reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

dziewczyny czy jest cos czego jeszcze nie mozna? bo okazuje sie ze ja nic nie wiem, Wiem ze nie mozna jesc surowego miesa/ryb, przemeczac sie, byc dlugo na sloncu moze jest cos jeszcze czego ja niewiem :baffled: z jednej strony mowia ze ciaza to nie choroba a z drugiej nic nie mozna robic :dry:

reklama
made myślę że nie powinnaś się stresować częstotliwością USG. Jeśli są one krótkie na zasadzie sprawdzenia bijącego serduszka to nie szkodzą. Ja mam takie USG na każdej wizycie. A wizyty co 3 tygodnie. :tak:

Dorcia, w ciąży z Zuzią mówiłam doktorce o tym że krew leci mi z nosa, powiedziała, że bardzo często się tak zdarza w ciąży, że w ciele jest więcej krwi, rozszerzają się naczynia krwionośne i osłabiają się ich ścianki. Stąd to krwawienie. Wit. C wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych więc zaczynam brać ;-)

asia88 ser pleśniowy jest niewskazany w ciąży i jajka na miękko, tudzież surowe jeśli ktoś je :-p ciepłe, długie kąpiele również niewskazane.

angelstw i podobno nie można też mleka niepasteryzowanego ( prosto od krowy ani serów czy kwaśnego mleka wiejskiego ( a ja tak lubię ) :-(

Hej :) U Nas chłodno, nareszciee! Jak sie rozpadało,to miałam ochotę lecieć na dwór potańczyć w deszczu :D Mila zjadła kluseczki i poszła spać a ja piję kawusię i jem ptasie mleczko, powiem Wam, że nie smakuje tak bardzo jak przed ciążą :p
Ja mam do Was pytanko z innej beczki, otóż czy stosujecie samoopalacze lub balsamy brązujące? Czytałam, że spokojnie można je używać, więc postanowiłam posmarować nogi (tylko na nich mi zależy, bo zeszłego lata byłam w 7 mscu ciąży i tego lata mam nogi blade jak ściana :O) W artykule było napisane, iż nie stosuje się samoopalaczy, ponieważ hormony ciążowe hamują wnikanie samoopalacza, co powoduje zmazy i plamy... i tak było oczywiście u mnie hehe
Ale ponoć są takie kremy, na które hormony nie działają, więc pytam Was czy stosujecie :) Jestem osobą puszystą i moje blade nogi z malusimi naczynkami wyglądają okropnie, a za tydzień chcemy jechać do Otmuchowa, nad jeziorko na weekend :)

Co do tych zakazanych produktow to pamietam, ze mnie najbardziej zdziwilo, ze zakazana jest m.in. salami, wedzone wedliny no i ryby wedzone na zimno-np. taki losos.. teraz trzymam sie tej diety, ale w pierwszej ciazy jadlam tyle zakazanych produktow-cale szczescie nic nie bylo. Kilkakrotnie pochlanialam wtedy sushi i tym podobne ;)
a co do tego artykulu wklejonego przez MadziaSek, to zaskoczyly mnie przyprawy! i tak i uzywam, np. taki tymianek. Chyba byle z umiarem, nie?

Dziewczyny czujecie cos w brzuchach?
Ja chyba zaczynam.. nie jest to kopanie bron boże, ale takie delikatne dotykanie od srodka, takie glaskanie, jakby ktod piorkiem jezdzil.. ;)))))
W pierwszej ciazy poczulam okolo 17 tygodnia.

dzieki dziewczyny za informacje, kurcze sporo tego jest, zaskoczyly mnie tez orzeszki ziemne...

ja jeszcze nie czuję ruchów malucha :no:

kobietki smarujecie się już czymś przeciwko rozstępom? znacie jakies dobre kremy/balsamy godne polecenia?

monikamarcina ja też chyba coś czuję:tak: u mnie to jest na zasadzie rybki w brzuchu, uczucia jakby mi coś pływało w brzuchu ;-) i czuję tylko jak leżę plackiem i jestem spokojna ;-) w ciąży z Zuzią poczułam też bardzo wcześnie koło 14-15tc.

asia88
ja się smaruję balsamem z BabyDream. Wiem że rozstępy jak mają wyjść to wyjdą ale nawilżam skórę od początku ciąży a właściwie to od listopada zeszłego roku ;-) szczerze to nie wiem czy jest sens wydawania większych sum na balsamy czy olejki...ale to moje zdanie :tak:

reklama
Ja czuję i to bardzo często :) mam nawet jedno wrażliwe miejsce na brzuszku :) może dlatego, że jestem bardzo szczypła
Co do rozstępów to nie sądzę, żebym je miała, bo moja mama i babcia nigdy nie miały :)

Do góry