźnie laktovaginal dopochwowo a multigin gel albo clotrimazol zewnętrznie ( konsultowałam z ginem i jest ok) ale na większe akcje to chyba nie podziała....

Do góry