reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

i jeszcze mam biegunke a skurcze nadal sie utrzymuja i cała pipka mnie kuje
ja jednak nie wierze zeby to była prawda ze to juz .ja mam termin na 20 luty
moja mała od samego poczatku mi robi numery ona poprost lubi byc w centrum uwagi:-D:-D:-D:-D

reklama
No cóż, a u mnie porod za 17 dni a tu nic , absolutnie nic, procz wczorajszej akcji z nieruszaniem sie............................
Dziewczyny, czy Wasz lekarz zlecil Wam wykonanie testu na HIV?

Agusia, to może będziesz pionierką wśród lutówek:szok: :happy: :szok: :happy: . Trzymaj się:tak: . I dawaj znać, co się dzieje (w miarę możliwości oczywiście:-D )
Ja właśnie wchodząc dziś na forum zobaczyłam, że grudniówki przenieśli już z działu "oczekujących" i wylądowałyśmy na drugim miejscu za styczniówkami. I pomyślałam, że skoro tak, to pewnie szybko któraś zacznie rodzić

A co do HIV - moja lekarka nic nie mówiła

Na początku ciąży okulistka wypisała mi zaświadczenie, że w przypadku przedłużajacego się porodu, problemów z parciem i przy dużym dzidziusiu zalecane cc. Wada - 6.00 i -6.5. siatkówka w normie. W grudniu poszłam sprawdzić tą siatkówkę, na wszelki wypadek do innej okulistki, a ta stwierdziła, ze siatkówka w super stanie i że nie ma potrzeby cc. I bądź tu człowieku mądry:baffled:

no to jestem z powrotem
rozwarcie w czwartek nic a dzis po skurczach na 1 palec i szyjka sie znow skrociła ma 2 cm(ciesze sie mimo tego ze moze byc wczesniak bo jak rodziłam pierwsze to miałam skórcze co 1,5 min a szyjka nie drgneła a rozwarcie na opuszk po odejsciu wód ) no i jak pisałam czopa brak

przepływy prawidłowe no i widziałm wargi sromowe mojej córki :-pteraz juz wiem ze mówił prawde co do płuci:laugh2:
dostałam relanium zeby troche pospac:cool2: bo sił nie bede miec na poród i na cisnienie ISOPTIN

jak dotrzymam do wtorku to kontrola i wtedy odstawiam leki rozkurczowe i jak to gin powiedzial nich sie dzieje co chce i tak dobrze ze dopiero teraz:-p
sama nie wiem czy chce byc pierwsza
a i pomimo tego ze rozwarcie i szyjka takie to główka jeszcze wysoko
dostałam tez opieprz ze za duzo przytyłąm +18 kg (jak miałm +36 w pierwszej ciazy to nic nie mówili a teraz ***** sie czepia)

agusia9915 to nas zaskoczylas troche:-D

nie sadzilam ze to juz sie tak szybko zacznie i to od tych "poznych" lutowek:tak:

swoja droga trzeba bedzie niedlugo watek zalozyc "nasze porody" hehe:cool2:

reklama
Lil kate, widac go na papierze toaletowym na przykład, jest to taka duża ilośc bardzo gęstego śluzu (taka jakby galaretka), często podbarwiona krwią. Ale można go przeoczyc, ja przed 1 porodem przegapiłam czop, musiał mi odejsc z kilka dni przed porodem, bo miałam spore rozwarcie a skurczów nie było. Przy drugim i trzecim porodzie nie przegapiłam, odszedł przy pierwszych słabych bólach porodowych i był z krwią.

Do góry