reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
A wiecie ze wiekszosc moich znajomych w tym moja siostra Nie chca Zzo. Twierdza ze to niebezpieczne dla dziecka, co oczywiscie jest nieprawda.
Moja siostra rodzona mimo, iz ja namawialam na znieczulenie to go nie chciala i wybrala szpital gdzie go nie daja. Tego to ja nie potrafie zrozumiec...

niby zzo nieszkodliwe,ale jak się źle wkłują to kręgosłup mogą uszkodzić i to mnie trochę przeraża :zawstydzona/y: poza tym koleżanka rodziła z zzo i mówiła,że działa tylko 1,5h i tak jak któraś pisała na parte musi zejść bo inaczej jak nie czujesz to nie przesz....
parte w porównaniu ze skurczami to pikuś :tak:

Czesc,
Dawno mnie nie bylo wiec gratki udanych wizyt, badan i odczuwaniu ruchow :-D

Ja rodzilam bez zzo bo u mnie w szpitalu takich rzeczy nie ma, rodzilam sn i przy pomocy oksytocyny kilka godzin. Bolec bolalo ale dalam rade :-) wiem ze sa tez jakies przeciwbolowe srodki podawane dozylnie ale jestem temu przeciwna.

Jesli sie uda to jade do Lublina rodzic ( z uwagi na warunki i mojego lekarza)

A w jakim szpitalu chciałabyś rodzić? Ja myślałam o Świdniku, słyszałam dobre opinie o tamtejszej porodówce, ale nie wiem jak tam jest z miejscami:sorry2:

Witajcie

Wiecie jaka jestem zakręcona

Siedzę sobie włączam BB forum i czytam i potem tak patrzę czemu dziewczyny maja po 5 tyg w ciąży myśle przecież to już nie będzie luty tylko później, Okazało się że czytałam Forum dla mamusiek kwietniowych :-):-):-):-)

Jak ja bym chciała wiedzieć już jaka płeć nie lubię tak w niepewności.

Miałyście już wszystkie usg genetyczne bo mi nie zrobili w szpitalu pani docent się nie zgodziła ze względu na polip.

W Poznaniu jest trochę tych szpitali ale ja będę rodzić na Polnej w specjalistycznym jest jak jest ale pierwszy raz tam byłam i teraz tez tam będę rodzic. Mi w szpitalu dopiero dali Zzo jak zawieźli na cesarkę ale potem było mi strasznie ciężko na kręgosłup bardzo długo dochodziłam do siebie. Długo brałam ketonal na kręgosłup bo strasznie mnie bolał.

Co będziecie robiły w ten weekend długi bo ja jeszcze nie wiem mój mąż remontuje dom i musze jakoś umilic dzień synkowi ?

An82, ja mam usg dopiero 20.08.

Witam nowe Mamusie :-D

Ja dziś czuję się troszkę lepiej, mam nadzieję, że z każdym dniem będzie sił przybywać.
Pierwszą miałam cesarke i teraz będzie podobnie. A szpital raczej ten sam, bo byłam zadowolona z opieki, wiadomo zawsze znajdzie się jakiś słabszy punkt, ale ogólnie było dobrze.

Dla mnie niesamowitym odkryciem jest to, że szpitale robią taki problem ze znieczuleniem. W Krakowie, mam wrażenie, niektóre szpitale wręcz rywalizują o wprowadzanie kolejnych standardów opieki okoloporodowej, gdzie kobieta decyduje o większości kwestii m.in. zzo. Jasne są wytyczne kiedy można je podać, ale nikt z góry nie informuje, że nie udziela i koniec, a przynajmniej nie spotkałam się z tym. Ok, zdarza się że odpłatnie, ale zawsze jest wybór.

Czesc,

Pikles witaj!

Kajuta na Lubartowskiej chce rodzic :-)
W Swidniku rodzily dwie moje znajowe i byly zadowolone :-D

An stan zakrecenia w ciazy jest naturalny, tez tak mialam i mam teraz ;-)

Milego dnia!

Cześć dziewczyny, ja też mam termin na luty, konkretnie 2.02 ale wg USG może to być jednak styczeń :) widzę że rozmawiacie o szpitalach. Może jest ktoś kto w Łodzi będzie rodził? Moje będzie to pierwsze dziecko. Podrawiam Was :)

reklama
No to dziewczynki zaciskam kciuki we wtorek ( i każdy inny dzień tygodnia , kiedy robicie badania )
Ja czekam na wyniki ... stres jak cholera.

Witam nowe mamuśki lutowe !!!

Żyrafka 22 sierpnia w Krk są warsztaty Mamo to ja ! Nie wybierasz się ? Ja się już zapisałam ! Fajnie byłoby się spotkać :)
A oto link
Warsztaty Mamo to Ja | Baby online
Są organizowane w różnych miejscowościach więc może jeszcze któraś z Was skorzysta ???

Zmykam ogarnąć obiadek
Miłego dzioneczka i całego długiego weekendu !!!

Do góry