reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

vanilijka ja jak zaczęłam brać lutkę w tej ciąży przytyłam w ciągu 2 tygodni 3kg! Przy odżywianiu takim jak zwykle. A kolejne 3 tygodnie przyniosły spadek tych 3 kg. Mam wrażenie że to była reakcja mojego organizmu na lutkę właśnie...tym razem biorę doustnie. I mam brać do ok. 18 tygodnia. Już nawet zaakceptowałam jej smak ;-) jedyne co, to właśnie nie bardzo wiem dlaczego jedne dziewczyny dostają doustną lutkę a inne dopochwową. A co lekarz to inne zasady ;-)
tak to prawda co lekarz to inne zasady :-D najwazniejsze zeby leki dzialaly :-) dla dzidziusiow warto sie poswiecic :-) po porodzie wezmiemy sie za odchudzanie :-) pytalam ostatnio poloznej czy to prawda ze jak sie karmi piersia to latwiej zgubic ciazowe kg a ona ze to nie prawda :szok:

reklama
trafił Ci się fajny lekarz :tak: co myśli też o Tobie :) trzeba sobie zatem radzić ze skutkami ubocznymi w imię wyższego celu :-) ja to tycie jeszcze przyjmowałam w miarę normalnie bo ciąża = zmiana wagi ale tej cery nie mogę przeżyć i też wiem, że to dla dobra Balbiny ale jednak wstyd wyjść na ulicę :p wybiorę się do dermatologa w najbliższym czasie to może coś poradzi bo mój lekarz prowadzący tylko rozłożył ręce..

tak idz moze cos dobrego poleci :tak:a moze po porodzie wszystko sie unormuje:tak:

vanilijka kurcze no to widać też że co położna to też inne informacje przekazuje :-D byłam kiedyś na takim spotkaniu gdzie bardzo cenne wskazówki odnośnie karmienia przekazywała pani z poradni laktacyjnej, jest ona również położną. Mówiła że jeśli chcemy po porodzie schudnąć szybko to nie ma lepszego sposobu jak karmienie piersią ;-) teraz to już sama nie wiem :-p

Ja też słyszałam (głównie od koleżanek), że karmienie piersią pomaga zrzucić zbędne kilogramy :-D Natomiast w internecie spotkałam się z opiniami "fachowców", że to mit :baffled:

wlasnie duzo moich kolezanek tez mowilo ze dzieki karmieniu schudlo wiec pozostaje przekonac sie na wlasnej skorze :-Da moze wypowiedza sie dziewczyny ktore juz rodzily ?

tak to prawda co lekarz to inne zasady :-D najwazniejsze zeby leki dzialaly :-) dla dzidziusiow warto sie poswiecic :-) po porodzie wezmiemy sie za odchudzanie :-) pytalam ostatnio poloznej czy to prawda ze jak sie karmi piersia to latwiej zgubic ciazowe kg a ona ze to nie prawda :szok:

Ja uwazam ze mozna schudnac ze wzgledu na diete jaka trzymamy karmiac piersia czyli np lekkostrawne, niewzdymajace potrawy, napoje niegazowane, gotowane a nie smazone. Ja w ciazy przytylam 14 kg a 2 miesiace po porodzie bylam -19.

Dziewczyny ja karmilam piersia i mm. Karmienie piersia a wlasciwie to ze karmiac ogranicza sie jedzenie mialo duzy wplyw na spadek wagi. Do tego strach przed zjedzeniem czegos co wplynie na brzuszek maluszka, nieprzespane noce, brak czasu na jedzenie (maz mi robil, bo maly wisial ciagle na cycku!) duzo spacerow i waga sama leci bez dodatkowych cwiczen :-D 

madzia, monika poprawilyscie mi humor tym ze sie da :-) wiadomo zeby zdrowo sie odzywiac i nie folgowac sobie z smakolykami :-) a tak wg postanowilam wyciagnac z szafy maszyne do szycia :-)teraz jak siedze w domu mam taka mozliwosc wrocic do hobby :-D z przyczyn hmm czysto ekonomiczno logistycznych:-D dzis przerobilam swoje ''stare'' spodnie na ciazowe pasuja idealnie :-D postanowilam sobie troche poszyc ubran zawsze to lubilam :tak:procz ubran tez lubilam szyc materialowe pacynki dla dzieci.

reklama
ach te hormony ciążowe i gorsze nastroje i drażliwość zbytnią, dziewuszki luzzzzzzzzz
ja nie karmiłam piersią, tzn troszkę z butla od samego początku bo pokarmu prawie w ogóle nie miałam a młody non stop głodny :-(
na zaparcia czopki glicerynowe :-D
ja byłam na weselu na początku sierpnia, sukienkę miałam zwiewną jak mgiełka, kupiłam na przecenach w H&M za 20 pln :-D
ja w pierwszej ciąży przytyłam 21kg :szok: a zostały mi 5kg, teraz już 4,5kg :baffled:
ja ćwiczyłam Chodakowską po porodzie :-D

Do góry