reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

No, te niby rutynowe badania jednak się przydają. Ale taka nowina może dać po głowie, wiem coś o tym. Przez całą podstawówkę i szkołę średnią na badaniach okresowych lekarka patrzyła krytycznie na moją tarczycę, ale nic więcej nie robiła. Dopiero na studiach wysłali mnie na usg "na wszelki wypadek" i znależli kilkanaście guzków:szok: :szok: :szok: . Pamiętam, jak się wtedy czułam, zanim obejrzał te wyniki specjalista:no: . Na szczęście okazało się, że to banał, lekka niedoczynność i po kilku latach brania leków nie ma problemu, tylko kontrole co roku:-p . A z nieleczoną cukrzycą przecież nie ma żartów, zwłaszcza z tą hipo-. Trzymaj się, Patch i pilnuj dietki, to będzie dobrze:tak: .

reklama
w poniedzialek bylam u pani gin i dowiedzialam sie ze mam jakies zakażenie dróg moczowych, dostalam Furagin (brała ktoras z was?) 3x1 ...ogolnie wyniki moczu fatalne, wszystko czego nie powinno być ze śmieci to mam :/ moze nie wiele ale jest. Morfologie mam o krok od anemii... i tak też sie czuje... ale gin powiedziala ze tonormalne bo w 6 miesiacu dziecko najbardziej sciaga z mojego organizmu i morfologia jest najgorsza i ze od 7 m-ca zacznie produkowac swoja krew to da mi troche spokoju :) zobaczymy. Okzazalo sie tez ze moja peknieta szyjka podjela prace ze zdwojoną siłą i trzyma znakomicie i nie bedzie jednak trzeba szwu zakladac.no i powiedziala ze klient rośnie chyba na stojąco, bo dno macicy mam pod żebrami a boki puściutkie :) glukozy jeszcze nie dostalam, i chyba sie zapytam za miesiac na wizycie, bo to juz chyba czas na to. no i usg juz bym chciala zeby znowu dzidzie zobaczyc :) i potwierdzic czy napewno chłopiec

:-) no ja jestem już po glukozie i nie było tak źle wypiłam ten słodku puder poczekałam godzine i pobrali dwie fiolki krwi i pędem do auta i na śniadanko. :tak: Wynik ok choć na pograniczu normy, ale dzien wczesniej byłam na urodzinach teściowej i zaszalałam z ciastem. Co do zapalenia moczowego to faktycznie tak się dzieje ja miałam to na początku. Furaginę trzeba brać koniecznie + witamina C !!!!! Mi to nie pomogło zadziałał antybiotyk Duomox i już wszystko ok. Moj morfologia to już początek anemii łykam dodatkowo żelazo i za miesiąc zrobię badania. Mam nadzieję ,ze będzie ok chociaż po żelazie poprawiła mi sie przemiana materii:-D . A teraz łapie mnie przeziębienie i nie wiem co mogę łyknąc aby poczuć sie lepiej. Mam katar i bolą mnie zatoki. Ma któraś cossprawdzonego i dozwolonego??
Pozdrawiam wszystkie mamuśki
Karolina

na zatoki i katar bardzo dobre sa kropelki EUPHORBIUM mi pomogly pozbylam sie uciazliwego kataru :tak:
a dzisiaj znowu do lekarza ide po mocniejszy antybiotyk po kaszel to mam straszny cale noce nie spie tak mnie dusi ten bioparox jest jednak za slaby jak dla mnie:sorry2:

citrusept na przeziebienie jest to wyciag z grejfruta a na zatoki sinupret rewelka sa ziołowe ale super działaja i to wszystko mozna brac no i te krople co madzia pisała tez dobre sa

:zawstydzona/y: a ja chyba czuję sie gorzej wieć zaraz po pracy polecę po tek krople na początek Euphorbium a jutro mozę do ogólnego pójdę niech mnie przebada bo chyba mam lekką gorączke :sorry2: Nie cierpie być chora :sad:

Karola czuje sie tak samo jak Ty i majac dzien zupelnie wolny (no w urzedzie jednym bylam ale o dzwo poszlo szybciutko) jestem tak padnieta- cos czuje ze grypa mnie rozklada....Jutro za to ide do ginki i choc chyba nie bedzie usg ciesze sie aby dowiedziec co i jak z Mala i ze mna.:tak:

wrocilam wlasnie od lekarza i dostalam antybiotyk ROVAMYCINE slyszala moze ktoras z was o nim bo ja mam pierwszy raz z nim stycznosc
ale tak sie cieszez ze wreszcie jakis porzadny lek mi przepisala i mam nadzieje ze mi wreszcie pomoze:tak: :tak: :tak:

madzia24: ja miałam z nim styczność.. ale jedynie taki, że robiłam do niego reklamę jakiś czas temu (pracuję jako grafik w firmie obsługującej m.in. firmy farmaceutyczne) :-D :-p Nie zażywałam, nie wiem czy jest skuteczny... na www piszą że nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu na rozwój dziecka w ciąży, więc chyba możesz być spokojna ;-)

reklama
Do góry