reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

Ja też się już nie kryje. Szybko powiedziałam rodzicom i siostrze a reszta tak stopniowo. W pracy przełożonej też w miarę wcześnie dałam cynk żeby rozplanowali jakoś obowiązki.Na szczęście babeczka jest super wiec nawet mi szczerze gratulowała. Zresztą trochę będzie na wymianę bo dwóm dziewczynom się kończy macierzyński. I w sumie jakoś tak się samo roznosi drogą pantoflową :D

Dzisiaj odebrałam wyniki badań prenatalnych i wygląda że wszystko bedzie w porządku. Jak mnie denerwują te szpitalne procedury to masakra. Opisze w osobnym wątku - jak któraś dziewczyna bedzie potrzebować info o Koperniku w KRK to sobie looknie.
z witamin u mnie też pregna plus jak sobie przypomnę oczywiście.

Anikaaaa dziewczyno jesteś mega pracuś. Ja chyba nigdy tak wcześnie w sobote nie miałam podłogi umytej:szok:. Ale też muszę dzisiaj troche ogarnąć bo niedawno wróciłam i nie ma gdzie nogi postawić bo zabawki są wszędzie.:rofl2:

Vanilijka - spróbuj octeniseptem psikać. Bedzie trochę piekło ale potem ulga. Albo kup sobie Tantum Rosa też powinno zlagodzić. Oczywiście to tylko na zewnętrzne otarcia. Też polecam Clotrimazolum tak jak monikamarcina. Nie powinno zaszkodzić - ja tym smarowałam nawet maluszka jak mu się grzybica od pampków zrobiła (oczywiście na zalecenie lekarza).

reklama
Magsia to mi ulzylo ze juz nie palisz :-)

U mnie wszyscy wiedza o ciazy, od kiedy zrobilam test nie ukrywalam sie z ciaza.
O porodzie tez jeszcze nie mysle by sie nie stresowac. Jesli chodzi o fb to nie zamiescilabym zdjecia usg, ale fotke jakas z wesela we wrzesniu wrzuce ;-)

Vanilijka dokladnie tak jak napisala Ewka. Tylko co do octeniseptu to po porodzie polozne kazaly pryskac zszyte naciecie krocza i mnie nie szczypalo. Tantum rosa rozpusc w misce z woda i sobie pomocz krocze (tez polecane po porodzie przy nacietym kroczu) :-)

Udanej nocki!

Ostatnia edycja:
apropos Palenia to ja przez prawie 6 lat nałogowo wciągałam paczkę papierosów dziennie, dwa tygodnie przed tym jak zaszłam w ciążę sama z siebie odstawiłam, ciąża, która była niemałym zaskoczeniem tylko utwierdziła mnie w postanowieniu niepalenia :-)

Madziasek ja też nie mogę doczekać się fotki z wesela :-D mam obsesję na punkcie weselnych klimatów :D

Ewka ja również robiłam badania na Kopernika ... jestem ciekawa co Ciebie tam spotkało !

Vanilijka
spróbuj clotrimazolum maść ... na mnie działa !

I nie wiem co jeszcze miałam napisać ... do jutra !

Witam niedzielnie,

Paskudna pogoda ehhhhh

Vanilijka no i kupilas cos na infekcje?

MonikaMarcina a co Tobie lekarz przepisuje na infekcje? Moj powiedzial mi ze te wszystkie leki bez recepty maja dzialanie tymczasowe, dlatego dostalam silne czopki i po jednym bylo juz ok :-D

Milego dnia!

Na pęcherz i bakterie moczu polecam hektolitry wody i Urosept. Też wyszły mi baketrie w moczu a po miesiącu jedynie nieliczne :tak:
z witamin przez pierwszy trymestr brałam Femibion i do tego nawet dodatkowy Folik i kwasy DHA - bo tak mi zaleciła doktorka, a teraz przerzuciłam się na Pregne z DHA.

Odnośnie porodu, to w pierwszej ciąży sporo myślałam i czytałam o porodzie. Jak to wygląda i jak boli, nie mogłam sobie tego wyobrazić. Po stracie Zuzi już wiem, co to ból porodowy i skurcze i choć wiem, że mnie to baaaaaaaaardzo bolało to teraz nie myślę o porodzie zupełnie ;-) jakoś dam radę i tyle, nie ja pierwsza nie ostatnia ;-)jestem pozytywnie nastawiona.

O ciąży wiedzą tylko moi najbliżsi, kilku znajomych, moja najbliższa rodzina i rodzina Męża. No i w pracy. Wolałabym żeby tak zostało do końca. ;-)

vanilijka
może podrażniłaś sobie tylko okolice intymne i dają taki dyskomfort...ja powiem szczerze że jak mogę to unikam wkładek, mam wrażenie że bardziej narażają, szczególnie teraz, na infekcję. Wolę bawełniane wygodne majciochy;-)
Clotrimazol powinien złagodzić objawy i tak jak piszą dziewczyny Tantum Rosa również działa zbawiennie.

Ja też paliłam przed ciążą i to był taki czas, że wcale nie mało. Na co dzień miałam problem z tym, żeby sobie papieros odmówić, ale informacja o ciąży jest taką mobilizacją, że nie było już żadnej dyskusji ;-) właściwie to już nie paliłam od połowy cyklu, kiedy to wiedziałam, że Groszek już może się mościć w brzuchu :-D

My z Mężowatym za tydzień szykujemy się na weselicho dwudniowe i tak się zastanawiam jak długo wytrzymam :-D pewnie koło północy będę już miała totalnie dość :tak: a może dostanę jakiś przypływ sił witalnych :-D

dobrego dnia Kochane!

Hej. Madziu na mnie dziala wlasnie clotrimazolum w globulkach. Po jednym czuje ulge, a po 3 infekcja wyleczona ;)
Jedziemy dzisiaj zrealizowac prezent imieninowy mojego M. Dostaal ode mnie dwa vouchery na taxi drift ;)

Witam :)
Co do ruchów, to ja już czuję porządne rozpychanie się :) Dzisiaj rano tak mocno się rozpychał mój Okruszek, że aż nie oddychałam przez chwilę, by móc delektować się tą chwilą :D

Ja nie wiedziałam jak wygląda porodówka w moim szpitalu, a miałam okazję chodzić też do szkoły rodzenia za darmo w tymże szpitalu i też nie poszłam. Jestem z natury taka, że jak jestem do czegoś przygotowana, to się stresuję. Jak nauczyłam się na egzamin na studiach, to omało nie mdlałam przed :D Jak D wiedział, że mam egzamin, to od razu kupował mi dodatkową paczkę papierosów, bo tak się stresowałam, ale gdy nic się nie uczyłam, nawet do zeszytu nie zaglądnęłam, to szłam na luzie :D Więc postanowiłam, że do porodu pójdę na żywioł :D I tak oto bez stresu urodziłam Milę :) Teraz już wiem jak to wszystko wygląda i powiem Wam, że na bank będę się stresować :D Taka moja głupia natura haha

otóż to jak szłam pierwszy raz to w ogóle nie wiedziałam co mnie czeka a teraz :no:

Hej Dziewczyny :)
Ja witamin na razie nie biorę żadnych, jedynie kwas i magnez. Lekarz kazał dostarczać witamin w postaci naturalnej, jednak zastanawiam się czy bliżej jesieni nie zacząć stosować suplementów :confused:

apropos porodu to ja totalnie o tym nie myślę :-D panikować pewnie zacznę tuż przed!

Chciałam Was zapytać jak u Was wygląda kwestia informowania o ciąży, u mnie wie najbliższa rodzina i kilkoro znajomych, ale odkąd zaczął rosnąć brzuszek mam niewypowiedzianą ochotę by chwalić się to ciążą i podzielić się szczęśliwą nowiną z większym gronem osób. Może wyda się Wam to śmieszne, ale boję się, że mogłabym tym pochwaleniem się zapeszyć :zawstydzona/y: jak to wygląda u Was?

cała moja i męża rodzina już wie, znajomi w większości też, brzuszek duży więc nic się nie ukryje :no: z reguły zawsze czekam z info do skończenia 3 miesiąca, ot taki przesądzik ;-)

reklama
Mnie infekcje będą chyba męczyć przez całą ciążę. Na pierwszej wizycie dostałam maść Pimafucort i globulki Pimafucin. Pomogło, ale od kiedy biorę luteinę dopochwowo chyba znów się coś przypałętało.

Hej. Madziu na mnie dziala wlasnie clotrimazolum w globulkach. Po jednym czuje ulge, a po 3 infekcja wyleczona ;)

Czy to clotrimazolum w globulkach jest bez recepty? Stosowałam jedynie maść i zastanawiam się właśnie nad globulkami. Może by mi to doraźnie pomogło, bo wizytę mam dopiero 9 września.

Jeśli chodzi o witaminy to biorę Falvit Mama i dalej kwas foliowy. Pytałam ostatnio na wizycie czy dalej mam brać Folik, bo na ulotce jest napisane, że do 12tc, ale powiedział, żeby brać. Czy któraś z Was też go jeszcze bierze?

Miłej niedzieli! :)

Do góry