Na pęcherz i bakterie moczu polecam hektolitry wody i Urosept. Też wyszły mi baketrie w moczu a po miesiącu jedynie nieliczne
z witamin przez pierwszy trymestr brałam Femibion i do tego nawet dodatkowy Folik i kwasy DHA - bo tak mi zaleciła doktorka, a teraz przerzuciłam się na Pregne z DHA.
Odnośnie porodu, to w pierwszej ciąży sporo myślałam i czytałam o porodzie. Jak to wygląda i jak boli, nie mogłam sobie tego wyobrazić. Po stracie Zuzi już wiem, co to ból porodowy i skurcze i choć wiem, że mnie to baaaaaaaaardzo bolało to teraz nie myślę o porodzie zupełnie ;-) jakoś dam radę i tyle, nie ja pierwsza nie ostatnia ;-)jestem pozytywnie nastawiona.
O ciąży wiedzą tylko moi najbliżsi, kilku znajomych, moja najbliższa rodzina i rodzina Męża. No i w pracy. Wolałabym żeby tak zostało do końca. ;-)
vanilijka może podrażniłaś sobie tylko okolice intymne i dają taki dyskomfort...ja powiem szczerze że jak mogę to unikam wkładek, mam wrażenie że bardziej narażają, szczególnie teraz, na infekcję. Wolę bawełniane wygodne majciochy;-)
Clotrimazol powinien złagodzić objawy i tak jak piszą dziewczyny Tantum Rosa również działa zbawiennie.
Ja też paliłam przed ciążą i to był taki czas, że wcale nie mało. Na co dzień miałam problem z tym, żeby sobie papieros odmówić, ale informacja o ciąży jest taką mobilizacją, że nie było już żadnej dyskusji ;-) właściwie to już nie paliłam od połowy cyklu, kiedy to wiedziałam, że Groszek już może się mościć w brzuchu
My z Mężowatym za tydzień szykujemy się na weselicho dwudniowe i tak się zastanawiam jak długo wytrzymam
pewnie koło północy będę już miała totalnie dość
a może dostanę jakiś przypływ sił witalnych
dobrego dnia Kochane!