reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

jejku nie było mnie na forum półtora dnia, a tu takie wydarzenia!!!:szok:
agusia9915 a to wszystkich zaskoczyłaś....a mnie tym bardziej..nie sądziłąm,ze tak wczesnie może się to wszytko zacząć...a ja mam termin tak jak Ty, na 20 lutego:happy:
lil kate, też sie martwię,ze przegapię ten czop....:baffled:
Ale mam nadzieje,że wszystko bedzie dobrze i zauważymy zblizajacy się poród :tak:

reklama
Patri ja mam do zrobienia HIV :tak: Miałam już raz robiony w I trymestrze ale u mnie standardowo powtarza się to badanie jeszcze przed porodem. W tym samym wątku, jakiś tydzień temu, wypisałam dokładnie jakie mam teraz badania zrobić po 36 tygodniu ciąży:
- mocz
- morfologia
- APTT
- VDRL
- HBS
- Toxoplazma IgG
- Toxoplazma IgM
- przeciwciała anty HCV
- Cytomegalia IgG
- Cytomegalia IgM
- HIV
- Wymaz z pochwy

ja przy Konradzie tez nie pamietam zeby cos takiego było jak czop
teraz nosze władki bo ciągla mi cos leci no i na wkładce była taka galareta dosc duzy kawał ale bez krwi
jesli z krwia to podobno kwestia chwili a bez to moze być nawet tydzien badz dwa
jednak u mnie idzie dosyc szybko jak to mój gin powiedzał u wieloródek tak sie zdaza i mam sie cieszyć ze dopiero teraz w 35 tygodniu a nie wczesniej

mi ten czop taki galaretkowatu przezroczysty odchodzil z 2 tygodnie:tak:
a z krwia odszedl mi dokladnie o 24 a o 12 20 w poludnie urodzilam;-)

Ja właśnie dzisiaj jestem po wizycie, moje maleństwo jak na razie to kruszynka - 2,9 kg, ale i ja przytyłam przez ostatni miesiąc tylko 1 kg. Szyjka się tak skróciła, że prawie jest niewyczuwalna i tylko czekać na koniec.
Dzidzia niestety się nie obróciła główkom (połozenie miednicowe) i raczej nie ma szans, bo ma za mało miejsca w brzuchu i na 100 % czeka mnie cc.
Do 21 stycznia biorę jeszcze Fenoterol, później wizyta (jak donoszę oczywiście) no i wszystko się okaże co i jak. Może będę miała super prezencik na urodziny (24.01).

Jestem tylko trochę zaniepokojona bo nie dostałam skierowania na żadne badania, ostatnie robiłam w listopadzie i w zasadzie były dobre, ale może to tak ma być :confused:

Pozdrawiam Was wszystkie i czekamy która pierwsza :-) - Aga

a my wlasie z męzem stwierdzilismy ze nam pasuje obydwu termin za tydzien nie wczesniej wiec ja poczekam :-D:-D:-D:-D:-D
bede lezec i nic nie robic a mojemu małemu sie spodobało to ze dzis był 3 w przedszkolu i od jutra chce byc pierwszy wiec maz go bedzie woził o 6 rano a ja do góry kołami bede lezec i za tydzien wstane:-):-):-):-):-) tylko do porodu:-p:-p:-p

Agusia ,jestem w szoku.trzymma kciuki za Ciebie i sciskam mocno!!!!:tak:
Ja nie bede miec cesarki ze wzgledu na wade wzroku.Zalatwialam sobie takie zaswiadczenie u okulistki ,ale teraz moj gin poiwedzial,ze jak juz byly 2 cesarki,to zrobimy trzecia...Obym tylko donosila do tego 22 lutego.
Agnpro,ty sie martwisz,ze dzidzia mala-2,9 kg:szok: .Ja mialam usg w 22 tygodniu i teraz nie mam pojecia ile maly wazy:no: i sie martwie,ze moze malo,bo przytylam 8 kg... :baffled:

A niedawno sie zastanawiałam, kiedy zaczniemy przezywac nasze pierwsze porody...Zdawaj nam Agusia relacje co i jak.
co do czopa to ja się zastanawiam cały czas ile tego ma z nas wypłynąć, bo w zeszłym tygodniu galaretka u mnie była ale niewielka ilośc, wiec stweirdziłam że to nie to. Ale jeżeli to może odchodzić stopniowo to może juz zaczeło...
Ja jeszcze na koniec ciązy musze latac po lekarzach, bo mam niskie płytki krwi i moja gin skierowała mnie na konsultację do hematologa. Lepiej dmuchac na zimne niż gdybym miała dostac w czasie porodu jakiegoś krwotoku. Tylko, że sił do latannia po przychodniach juz brak:no:
Na hiv nie kazali mi robić testu.

reklama
ja tak sobie mysle ze odejscia czopu sluzowego bede nieswiadoma, bo caly czas trzymam sie zalecen lekarskich i pewnie nie odroznilabym go od plynow ustrojowych mojego meza:-D

Do góry