reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
vanilijko spokojnie ;-)mimo wszystko to jeszcze wcześnie.. Ja w ciąży z Zuzią miałam tak że od 12-13 tc kładłam się na plecach na płasko, bez poduszki pod głową, zawsze wieczór po kolacji. Dłoń układałam nisko zaraz nad spojeniem łonowym i potrafiłam tak leżeć ok. godziny żeby reszcie coś wyczuć ;-) i w końcu poczułam, było to na zasadzie puknięcia, tak jakby Fasolka skakała na trampolinie i główką puknęła mnie w macicę i cisza, po chwili w innym miejscu obok - to samo :-D czasem się takie puknięcia zdarzały raz, czasem 3-4 :tak: Koło 15tc. jak siedziałam w poczekalni na wizytę to poczułam jedne z pierwszych ruchów nie na leżąco ;-) ja to czułam jakby mi ryba w brzuchu pływała, nie czułam żadnych, łaskotków, motylków, ja czułam tylko rybkę :tak: i raz pamiętam mówiłam do Męża że mam takie uczucie jakby mi się woda w brzuchu gotowała :-D

Ostatnia edycja:
Vanilijka twierdzę dokładnie jak angelstw ... poczujesz na pewno i będziesz wiedzieć że to jest "to" ( choć ja jako pierworódka pomyliłam z ruchami jelit ) Pierwsze ruchy wyczuwalne są delikatne-takie muśnięcia dosłownie , dopiero z czasem nabierają mocy !
Ja teraz nie nastawiam się że szybko poczuję dzidzię bo mam spory nadbagaż kilogramów i co za tym idzie tkankę tłuszczową która "tłumi" ruchy.

U mnie się dzisiaj sporo schłodziło - nareszcie oddycham !
Miłego dnia kobitki !

A u mnie jest duszno parno i gorąco a do tego jeszcze pęka mi głowa :/ jak wcześniej kochałam lato to teraz dosłownie go nie znoszę nie dość że głowa boli to słabo mi się robi od tych temperatur uf

Witajcie dziewczyny:)

Zazdoszczę Wam tego "czucia" :) ja poki co nic nie odczuwam, a już bym bardzo chciała:-)normalnie nie mogę się doczekać:)
Na rozstępy kupiłam olejek rossmanowy babydream i używam w sumie odkąd się dowiedziałam o ciąży choć nie regularnie;)
U nas dzisiaj chłodno i deszczowo, upały ustąpiły tylko ciekawe na jak długo:)

Miłego dnia:)

Dziewczyny, wielkie dzięki za słowa otuchy :) jestem dużo spokojniejsza, ale i tak chyba przełożę wizytę na tydzień później, żeby Kropek mógł trochę odpocząć :-D

u mnie rano było dość chłodno, ale teraz znów grzeje - szykuje się kolejny parny dzień :( mieszkam nad morzem a nawet tego nie mogę wykorzystać bo tak źle znoszę upały :(

apropos ruchów to mi wydawało się, że coś czuje, ale okazało się, że to jelita :-) niestety skończyło się na strasznych problemach żołądkowych, chyba się czymś strułam! :baffled:

Jeszcze bedziemy prosily dzieci zeby sie uspokoily ;)
Wszystkie poczujemy :)

Jade ze starszakiem do lekarza.. upal a on chory :/

Mowilyscie starszakom o rodzenstwie?

Dziewczyny sorki że często sie nie odzywam ale żyjemy i rosniemy co do ruchów to jestem pewna że wczoraj czulam laskotanie i małe miało czkawkę z Igą w ciąży też to cały czas czulam, pierwsze drgnięcia brzuszka, Iga wczoraj calowala brzuś i przez pępek chce zaglądać i mówi że to dziewczynka tam mieszka okaże sie jeszcze. Mnie często glowa boli ale najlepiej pomaga mi na to mała kawa, Mam dość niskie cisnienie i dlatego te bóle głowy. Dziewczynki 7go wyjezdzamy do zakopanego 700 km przed nami ale klima i przerwy w trasie damy jakos rade. odezwe sie po powrocie i 19 go mam kolejna wizyte wiec obejrze co u dzidzia słychac i moze potwierdzi sie kim jest....musze mebelki u Igi w pokoju zmienic a ze pokoj bedzie miala z maluchem to musimy w jakas kolorystyke pojsc. A wy jak planujecie lozeczka w swoich pokojach czy od razu u rodzenstwa??

Elunia ja tez mam niskie ciśnienie i również mecza mnie bardzo bole głowy ale niestety kawa mi nie pomaga i sama już nie wiem co dalej robić a leków nie chce brać bo boje się o maleństwo

reklama
Elunia ja tez mam niskie ciśnienie i również mecza mnie bardzo bole głowy ale niestety kawa mi nie pomaga i sama już nie wiem co dalej robić a leków nie chce brać bo boje się o maleństwo
wiesz ja tez jestem pzeciwniczka lekow oklady zimne robie na glowe gdy jest zle ale zauwazylam ze gdy zaczyna mnie cmic....i wypije kawke to odchodzi i oby ta jedna malA kawa pomagala....duza wine za te bbole glowy ponosi pogoda wiec miejmy nadzieje ze jak upaly mina to bedzie nam lzej oby do lutego i czasami apap nie zaszkodzi....chociaz bedzie karmienie heh;-)

Do góry