reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Czytam wasze wpisy o tarczycy i się przeraziłam. Mam swieze badania z zeszłego tygodnia. Powiedziała ze jest ok, ale w domu zobaczyłam to ft4. Teraz piszecie ze ft4 odpowiada za utrzymanie ciąży i jestem przerażona

Załączniki

• IMG_1137.jpeg
    IMG_1137.jpeg
    47,6 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Szczerze współczuję 🫂 ja w pierwszej ciąży miałam mdłości i wymioty przez cały dzień i nasilały się rano i wieczorem - jednym słowem byłam wrakiem, pierwszy trymestr nie był wtedy łatwy 🙈 ta ciąża jest inna, ale przy małej byłoby mi ciężko z takimi mdłościami 😅
Przy małym człowieku nie ma czasu na mdłości, zachcianki i w sumie na nic 🙈😂
przed chwilą wzięłam pierwsza dawkę wiec zobaczymy czy są skuteczne 😀
Oby pomogły 💪

Kurde dziewczyny naczytalam się za dużo :( ze te tsh 2,5 ( a miałam 1,7 jakies 2 między temu) to za duzo i jakies leki itp 😞
Ogolnie to niedawno jak spadlo do tych 1,7 to przedtem mialo 2,11 😞 dziwne to u mnie, ale nigdy nie leczylam sie na tarczyce ani nic problemu nie mialam.
Ft 3 - 4,5 (norma do 6,6)
Ft 4 - 9,37 (norma do 14,41 )
To co ja mam powiedzieć jak ja mam tsh 4,1 🙃 mi również niedoczynnosc wyszła w 1 ciąży i brałam leki i aktualnie też przyjmuje. Nie martw się, 2,5 to jest w normie a ft3 i ft4 to już tym bardziej piękne, nie masz się o co martwić 🙂

Ale piszecie! Baby ogarnijcie się 🤣 co wejdę to parę stron😱

Paulusiek nie poddawaj się i ja trzymam za ciebie kciuki❤ mam nadzieję że będzie dobrze :)

Wy tu tak dietetycznie o truskawkach a ja bym wtuliła kebaba pierwszy raz od x czasów, mąż wraca z pracy i kupiłby gdyby cokolwiek było otwarte 😑

Szkoda ze w dzień taka głodna nie jestem jak w nocy. W dzień mnie mdli a w nocy ssie 🤣 Ostatnio zbyt późno chodzę spać, muszę się trochę przestawić 🤔

Kurde dziewczyny naczytalam się za dużo :( ze te tsh 2,5 ( a miałam 1,7 jakies 2 między temu) to za duzo i jakies leki itp 😞
Ogolnie to niedawno jak spadlo do tych 1,7 to przedtem mialo 2,11 😞 dziwne to u mnie, ale nigdy nie leczylam sie na tarczyce ani nic problemu nie mialam.
Ft 3 - 4,5 (norma do 6,6)
Ft 4 - 9,37 (norma do 14,41 )
Kochana luz 😊 nie czytaj internetu, bo idzie oszaleć .. W każdej ciąży na początku miałam TSH wyżej lub wysoko (4,2 5,4 a teraz 3,45) . Dużo kobiet tak ma poprostu trzeba zbić i unormować i tyle. A 2,5 jest w normie .. za 2 tyg sprawdź czy nie rośnie jeżeli tak to nawet gin może ci przepisać najniższą dawkę zanim dostaniesz się do Endo spokojnie 😉

Udało mi się USG z popołudnia przełożyć na 8:45... Trzymajcie kciuki, od wczoraj plamię, w nocy miałam większą ilość na papierze... Do tego mała mi się rozchorowała, od rana wymiotowała więc dochodzą do tego nerwy związane z nią... Czuję, że to się nie skończy dobrze 😭😭😭
Biedna 😥 współczuję stresu. Trzymam kciuki za wizytę, oby to tylko było pozytywne skutki uboczne ciąży ✊✊

reklama
Udało mi się USG z popołudnia przełożyć na 8:45... Trzymajcie kciuki, od wczoraj plamię, w nocy miałam większą ilość na papierze... Do tego mała mi się rozchorowała, od rana wymiotowała więc dochodzą do tego nerwy związane z nią... Czuję, że to się nie skończy dobrze 😭😭😭
Trzymam kciuki i czekamy na wieści ✊

Do góry