reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Bo przez prawie 3 lata nie mialam okresu bylo to wynikiem po czesciowym usunieciu jajnika i gin mowi ze jeden jajnik ktory do tej pory nie funkcjonowal prawidlowo z pow torbieli nie utrzyma prawidlowego poziomu hormonow dla utrzymania ciazy i dlatego musze brac do konca. Też biore dopochwowo.

reklama
Vanilijka, to teraz rozumiem. Trzymam kciuki i życzę wytrwałości, też miałam dopochwowo :-( teraz dostaje duphaston, on jest doustnie i po zawartym w nim progesteronie też mam kiepską cere, a z wahaniami hormonów już się uspokoiło, ale przez pierwsze tygodnie byłam wściekła jak osa i wszystko mnie drażniło wrrrr

Vanilijka, to teraz rozumiem. Trzymam kciuki i życzę wytrwałości, też miałam dopochwowo :-( teraz dostaje duphaston, on jest doustnie i po zawartym w nim progesteronie też mam kiepską cere, a z wahaniami hormonów już się uspokoiło, ale przez pierwsze tygodnie byłam wściekła jak osa i wszystko mnie drażniło wrrrr

wlasnie dziwne ja problemow z cera typu krosty pryszcze nie mam ale widocznie to tak jak zor pisala ze to tylko przy nadmiarze progesteronu sie pojawia :confused: ale jesli chodzi o tycie to koszmar :baffled: chyba od wody tez tyje :baffled: hehe

A ja znowu glodna.. ratunkuuuuu!!!
polecam mace, chlebek typu vasa lub błonnik :) dobrze zapełniają żołądek między posiłkami :)

Bo przez prawie 3 lata nie mialam okresu bylo to wynikiem po czesciowym usunieciu jajnika i gin mowi ze jeden jajnik ktory do tej pory nie funkcjonowal prawidlowo z pow torbieli nie utrzyma prawidlowego poziomu hormonow dla utrzymania ciazy i dlatego musze brac do konca. Też biore dopochwowo.

Chyba, że tak :) Dasz radę :) wydaje mi się tylko, że teraz już nie powinnaś dostawać dopochwowo tylko doustnie, tak jak z usg do 11 tc dopochwowe a potem przez powłoki brzuszne, czytałam gdzieś, że wtedy ryzyko zakażeń jest mniejsze ale może za to dopochwowo lepiej działa? Sama nie wiem. Zresztą co lekarz to inne działanie :)

vanilijka ja jak zaczęłam brać lutkę w tej ciąży przytyłam w ciągu 2 tygodni 3kg! Przy odżywianiu takim jak zwykle. A kolejne 3 tygodnie przyniosły spadek tych 3 kg. Mam wrażenie że to była reakcja mojego organizmu na lutkę właśnie...tym razem biorę doustnie. I mam brać do ok. 18 tygodnia. Już nawet zaakceptowałam jej smak ;-) jedyne co, to właśnie nie bardzo wiem dlaczego jedne dziewczyny dostają doustną lutkę a inne dopochwową. A co lekarz to inne zasady ;-)

Chyba, że tak :) Dasz radę :) wydaje mi się tylko, że teraz już nie powinnaś dostawać dopochwowo tylko doustnie, tak jak z usg do 11 tc dopochwowe a potem przez powłoki brzuszne, czytałam gdzieś, że wtedy ryzyko zakażeń jest mniejsze ale może za to dopochwowo lepiej działa? Sama nie wiem. Zresztą co lekarz to inne działanie :)
ja do tej pory nie miałam infekcji i mam nadzieje ze tak dalej będzie :-) a dlaczego dopochwowo bo gin pow ze lepiej się wchłania i nie obciąża wątroby i ze dopóki nic mi się nie dzieje i mi to nie przeszkadza to zostaniemy przy tej drodze podawania

ja do tej pory nie miałam infekcji i mam nadzieje ze tak dalej będzie :-) a dlaczego dopochwowo bo gin pow ze lepiej się wchłania i nie obciąża wątroby i ze dopóki nic mi się nie dzieje i mi to nie przeszkadza to zostaniemy przy tej drodze podawania

trafił Ci się fajny lekarz :tak: co myśli też o Tobie :) trzeba sobie zatem radzić ze skutkami ubocznymi w imię wyższego celu :-) ja to tycie jeszcze przyjmowałam w miarę normalnie bo ciąża = zmiana wagi ale tej cery nie mogę przeżyć i też wiem, że to dla dobra Balbiny ale jednak wstyd wyjść na ulicę :p wybiorę się do dermatologa w najbliższym czasie to może coś poradzi bo mój lekarz prowadzący tylko rozłożył ręce..

Ja od początku ciąży przytyłam 2,5 kg a luteinę zaczęłam brać dwa miesiące przed ciążą, na wyrównanie cyklu. Co do diety to dziwie się, że tylko tyle przytyłam, ponieważ owoce to pochłaniam kilogramami a i na słodkie mam apetyt :zawstydzona/y: Za to odrzuciło mnie całkowicie od mięsa. A i na kwaśne nie mam jakoś specjalnie ochoty :baffled:

reklama
No to prawda z luteina, ze dopochwowa sie lepiej wchlania i nie obciaza watroby. Bralam kilka lat bo mam niedomoge hormonalna... w ogole moj pierwszy ginekolog twierdzil, ze bedzie mi b ciezko zajsc w ciaze, a jesli nawet to najpewniej poronie! (mialam wtedy nascie lat i strasznie to przezywalam) a corcia za pierwszym podejsciem, psikus.
Co do luteiny, to moj obecny lekarz przepisywal mi doustna, ze wskazaniem ze mam brac dopochwowo! Taki myk ze wzgledu na korzystniejsza cene tej doustnej, nie wiedziec czemu.

Do góry