reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

Wczoraj też miałam wizytę u gin. Wyniki z morfologii i moczu w normie ciażowej. Mała w położeniu pupcią w dół, coś się jej nie spieszy. O dziwo nie przytyłam od ostatniej wizyty, mimo świąt. :eek: Wypisał następne zwolnienie na 30 dni. I za dwa tygodnie znów wizyta.

reklama
Ja dziś byłam u pani doktor i ku mojemu zdziwieniu sytuacja sie poprawiła...odstawiona została luteina, wszystko inne prawie też, oprócz witaminek.Poza tym szyjka macicy twarda, zamknięta i odwrócona ku tyłowi co nie stanowi już powodu do dużego zmartweinia porodem przedwczesnym...:-D Ale nadal dużo odpoczywanka, nie forsowac się..i następna wizyta 17 stycznia.

Pani doktor pytała mnie o to czy chce wykonac badania na obecność bakterii paciorkowca albo gronkowca - nie pamiętam której - w szyjce macicy..Pozwala to wykluczyć lub potwierdzić zachorowanie płodu na zapalenie opon mózgowych albo zapalenie płuc..Podobno jest to ważne by wiedziec już przy porodzie i móc zadziałac natychmiastowo w razie czego...:confused:Badanie jest płatne, ale nie wiem ile...czy wy też się spotkałyśie z czymś takim???

Pierwsze slysze:szok: musze zapytac moja lekarke bo ja jestem dzika na wszystkie mozliwe dodatkowe badania. tylko mi o czyms wspomniec:laugh2:

No to już sama nie wiem co mam myślec...
Lil kate napisz co i jak u twojej córeczki jak wrócisz :-)

ze mna wszystko ok. moge zaczac rodzic w kazdej chwili tylko ta szyjka:wściekła/y: wczesniej to sie pani doktor cieszyla ze trzyma jak kamien a teraz zaczyna sie martwic ze beda problemy z rozwieraniem. wiec zalecila duzo seksu:-D
mialam tez usg. dzidzia cala i zdrowa.
BPD 9cm
Fl 7 cm
a wazy moj skarbek prawie 2800:szok: ulozona jest glowka do dolu wiec powinno byc wszystko bez komplikacji:tak:

dostalam tez juz skierowanie do szpitala wiec mnie nie odesla w razie czego (wiesc o tych praktykach troche mnie zdezorientowala:no: )

lozysko powoli sie starzeje no ale juz ma prawo.

Piękna waga dzieciaczka lil kate, kawał dziewuszki już z niej :tak:
Masz jeszcze trochę czasu, szyjka może obudzi się niedługo ale póki co to... zazdroszczę Ci tego zalecenia lekarskiego :-D :laugh2: :-D
My na razie nie szalejemy, postanowiłam jeszcze 3 tygodnie bardzo uważać. Ale jutro też mam wizytę u gina, bez usg ale z badaniem szyjki więc zobaczę co się zmieniło... wciąż pół centymetra czyli bez zmian, czy zaczyna puszczać :confused: A ostatnio częściej mnie kłuje więc mam lekkie obawy... no, ale.. to już końcóweczka, za miesiąc LUUUUTY!!!! :-D

Lil kate, no to się małżonek ucieszył pewnie. Ostatnio pamietam narzekał ;-)
Waga małej super. A co do szyjki to u mnie ostatnio na badaniu też twarda i nie rozwarta. W piatek następna wizyta, to się okaże, czy coś się zmieniło. Mam pewne obawy z tym rozwieraniem, bo jestem po konizacji, a po tym zabiegu nieraz nie chce się szyjka rozwierac w czasie porodu za dobrze.

reklama
Lil kate, no to się małżonek ucieszył pewnie. Ostatnio pamietam narzekał ;-)
Waga małej super. A co do szyjki to u mnie ostatnio na badaniu też twarda i nie rozwarta. W piatek następna wizyta, to się okaże, czy coś się zmieniło. Mam pewne obawy z tym rozwieraniem, bo jestem po konizacji, a po tym zabiegu nieraz nie chce się szyjka rozwierac w czasie porodu za dobrze.
co to znaczy po konizacji bo jakos nie trybie:confused:

ja dzis odebrałam wyniki krwi i
krwinki białe za duzo :no:
krwinki czerwone za mało :no:i reszta do samego dołu za mało procz takich dupereli we krwi które sa w normie oczywiscie:dry:

Do góry