reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2015

Hej dziewczyny dawno juz tutaj nie zagladałam, głównie przez brak czasu bo przy mojej dwojce to czas mam dopiero po 21 jak juz w ogole nie mam siły i zaraz po kapieli ide spac.
Ja usg genetyczne miałam 26 lipca i mówiac szczerze najadłam się nerwów wtedy. Fasolka nie chciała sie obrócić do najwazniejszego pomiaru czyli do przeziornosci karku i wychodziło na ganicy normy bo 2,4mm Pani doktor zaniepokoiła się troszkę i zaproponowała mi test z krwi (PAPPA) Wyniki dostałam w poniedziałek i na szczescie wyszło niskie ryzyko więc troszkę się uspokoiłam. Ale cieszę się że trafiłam na tą panią doktor ponieważ dokładnie tłumaczyła co w danym momencie widać na ekranie i co mierzy. Z blizniakami jak robiłam to usg to trafiłam na pana doktora mruka który ani "A" ani "B" mi nic nie powiedział, a na jednej z wizyt skomentował tylko "noi znowu blizniaki?" (wdac ze nie był zbytnio zadowolony bo musiał podwojna prace wykonac a kase brał jak za jedno)
/miłego weekendu wam zycze i pozdrawiam was i wasze fasoleczki:-)

reklama
Witam się nocną porą :-)
Mój gin też odradzal masowanie i glaskanie brzuszka, bo może to powodować skurcze macicy, ale pokazcie mi mamę, która nie glaszcze brzuszka mimowolnie, dla budowania więzi :-)

Ból brzucha często nie jest wystarczający do podjęcia działań n, gin dała mi teraz skierowanie do szpitala na patologie ciąży przez moje bóle podbrzusza i krzyża, a stamtąd mnie odeslali z kwitkiem po 3h siedzenia w poczekalni, że nie widzą podstaw, bo ani krwawienia ani nic złego się z Maluszkiem nie dzieje, więc dla świętego spokoju można jechać z bólami bo człowiek się jednak martwi i boi, ale czasem może to być niepotrzebny dodatkowy stres, nerwy i godziny czekania.
Ja też w razie bólu mogę brać nospe ale jeszcze się nie zdecydowałam, tylko raz przed podróżą wzięłam paracetamol.

Aniaj93, co do dalszych podróży, to 4-6 miesiąc są najlepsze, więc jak tylko czujesz się dobrze to i Morskie Oko powinno być do zdobycia :-) W 4-tym m-cu wybraliśmy się z mężem do Rzymu samolotem i mimo, że każdego dnia planowaliśmy krótkie spokojne trasy, to lazilismy całymi dniami i robiliśmy sporo km pieszo, bo szkoda było siedzieć w hotelu i odpoczywać. To był bardzo udany wyjazd, ale i 4 m-c bardzo mi służył, czego i Tobie życzę :-)

Ostatnia edycja:
Anikaaa ja noc przespałam a dzisiaj .... duszno i gorąco ! Nie gotuję obiadu ...strajk !!!
Brzuch mnie już mniej boli więc odpoczywam od bólu !

Która z Was zażywa Magnez ? ja kupiłam magneB6 bo mnie skurcze łydek zaczęły łapać !

Ale duchota! Nic tylko leżeć pod wentylatorem, jestem potwornie zmęczona. A jak Wy się dziś macie? Też takie gorąco?
Dużo sił i zdrówka dla wszystkich :)

Dorcia, to super że z brzuszkiem lepiej, oby już całkiem odpuścilo :)
Do tej pory brałam 2x1 chela mag b6, ale też zaczęły mnie skurcze łydek łapać i myślę nad zmianą.

zyrafka u mnie do południa było masakrycznie ciepło...tak duszno i ciepło to ostatni raz czułam na wakacjach w Chorwacji :-p tylko tam jeszcze było do tego fajne morze do ochłody a tu co? Wiatrak mi pozostaje :-D
mi jakoś dziś gorzej, ale to pewnie przez te upały, duszno, niedobrze, mdło...do tego obudziłam się z bólem lewej łydki :baffled: mam na niej pojawiającego się żylaka więc to pewnie stąd, choć nie boli w miejscu żylaka...smarowałam dziś 3 razy takim żelem z wyciągiem z kasztanowca i z mentolem, świetnie chłodzi :tak:

Dorcia ja mam magnez w kompleksie witamin prenatalnych, ale w razie tylko jednego skurczu na pewno zacznę brać dodatkowy magnez. Choć po dzisiejszym bólu łydki nie wiem czy już jutro nie zakupię ;-)

asia88 ja również mam usg genetyczne 19.08. :) na razie jeszcze się nie stresuje, ale pewnie dzień przed już zacznę :) co do płci to na razie nie mam żadnych przypuszczeń:) z tego co jem itp każdy mi wróży co innego hehe

Dorcia
u mnie bóle pojawiają się bardzo rzadko, ale jak byłam u lekarza ostatnio i pytałam o bóle podbrzusza i kłucie to powiedział że to normalne i zwłaszcza przy pierwszej ciąży może bardziej dokuczać, w razie czego zalecić brać nospe ;)

Anikaaa jak fajnie, razniej bedzie isc :)
Dziewczyny czy ja dobrze zrozumialam to nie mozna sie glaskac/ masowac po brzuchu? kurcze ja caly czas to robie

Asia jeśli raz dziennie dotkniesz brzuś nic się nie stanie ... ale ciągłe i rytmiczne masowanie jest wykluczone , ugniatanie itp. również !

Angel ja w swoim zestawie witamin też pewnie mam magnez ale jak widać za mało !

Czy któraś z Was choruje na kamicę nerek ?

Dorcia ja w pierwszej ciazy bralam dodatkowy magnez bo skurcze dokuczaly mimo ze byl w zestawie witamin ktore bralam, teraz jest ok.
Z kamica nerek nie pomoge bo nie choruje.

Asia dokladnie nie mozna czesto masowac, jak bedziemy mialy wiesze brzuszki to sie przekonasz ze od glaskania szybko twardnieja.

reklama
Dzień dobry:) dziś wyjątkowo udało nam się przespać całą noc :) wstałam o 6 bo zachciało nam się jeść:-) oby reszta dnia była tak dobra jak przespana cała noc:)

Miłego dnia:)

Do góry