reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Nadrobiłam 🙈 Ostatnio nie mam czasu ani czytać, ani pisać, ale od pn urlop, więc się poprawię 🙂 Ja mdłości mam właściwie cały czas 🤷‍♀️ Jem małymi porcjami, ale często. Ostatnio nawet herbata mi nie smakowała, więc piłam tylko wodę gazowaną i pomagała 🙂 Teraz już herbaty mogę się napić, ale koniecznie dobrze ciepłą i koniecznie z cytryną (a ja przecież nie lubię cytryny 🤦‍♀️). Co ta ciąża robi z człowieka 😀
Wizytę mam na 13 lipca, ostatnio był zarodek, ale nie było serduszka i lekarz powiedział, że możliwe że ciąża jest młodsza, dał dupka, ale jakoś jego podejście mnie zmartwiło. Tak wyczułam, że może to nie iść w dobrą stronę. Ale mam nadzieję, że te mdłości i jednak zaokrąglający się brzuszek zwiastują, że wszystko jest dobrze. I tego się trzymam 🙂

Nadrobiłam 🙈 Ostatnio nie mam czasu ani czytać, ani pisać, ale od pn urlop, więc się poprawię 🙂 Ja mdłości mam właściwie cały czas 🤷‍♀️ Jem małymi porcjami, ale często. Ostatnio nawet herbata mi nie smakowała, więc piłam tylko wodę gazowaną i pomagała 🙂 Teraz już herbaty mogę się napić, ale koniecznie dobrze ciepłą i koniecznie z cytryną (a ja przecież nie lubię cytryny 🤦‍♀️). Co ta ciąża robi z człowieka 😀
Wizytę mam na 13 lipca, ostatnio był zarodek, ale nie było serduszka i lekarz powiedział, że możliwe że ciąża jest młodsza, dał dupka, ale jakoś jego podejście mnie zmartwiło. Tak wyczułam, że może to nie iść w dobrą stronę. Ale mam nadzieję, że te mdłości i jednak zaokrąglający się brzuszek zwiastują, że wszystko jest dobrze. I tego się trzymam 🙂
Ja 3 tygodnie temu miałam malutki zarodek a wczoraj człowiek 16mm i serduszko. Wcześniej mówiła że ciąża z tydzień młodsza a wczoraj już że ładnie 8 tydzień wychodzi. Różnica w dacie porodu raptem 2 dni.

Hejka z rana. Mój kot chyba chce jeszcze pospać 😝

Załączniki

• 1a59f6d9-9e2d-4274-acc3-73bd7e534a3e.jpeg
    1a59f6d9-9e2d-4274-acc3-73bd7e534a3e.jpeg
    76,8 KB · Wyświetleń: 56
b
Ja nie mam problemu z kawą bo nie lubię w ogóle ani jej smaku ani zapachu 🙃
zazdroszczę!😄
Ja mam tak niskie cisnienie ze umre (doslownie😂) bez kawy.

Zainspirowalyscie mnie tą kawą. Poczytałam. Kawa bezkofeinowa ma 7mg kofeiny na 100 ml - zatem jest teoretycznie bezkofeinowa😄
Mnie z kolei ciekawi espresso bo … odrzucilo mnie od kawy z mleczkiem spienionym (mniami! Idealny poranek z taką kawusią). Ale odkryłam ze espresso jeszcze jest ok! Wiec wypijam 2 x 40 ml na dzien.
Niby dozwolona w ciazy dawka to 200-300 mg na dzien…
Ale juz ustalic ile konkretnie dana kawa ma - ciezko…
Jednak jakbym miala lezec jak zwłoki - a mam malucha w domu - to muszę te dwa espresso wypic…

Wiec naprawde zazdro że nie lubisz!!

b

zazdroszczę!😄
Ja mam tak niskie cisnienie ze umre (doslownie😂) bez kawy.

Zainspirowalyscie mnie tą kawą. Poczytałam. Kawa bezkofeinowa ma 7mg kofeiny na 100 ml - zatem jest teoretycznie bezkofeinowa😄
Mnie z kolei ciekawi espresso bo … odrzucilo mnie od kawy z mleczkiem spienionym (mniami! Idealny poranek z taką kawusią). Ale odkryłam ze espresso jeszcze jest ok! Wiec wypijam 2 x 40 ml na dzien.
Niby dozwolona w ciazy dawka to 200-300 mg na dzien…
Ale juz ustalic ile konkretnie dana kawa ma - ciezko…
Jednak jakbym miala lezec jak zwłoki - a mam malucha w domu - to muszę te dwa espresso wypic…

Wiec naprawde zazdro że nie lubisz!!

Ja też nie wyobrażam sobie dnia bez kawy, na początku mnie odrzucało jak tylko mąż włączał ekspres 🙈 ale teraz piję właśnie z mlekiem taką najsłabsza i jest ok.

Ja też odliczam do poniedziałkowych badań, ale dopiero w kolejny poniedziałek… Wczoraj nie wytrzymałam i zamówiłam detektor, czy któraś z Was już korzysta? 😊

Ja mam, zaczęłam 11 tydzień i nic nie znalazłam 🤔 ale wiem że jest ok bo wczoraj miałam wizytę.
Na moim jest napisane że od 12 tygodnia można znaleźć tętno więc muszę poczekać.
Czytałam że są modele które już od 8 tygodnia znajdą ale to przede wszystkim zależy od budowy mamy i często kobiety się denerwują.
Jaki model zamówiłaś?

reklama
Ja też odliczam do poniedziałkowych badań, ale dopiero w kolejny poniedziałek… Wczoraj nie wytrzymałam i zamówiłam detektor, czy któraś z Was już korzysta? 😊
Ja nie uzywalam i nawet nie wpadlam na taki pomysl.. staram sie myslec pozytywnie. Ale i tak stresuje sie mega przed tą wizytą.

Do góry