reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

reklama
vanilijko spokojnie ;-)mimo wszystko to jeszcze wcześnie.. Ja w ciąży z Zuzią miałam tak że od 12-13 tc kładłam się na plecach na płasko, bez poduszki pod głową, zawsze wieczór po kolacji. Dłoń układałam nisko zaraz nad spojeniem łonowym i potrafiłam tak leżeć ok. godziny żeby reszcie coś wyczuć ;-) i w końcu poczułam, było to na zasadzie puknięcia, tak jakby Fasolka skakała na trampolinie i główką puknęła mnie w macicę i cisza, po chwili w innym miejscu obok - to samo :-D czasem się takie puknięcia zdarzały raz, czasem 3-4 :tak: Koło 15tc. jak siedziałam w poczekalni na wizytę to poczułam jedne z pierwszych ruchów nie na leżąco ;-) ja to czułam jakby mi ryba w brzuchu pływała, nie czułam żadnych, łaskotków, motylków, ja czułam tylko rybkę :tak: i raz pamiętam mówiłam do Męża że mam takie uczucie jakby mi się woda w brzuchu gotowała :-D

Ostatnia edycja:
Vanilijka twierdzę dokładnie jak angelstw ... poczujesz na pewno i będziesz wiedzieć że to jest "to" ( choć ja jako pierworódka pomyliłam z ruchami jelit ) Pierwsze ruchy wyczuwalne są delikatne-takie muśnięcia dosłownie , dopiero z czasem nabierają mocy !
Ja teraz nie nastawiam się że szybko poczuję dzidzię bo mam spory nadbagaż kilogramów i co za tym idzie tkankę tłuszczową która "tłumi" ruchy.

U mnie się dzisiaj sporo schłodziło - nareszcie oddycham !
Miłego dnia kobitki !

A u mnie jest duszno parno i gorąco a do tego jeszcze pęka mi głowa :/ jak wcześniej kochałam lato to teraz dosłownie go nie znoszę nie dość że głowa boli to słabo mi się robi od tych temperatur uf

Witajcie dziewczyny:)

Zazdoszczę Wam tego "czucia" :) ja poki co nic nie odczuwam, a już bym bardzo chciała:-)normalnie nie mogę się doczekać:)
Na rozstępy kupiłam olejek rossmanowy babydream i używam w sumie odkąd się dowiedziałam o ciąży choć nie regularnie;)
U nas dzisiaj chłodno i deszczowo, upały ustąpiły tylko ciekawe na jak długo:)

Miłego dnia:)

Dziewczyny, wielkie dzięki za słowa otuchy :) jestem dużo spokojniejsza, ale i tak chyba przełożę wizytę na tydzień później, żeby Kropek mógł trochę odpocząć :-D

u mnie rano było dość chłodno, ale teraz znów grzeje - szykuje się kolejny parny dzień :( mieszkam nad morzem a nawet tego nie mogę wykorzystać bo tak źle znoszę upały :(

apropos ruchów to mi wydawało się, że coś czuje, ale okazało się, że to jelita :-) niestety skończyło się na strasznych problemach żołądkowych, chyba się czymś strułam! :baffled:

Jeszcze bedziemy prosily dzieci zeby sie uspokoily ;)
Wszystkie poczujemy :)

Jade ze starszakiem do lekarza.. upal a on chory :/

Mowilyscie starszakom o rodzenstwie?

Dziewczyny sorki że często sie nie odzywam ale żyjemy i rosniemy co do ruchów to jestem pewna że wczoraj czulam laskotanie i małe miało czkawkę z Igą w ciąży też to cały czas czulam, pierwsze drgnięcia brzuszka, Iga wczoraj calowala brzuś i przez pępek chce zaglądać i mówi że to dziewczynka tam mieszka okaże sie jeszcze. Mnie często glowa boli ale najlepiej pomaga mi na to mała kawa, Mam dość niskie cisnienie i dlatego te bóle głowy. Dziewczynki 7go wyjezdzamy do zakopanego 700 km przed nami ale klima i przerwy w trasie damy jakos rade. odezwe sie po powrocie i 19 go mam kolejna wizyte wiec obejrze co u dzidzia słychac i moze potwierdzi sie kim jest....musze mebelki u Igi w pokoju zmienic a ze pokoj bedzie miala z maluchem to musimy w jakas kolorystyke pojsc. A wy jak planujecie lozeczka w swoich pokojach czy od razu u rodzenstwa??

Elunia ja tez mam niskie ciśnienie i również mecza mnie bardzo bole głowy ale niestety kawa mi nie pomaga i sama już nie wiem co dalej robić a leków nie chce brać bo boje się o maleństwo

reklama
Elunia ja tez mam niskie ciśnienie i również mecza mnie bardzo bole głowy ale niestety kawa mi nie pomaga i sama już nie wiem co dalej robić a leków nie chce brać bo boje się o maleństwo
wiesz ja tez jestem pzeciwniczka lekow oklady zimne robie na glowe gdy jest zle ale zauwazylam ze gdy zaczyna mnie cmic....i wypije kawke to odchodzi i oby ta jedna malA kawa pomagala....duza wine za te bbole glowy ponosi pogoda wiec miejmy nadzieje ze jak upaly mina to bedzie nam lzej oby do lutego i czasami apap nie zaszkodzi....chociaz bedzie karmienie heh;-)

Do góry