reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

Ja na szczęście wyniki badań też mam w normie - jak mówi moja ginka - "dla normalnych, nie ciężarnych" ;-) Rozwarcie szyjki nie cofnęło się, ale też nie postępuje - wciąż jeden opuszek. Muszę jak najwięcej odpoczywać :cool2: Jak tak sobie czytam co tu piszecie, to chyba pomału wszystkie mamy takie zalecenia - jak najwięcej leżeć, jak najmniej robić :rofl2: No istny raj na Ziemi :happy:

reklama
Ja właśnie leżę :-D Dzisiaj mój ukochany ulokował mi kompa na stoliczku koło kanapy i teraz klikam sobie w pozycji prawie leżącej :-D:laugh2::-D Jak na razie super wygodnie... od siedzenia podczas pracy po kilka godzin dziennie przy biurku już mi nogi drętwiały, nie mówiąc o bólu brzucha :tak:

ja juz mam plan sprzatania dla mojego meza spisany na kartce z podzialem na poszczegolne dni:-p oczwiscie dzielnie zobowiazal sie wykonac:-D

a ja leniu****e na calego i nie mam wyrzutow sumienia bo trzeba korzystac poki dzidzia w brzuchu bo potem nie bedzie taryfy ulgowej:cool2:

ja dzisiaj bylam u lekarza i wszystko ok:tak:
dostalam skierowanie na badanie WR Hbs i 22 grudnia ide na usg pewnie to juz bedzie ostatnie tak wiec przed samymi swietami podgladniemy naszego bobaska jeszcze:-)

Byłam dziś u mojej ginki i wszystko jest ok, a te moje kłucia w szyjce to nic poważnego, żadnego rozwarcia, główka przoduje. Za 2 tygodnie kontrola. Dostałam też skierowanie na usg na 8 stycznia, żeby skontrolowac wagę córci, lekarka chce sprawdzic, czy nie jest za duża, bo zawsze rodziłam duże dzieci, a najmłodszy syn był tak wielki, że rodził się zbyt długo i w efekcie był niedotleniony.

Ja też się zastanawiam jak duzy bedzie mój dzidziuś...Az sie boje!! Bo miesiac temu na usg rozmiarki miał jak dziecko 3 tyg starsze...:confused: na moje pytanko, czy to oznacza wcześniejszy o trzy tyg poród, pani doktor powiedziała,że to oznacza,ze dzidzi bedzie duże, chyba że przystopuje ze wzrostem...w poniedziałek, 11 grudnia ma kolejne usg i zobaczymy jak tam moj skarb rośnie:happy: Ale wątpie czy zwolnił tempo, bo brzuszek rośnie mi z dnia na dzień!!!

Byłam dzisiaj na rutynowej codwutygodniowej wizycie. Wszystko w porządeczku. Po wczorajszych bólach ani śladu. Wg lekarza to dzidziuś mości się na jakimś nerwie uciska i boli.:tak: Ciśnienie miałam dobre. Wynik HBs oczywiście ujemny. Najgorsze jest wchodzenie na wagę:szok: , dopiero w gabinecie wychodzi cała prawda, bo w domu na wagę nie wchodzę.

reklama
Do góry