reklama
Truskawka_1990
Fanka BB :)
Nadrobiłam Ostatnio nie mam czasu ani czytać, ani pisać, ale od pn urlop, więc się poprawię Ja mdłości mam właściwie cały czas Jem małymi porcjami, ale często. Ostatnio nawet herbata mi nie smakowała, więc piłam tylko wodę gazowaną i pomagała Teraz już herbaty mogę się napić, ale koniecznie dobrze ciepłą i koniecznie z cytryną (a ja przecież nie lubię cytryny ). Co ta ciąża robi z człowieka
Wizytę mam na 13 lipca, ostatnio był zarodek, ale nie było serduszka i lekarz powiedział, że możliwe że ciąża jest młodsza, dał dupka, ale jakoś jego podejście mnie zmartwiło. Tak wyczułam, że może to nie iść w dobrą stronę. Ale mam nadzieję, że te mdłości i jednak zaokrąglający się brzuszek zwiastują, że wszystko jest dobrze. I tego się trzymam
Wizytę mam na 13 lipca, ostatnio był zarodek, ale nie było serduszka i lekarz powiedział, że możliwe że ciąża jest młodsza, dał dupka, ale jakoś jego podejście mnie zmartwiło. Tak wyczułam, że może to nie iść w dobrą stronę. Ale mam nadzieję, że te mdłości i jednak zaokrąglający się brzuszek zwiastują, że wszystko jest dobrze. I tego się trzymam
Ja 3 tygodnie temu miałam malutki zarodek a wczoraj człowiek 16mm i serduszko. Wcześniej mówiła że ciąża z tydzień młodsza a wczoraj już że ładnie 8 tydzień wychodzi. Różnica w dacie porodu raptem 2 dni.Nadrobiłam Ostatnio nie mam czasu ani czytać, ani pisać, ale od pn urlop, więc się poprawię Ja mdłości mam właściwie cały czas Jem małymi porcjami, ale często. Ostatnio nawet herbata mi nie smakowała, więc piłam tylko wodę gazowaną i pomagała Teraz już herbaty mogę się napić, ale koniecznie dobrze ciepłą i koniecznie z cytryną (a ja przecież nie lubię cytryny ). Co ta ciąża robi z człowieka
b
Ja mam tak niskie cisnienie ze umre (doslownie) bez kawy.
Zainspirowalyscie mnie tą kawą. Poczytałam. Kawa bezkofeinowa ma 7mg kofeiny na 100 ml - zatem jest teoretycznie bezkofeinowa
Mnie z kolei ciekawi espresso bo … odrzucilo mnie od kawy z mleczkiem spienionym (mniami! Idealny poranek z taką kawusią). Ale odkryłam ze espresso jeszcze jest ok! Wiec wypijam 2 x 40 ml na dzien.
Niby dozwolona w ciazy dawka to 200-300 mg na dzien…
Ale juz ustalic ile konkretnie dana kawa ma - ciezko…
Jednak jakbym miala lezec jak zwłoki - a mam malucha w domu - to muszę te dwa espresso wypic…
Wiec naprawde zazdro że nie lubisz!!
zazdroszczę!Ja nie mam problemu z kawą bo nie lubię w ogóle ani jej smaku ani zapachu
Zainspirowalyscie mnie tą kawą. Poczytałam. Kawa bezkofeinowa ma 7mg kofeiny na 100 ml - zatem jest teoretycznie bezkofeinowa
Mnie z kolei ciekawi espresso bo … odrzucilo mnie od kawy z mleczkiem spienionym (mniami! Idealny poranek z taką kawusią). Ale odkryłam ze espresso jeszcze jest ok! Wiec wypijam 2 x 40 ml na dzien.
Jednak jakbym miala lezec jak zwłoki - a mam malucha w domu - to muszę te dwa espresso wypic…
Ja też odliczam do poniedziałkowych badań, ale dopiero w kolejny poniedziałek… Wczoraj nie wytrzymałam i zamówiłam detektor, czy któraś z Was już korzysta?A ja nadal czekam na usg serduszkowe….. jeszcze 2 dni…
Kasia.n40
b
zazdroszczę!
Ja też nie wyobrażam sobie dnia bez kawy, na początku mnie odrzucało jak tylko mąż włączał ekspres ale teraz piję właśnie z mlekiem taką najsłabsza i jest ok.
Kasia.n40
Ja też odliczam do poniedziałkowych badań, ale dopiero w kolejny poniedziałek… Wczoraj nie wytrzymałam i zamówiłam detektor, czy któraś z Was już korzysta?
Ja mam, zaczęłam 11 tydzień i nic nie znalazłam ale wiem że jest ok bo wczoraj miałam wizytę.
Na moim jest napisane że od 12 tygodnia można znaleźć tętno więc muszę poczekać.
Czytałam że są modele które już od 8 tygodnia znajdą ale to przede wszystkim zależy od budowy mamy i często kobiety się denerwują.
Jaki model zamówiłaś?
reklama
Ja nie uzywalam i nawet nie wpadlam na taki pomysl.. staram sie myslec pozytywnie. Ale i tak stresuje sie mega przed tą wizytą.Ja też odliczam do poniedziałkowych badań, ale dopiero w kolejny poniedziałek… Wczoraj nie wytrzymałam i zamówiłam detektor, czy któraś z Was już korzysta?