reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Hej dziewczyny dawno juz tutaj nie zagladałam, głównie przez brak czasu bo przy mojej dwojce to czas mam dopiero po 21 jak juz w ogole nie mam siły i zaraz po kapieli ide spac.
Ja usg genetyczne miałam 26 lipca i mówiac szczerze najadłam się nerwów wtedy. Fasolka nie chciała sie obrócić do najwazniejszego pomiaru czyli do przeziornosci karku i wychodziło na ganicy normy bo 2,4mm Pani doktor zaniepokoiła się troszkę i zaproponowała mi test z krwi (PAPPA) Wyniki dostałam w poniedziałek i na szczescie wyszło niskie ryzyko więc troszkę się uspokoiłam. Ale cieszę się że trafiłam na tą panią doktor ponieważ dokładnie tłumaczyła co w danym momencie widać na ekranie i co mierzy. Z blizniakami jak robiłam to usg to trafiłam na pana doktora mruka który ani "A" ani "B" mi nic nie powiedział, a na jednej z wizyt skomentował tylko "noi znowu blizniaki?" (wdac ze nie był zbytnio zadowolony bo musiał podwojna prace wykonac a kase brał jak za jedno)
/miłego weekendu wam zycze i pozdrawiam was i wasze fasoleczki:-)

reklama
Witam się nocną porą :-)
Mój gin też odradzal masowanie i glaskanie brzuszka, bo może to powodować skurcze macicy, ale pokazcie mi mamę, która nie glaszcze brzuszka mimowolnie, dla budowania więzi :-)

Ból brzucha często nie jest wystarczający do podjęcia działań n, gin dała mi teraz skierowanie do szpitala na patologie ciąży przez moje bóle podbrzusza i krzyża, a stamtąd mnie odeslali z kwitkiem po 3h siedzenia w poczekalni, że nie widzą podstaw, bo ani krwawienia ani nic złego się z Maluszkiem nie dzieje, więc dla świętego spokoju można jechać z bólami bo człowiek się jednak martwi i boi, ale czasem może to być niepotrzebny dodatkowy stres, nerwy i godziny czekania.
Ja też w razie bólu mogę brać nospe ale jeszcze się nie zdecydowałam, tylko raz przed podróżą wzięłam paracetamol.

Aniaj93, co do dalszych podróży, to 4-6 miesiąc są najlepsze, więc jak tylko czujesz się dobrze to i Morskie Oko powinno być do zdobycia :-) W 4-tym m-cu wybraliśmy się z mężem do Rzymu samolotem i mimo, że każdego dnia planowaliśmy krótkie spokojne trasy, to lazilismy całymi dniami i robiliśmy sporo km pieszo, bo szkoda było siedzieć w hotelu i odpoczywać. To był bardzo udany wyjazd, ale i 4 m-c bardzo mi służył, czego i Tobie życzę :-)

Ostatnia edycja:
Anikaaa ja noc przespałam a dzisiaj .... duszno i gorąco ! Nie gotuję obiadu ...strajk !!!
Brzuch mnie już mniej boli więc odpoczywam od bólu !

Która z Was zażywa Magnez ? ja kupiłam magneB6 bo mnie skurcze łydek zaczęły łapać !

Ale duchota! Nic tylko leżeć pod wentylatorem, jestem potwornie zmęczona. A jak Wy się dziś macie? Też takie gorąco?
Dużo sił i zdrówka dla wszystkich :)

Dorcia, to super że z brzuszkiem lepiej, oby już całkiem odpuścilo :)
Do tej pory brałam 2x1 chela mag b6, ale też zaczęły mnie skurcze łydek łapać i myślę nad zmianą.

zyrafka u mnie do południa było masakrycznie ciepło...tak duszno i ciepło to ostatni raz czułam na wakacjach w Chorwacji :-p tylko tam jeszcze było do tego fajne morze do ochłody a tu co? Wiatrak mi pozostaje :-D
mi jakoś dziś gorzej, ale to pewnie przez te upały, duszno, niedobrze, mdło...do tego obudziłam się z bólem lewej łydki :baffled: mam na niej pojawiającego się żylaka więc to pewnie stąd, choć nie boli w miejscu żylaka...smarowałam dziś 3 razy takim żelem z wyciągiem z kasztanowca i z mentolem, świetnie chłodzi :tak:

Dorcia ja mam magnez w kompleksie witamin prenatalnych, ale w razie tylko jednego skurczu na pewno zacznę brać dodatkowy magnez. Choć po dzisiejszym bólu łydki nie wiem czy już jutro nie zakupię ;-)

asia88 ja również mam usg genetyczne 19.08. :) na razie jeszcze się nie stresuje, ale pewnie dzień przed już zacznę :) co do płci to na razie nie mam żadnych przypuszczeń:) z tego co jem itp każdy mi wróży co innego hehe

Dorcia
u mnie bóle pojawiają się bardzo rzadko, ale jak byłam u lekarza ostatnio i pytałam o bóle podbrzusza i kłucie to powiedział że to normalne i zwłaszcza przy pierwszej ciąży może bardziej dokuczać, w razie czego zalecić brać nospe ;)

Anikaaa jak fajnie, razniej bedzie isc :)
Dziewczyny czy ja dobrze zrozumialam to nie mozna sie glaskac/ masowac po brzuchu? kurcze ja caly czas to robie

Asia jeśli raz dziennie dotkniesz brzuś nic się nie stanie ... ale ciągłe i rytmiczne masowanie jest wykluczone , ugniatanie itp. również !

Angel ja w swoim zestawie witamin też pewnie mam magnez ale jak widać za mało !

Czy któraś z Was choruje na kamicę nerek ?

Dorcia ja w pierwszej ciazy bralam dodatkowy magnez bo skurcze dokuczaly mimo ze byl w zestawie witamin ktore bralam, teraz jest ok.
Z kamica nerek nie pomoge bo nie choruje.

Asia dokladnie nie mozna czesto masowac, jak bedziemy mialy wiesze brzuszki to sie przekonasz ze od glaskania szybko twardnieja.

reklama
Dzień dobry:) dziś wyjątkowo udało nam się przespać całą noc :) wstałam o 6 bo zachciało nam się jeść:-) oby reszta dnia była tak dobra jak przespana cała noc:)

Miłego dnia:)

Do góry