reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Inflancka. Jest po generalnym remoncie. Ja rodzilam na wspolnej sali obok dwoch czy trzech rodzacych oddzielona zaslonami :)
Teraz jest 8 pojedynczych sal. Ze znieczuleniem nie bylo problemow.

Przeglądałam stronkę internetową tego szpitala. Normalnie tylko pozazdrościć takiej placówki. U nas to możemy o takich standardach tylko pomarzyć :wściekła/y: Normalnie jak w średniowieczu :crazy:

reklama
Ja to nauczyłam się wcale nie odzywać bo mam za długi jęzor i zaraz aferę bym zrobiła hehe

Macie też tak że Was skóra swędzi? mnie piersi i brzuch zaczęły swędzić jak tylko się nie posmaruje oliwką rano albo wieczorem i muszę tego pilnować bo chyba zaczęłam się rozciągać ;)
W ogóle z tym to mam chyba największy problem bo zawsze w miarę dbałam o siebie o wagę itd a teraz bez mojego dużego wpływu rosnę w oczach i przeraża mnie to :/ boje się że zamienię się w wieloryba i wpadnę w depresję hehe

ja też pyskata jestem z natury :-D
mnie cycki swędzą a smaruję sie codziennie po nich i po brzuchu Mustellą, w pierwsze ciąży się sprawdziła, nie miałam w ogóle rozstępów :tak: a przytyłam 21 kg z wagi wyjściowej 50 kg przy wzroście 164cm :zawstydzona/y:

Ja póki co nie wyobrażam sobie porodu bez zzo, ponieważ mam bardzo niski próg bólu:no: Ale obawiam się, że nie będzie to takie proste i bez znajomości w jakimś szpitalu nie mam co na nie liczyć :-(

ja rodziłam SN bez znieczulenia a próg bólu mam mega niski, zęby bez znieczulenia nie wyleczę :-( tu gdzie rodziłam, dawali gaz,ale ponieważ nie palę i nie potrafię się zaciagac nic mi nie pomógł, zzo było możliwe,ale tylko po konsultacji z anastezjologiem miesiąc przed, ponieważ przeprowadziłam sie z Wawy tuż przez rozwiązaniem nie było na to czasu :no:

Angelstw też nie lubie takich ludzi i takiego zachowania widocznie los jeszcze dość ich nie doświadczył... ale zawsze jest tak że każdemu potrafi nogę podwadzic... więc i na takich ludzi przyjdzie czas. Reguła typu co komu wyrządzisz to do ciebie podwójnie wraca a szczególnie te złe się sprawdza i ja w to wierzę mimo że nie życzę nikomu źle. Gdyby ona u mnie w firmie pracowała to po takim czymś od razu bym ja wywaliła to nie komuna teraz inaczej ludzi się traktuje względem moralnych standardow. Dziewczyny dziś spać nie mogłam obudziłam się o 4 rano. Dziewczyny jakie jecie ryby? Ja się naczytałam jak to trzeba je jeść w ciąży a z drugiej strony że mają niebezpieczna rtec i jak je przyzadzacie?

ja jem wędząna makrelę, czasem coś z puszki, ostatnio się skusiłam na łososia, poza tym smażę mintaja, solę, dorsza

kurcze ja nie wyobrazam sobie rodzic bez znieczulenia, na szczescie tu gdzie mieszkam daja znieczulenie bez laski, kobieta sama decyduje czy chce ze znieczuleniem czy bez , nie wiedzialam ze w Polsce taki z tym problem..:no:

zaczynam sie cieszyc ze nie bede rodzic w Polsce

no ja najprawdopodobniej wyjadę do męża do Norwegii i tam urodzę ;-)
za pierwszym razem synowi się nie spieszyło i dostałam 2 razy oxy, dopiero 2 zadziałała i po 3h było po wszystkim a końcowa faza to 25 min więc nie powinnam narzekać :-D oby drugi był jeszcze szybszy :tak:

wiecie co wlasnie sie doczytalam na stronie mojego szpitala ze zzo jest mozliwe tylko pod warunkiem:szok: chodzenia do szpitalnej szkoly rodzenia a zeby do niej chodzic to warunek ciazy nie zagrozonej i wlasciwie dupa z tego:baffled: maja tez ten gaz ale czy on cos dziala to nie wiem :no:

reklama
A wiecie ze wiekszosc moich znajomych w tym moja siostra Nie chca Zzo. Twierdza ze to niebezpieczne dla dziecka, co oczywiscie jest nieprawda.
Moja siostra rodzona mimo, iz ja namawialam na znieczulenie to go nie chciala i wybrala szpital gdzie go nie daja. Tego to ja nie potrafie zrozumiec...

Do góry