reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

reklama
dzisiaj siedzialam troche na innym forum i tam przeczytalam, ze niektorym dziewczynom nad ta rana po cc zostal taki fald skorny i to po dlugim uplywie czasu nawet.troche mnie to przerazilo,bo moj fald obecnie jest spory-tak jakby ta skora rozciagnieta po brzuchu przenosila sie nad ta rane.
Co tu zrobić żeby ten fałd taki nie został??:baffled:

to to nie zamierza zniknac??:szok:

u moich kotow poznikalo, lekarz tez mowil ze zniknie. co prawda u mnie to jest ledwowidoczne, ale jednak jest:nerd:

A ja czuje tak ogromny bol pod zebrami i w calych jelitach ze to sie nie da opisac. Przestaje az oddychac na moment nadejcia tego bolu. Cos jak skurcz jakis rozlegly i tępy. Mialam goraczke 39,8, przelezalam ja lykajac tylko apap co kilka godzin i najadlam sie czosnku - 4 zabki. Caly dzionek i pol nocy mnie trzymala temperatura. W koncu o drugiej w nocy puscila. Dziewczyny jaka to byla ulga!!!!! Wybralam sie do lekarza ledwo zywa po tej nocy i wszystkich wydarzeniach ostatniego miesiaca. A tu kazdy baran pyta mnie o lekarza pierwszego kontaku, jakby nie dalo sie wizyty jednorazowej uskutecznic w tym przypadku. Bylam u 2 lekarzy. Jedna baba w drzwiach mi powiedziala: ale pani nie moze brac zadnych lekow!!! No kur.. , to zdechnac mam bo karmie piersia? - pytam jej. Moge nie karmic przez jakis czas. Moze przeswietlenie trzeba zrobic skoro bola mnie wnetrznosci tak, ze nie moge oddychac, moze usg jakies? A ona na to: Ale jakie przeswietlenie jak pani jest przeziebiona!!!!!!! No myslalam ze ja trzasne. Czy widziala przeziebienie bez kataru kaszlu zadnego bolu procz tego ktory mam we flakach?????? :wściekła/y: W koncu jej nawtykalam, a ona na to ze bardzo oryginalnie z nia rozmawiam i ze chyba nie oczekuje ze postawi mi diagnoze w progu. Wlasnie. Nie oczekuje. A ona to zrobila. Postawila "diagnoze" w progu. Gowno nie diagnoza. Wscieklam sie z bezsilnosci.
W nastepnej przychodni tez sie pytali o lekarza pierwszego kontaktu. Uczciwosc nie poplaca. Gdybym powiedziala ze nie mam jeszcze na terenie Warszawy byloby po sprawie, a ja glupia wymienilam adres przychodni. Jednak tam mi za daleko bo jestem w dosc przykrym stanie. Dostalam ostrzezenie ze to jednorazowa wizyta. Ufff.
Dostalam sie do lekarza, jakiegos Araba, czy Egipcjanina, cholera wie (przepraszam tutaj wszystkich, ktorych urazi moj post, jednak mam prawo do wyrazania wlasnego zdania i opinii). Powiedzialam co jest. Kazal mi sie polozyc na kozetce, zsunelam odrobine majtki, zeby mial caly brzuch odsloniety, a on widzac slad po gumce od majtek mowi: jakie pani ma pieknie zrobione ciecie!! no nic nie widac, nic!!!
No po prostu zdębiałam....
Pokazalam mu blizne, jakies 3 cm nizej. Zasepil sie przez chwile i mowi, ale i tak bardzo ladnie zszyste, bardzo ladnie....
Bez komentarza.
Przepisal mi antybiotyk, leki.
Powiem tak, zaczelam prykac i te bolesci jakos lagodnieja. Moze nie byl az takim konowalem za jakiego go mialam, okaze sie.
ale ta pani co mi wyjechala z przeziebieniem to byla jakas zmora tych czasow. Takich jak ona jest na peczki. Stawiam na czosnek, zamiast na sluzbe zdrowia.....

Patri, podobno panuje grypa jelitowa. ale jak nie masz innych dolegliwosci to pewnie nie to. a lekarz ze sladem po gumce od majtek tosie udal :laugh2: :-D

mnie tez tak bardzo bolaly wnetrznosci ale mysle ze to macica sie obkurcza po prostu. a jelita po cc podobno dosc dlugo wracaja do siebie bo one nie lubia jak sie je dotyka i wietrzy:nerd: tak mi moj lekarz powiedzial w szpitalu:tak:

Lil Kate mowia ze to rotawirus, moja malutka to wlasnie zlapala. Wyglada na to ze od niej to zlapalam, bo jak ona goraczkowala to ja sie czulam super. A dzien pozniej juz mnie zaczelo delikatnie lamac, no i po dwoch dniach totalny zjazd. Prosto do łóżka...
Tak naprawde moje jelita wlasciwie nie zaczely pracowac od porodu, wszystko w nich stoi, moze to nic dziwnego ze wreszcie zaczelo bolec....

Patri, no wlasnie!! nie ma sie co tym jelitom dziwic:tak: sprobuj czopek glicerynowy. moze pomoze. a te rotawirusy sa straszne:-(

ja moja malutka zamierzam na nie zaszczepic jka tzlko bedzie mozna:tak:

agusia9915, mam nadzieje ze uda ci sie malutka uchronic przed infekcja:happy:

Właśnie wróciłam z przeglądu ginekologicznego:-D . Za jednym zamachem zaszczepilismy też małą, mąż musiał się z pracy zwolnić, bo i tak bym nie miała małej z kim zostawić.
Macica mi się jeszcze do końca nie obkurczyła, ale w szystko mam na miejscu;-) Blizna po cc piękna. Poprosiłam o antykoncepcję, bo mam już wszystkie zaplanowane dzieci w domu. Wypisał mi Cerazette, bo to jedyne tabletki dla karmiacych. Myślałam o zastrzyku Depo - provera, ale lekarz odradził.

reklama
Ja raz wzielam zastrzyk przez 3 miesiace mialam plamienia ,glowa pekala a na koniec zrobila sie cysta pare miesiecy puzniej operacja ,takze nigdy wiecej zastrzyku a do tego jeszcze przez rok po nim niemialam miesiaczki .Odradzam .

Do góry