reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

Agusia, konizacja to usunięcie części szyjki macicy. Kilka lat temu miałam nadżerkę, stopień III/IV, no więc zaplanowano zabieg elektrokoagulacji (czyli wypalankę). W trakcie zabiegu okazało się, ze stożek szyjki jest już tak zniszczony, że trzeba było usunąc mi ten uszkodzony kawałek szyjki. Teraz jest ona krótsza, ale nie było potrzeby zakładania szwu, bo całkowicie się zamknęła jak u pierworódki. I właśnie po takim zabiegu mogą się pojawic problemy z rozwieraniem szyjki w czasie porodu i nawet pęknięcia szyjki, co później skutkuje potrzebą robienia dodatkowego zabiegu - plastyki szyjki. Mam nadzieję, że mnie to jednak ominie :baffled:

reklama
Hejka, jutro idę na wizytę. dawno nie byłam , 1.5 miesiąca chyba.Na czwarte piętro sie wspinać, za wysoko, stanowczo, no ale to najwyższy czas skontrolowac co sie zmieniło, przyjąc nowe sugestie lekarza. Zobaczymy co "słychać" :) .
Pozdrowionka.

Troche Wam zazdroszcze wiedzy na temat Waszych szyjek macicy;-) .Moj gin nie bada mi jej wcale.Moze dlatego,ze planowana jest cesarka:confused: .Tak czy siak chcialabym miec choc znikoma wiedze na ten temat...:baffled:

Tycia, jesli lekarz bada cie na fotelu w co raczej nie watpie to na pewno bada ci szyjke bo inaczej sie nie da:tak: a moze po prostu nie informuje cie o jej stanie bo jest wszystko ok. gdyby cos sie dzialo na pewno by cie poinformowal:tak:

TYCIA u mnie lekarka tez nigdy nie wdawala sie w szczegoly na temat szyjki, mowila zawsze: wszystko jest ok, wiec u Ciebie pewnie tez, jak mowi LIL KAte!!! Ja tylko sie doczytalam z karty zdrowia ze moja szyjka zawsze baaaardzo dluga byla. Mozliwe zeby miala 4cm? ja sie na tym nie znam....:eek: ciekawa jestem co bedzie za tydzien w piatek podczas wizyty....

susumali to jest zupełnie możliwe,że twoja szyjka ma 4 cm...
ja na USG 8 listopada miałam długość szyjki 44mm, a 11 grudnia 33mm. moja gin zawsze mówi mi co z miją szyjka i ostatnio okazało się być już w mare dobrze...ale lezeć muszę jak najwiecej, bo lekami już nie wychamuje ewentualnego porodu, ale najwieksze zagrożenie nim już minęło...więc pewnie poczekam do terminu...:tak:

Bylam dzisiaj u lekarza niewytrzymalam juz do jutra ,musialam zobaczyc czy u mojej malej wszystko wporzadku bo strach pozostal . Moja mala ma 1822 gramy czyli przybrala w ciagu tygodnia 230 gram. Brzuszek nadal za maly w przyblizeniu do okolo 3 tygodni. Takze nastepna wizyta 16 a w klinice 18 stycznia. Oh niech juz bedzie luty.:tak:

No to pięknie irtasia :-D :-D Między moją a Twoją ciążą są tylko 2 dni różnicy a moja mała waży teraz około 2000-2100g, więc jak to Twoje maleństwo dalej będzie śmigało w takim tempie to za chwilkę przegoni moje!!!! :szok: :-D
A że brzuszek wciąż w tyle hmmm... może rośnie Ci mała modelka i już od początku chce trzymać linię? ;-)

Ciesze sie ze wszystkie bobaski dzielnie trzymaja sie w brzuszkach i rosna. moja taka malutka byla a teraz jaki gigant:oo2: :huh:

reklama
Moj lekarz raz jedyny na poczatku ciazy badal mnie na fotelu...:wściekła/y: .Teraz tylko slucha czy serduszko bije,chwila rozmowy i do :wściekła/y: widzenia.Chodze oczywiscie prywatnie...

Do góry